~~PATRZCIE | |
|
|
http://interia360.pl/artykul/rzad-rp-stosuje-propagande-sukcesu,12220
- Oto link o pracy w POLAND jak bardzo połaca - Chciałbym aby forumowicze porównali dwa zakłady: a więc ATS Stahlsmidt i Alutec Na forum słychać wiele kwików jaki to ATS jest zły i jakie tam pracuje "klasa robotnicza" mało natomiast słychać na temat Alutecu, więc prosze was forumowicze aby nakreslić jak najbardziej wiarygodny obraz PRACY I PŁACY w tych dwóch stalowowolskich zakładach.(Z tego co widze i słysze to w ALutecu jest niezła kasa-patrząc po ziomkach jakimi samochodami jeżdżą, ciekawe tylko jakim kosztem, w ATS chyba biedniej) |
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
kolego powiem tak:
w aluteku pracuje od jakiegos czasu (pow 12 mies) i wcale wesoło nie jest. normy poszły w górę o średnio 250% a kasa jak stała tak stoi co prawda nie jest to byle grosz bo chyba najlepiej w stalówce jako "fizol" ale caly czas ktoś ci patrzy na ręce straszą kamerami, na bramie cie "klepią" jakbyś w mennicy pracował lub nawet w wytwórni papierow wartościowych itd. kiedyś bylo glośno że szef chce dać podwyżke ludziom bo produkcja zeje...cie idzie ale mądry kierowniczyna sie nie zgodził bo podobno powiedział że jezeli ludzie robią coraz więcej i nie narzekają to jest dobrze(info z drugiej ręki dlatego nie użylem cudzysłowu) powiem tylko jedno nie ma na polaka lepszego bata niż drugi polak, bo uważam że jeżeli rządzlby tam niemiec zarobki byłyby w porządku i normy też jako-takie. a tu kilku wieśniaków wepchało sie na stolki i wyciskają z nas jak sie tylko da a sami czerpią ogromne zyski (zarabiają kilkakrotność naszych wypłat). a najgorsze jest to że nie ma tam wspólności pracowniczej czyli jeden idzie za drugiego (jak np. w hsw) tu za 10% premii potrafią sprzedać nawet kolege którego sami do roboty wkręcili. ale sie rozpisałem pozdro!!! stop wyzyskowi Errare humanum est. |
|
~~aaa | |
|
|
"stop wyzyskowi" - naczelne haslo socjalistow
|
|
|
~~FELGEN | |
|
|
Czesc
To jak wkońcu jest w tym Alutecu z zarobka,i jaki są na jakim poziomie jaka stawka - Ja robie w ATS i mam po 2 latach ~ 1450 zł na reke |
|
|
~~PRACOWNIK ~` | |
|
|
.. a aluteC- ku daja 500 zł dla tego co przejdzie z A-T--S..., potem do tego dolicz netto 2500, darmową wodę mineralną ( masz wybór cisowianka, żywiec, nałeczowianka, lub wody smakowe typu trzy cytryny - ile dusz pragnie ). Do pełnej pensji oczywiście wracaja całomiesięczne kwitungi z cpn za benzynę, czyli ok. 350 -400 zł miesięcznie. Praca polega na tym, że się meldujesz o 7 rano , kierownik znika by nie denerwować, i tak ok. 15 zjawia się i to delikatnym głosem zapytuje sie ile zostało zrobione ( oczywiście ą i ę by nie zdenerwować pracownika - by przypadkiem sie nie narazic pracownikowi i nie zostac opisanym na forum. Po za tym, wszystkich, kto mieszka bliżej niz kilometr od kierownika zostali zwolnieni, by nie zostac posądzonym o kumoterstwo..., o tym samym nazwisku co kierownik nie ma szans się dostac na wydział oczywiście, bo takie zdarzenie zgłaszane jest do abw. Alutek jak inne porządne firmy w stalowej woli zatrudniaja samych wykształconych ludzi, by czasami na forum nie popełniali błedów ortograficznych, dobrze jest jak ma kurs z psychologi, by nie załamał sie jak go jakis kretyn z A---T---S WYZWIE OD WAZELINIARZY, DLATEGO ,ŻE PODWIEZIE PRZEŁOZONEGO od przystanku do pracy. ) Ogolnie,. to raj na ziemi. Zapraszam wszystkich. Myslę, że to co napisałem dotarło do wszystkich i będziecie ze m:wśceikły:na solidarni,,,, pozdrawiam:wśceikły::zły:w A-LUECK
|
|
|
~~Felgen | |
|
|
~ z tego co piszesz to w tym alutecu jest tez nie ciekawie
|
|
|
~~ats | |
|
|
ja w ats robie niecale 2 lata mam 1900 bez paru groszy i naprawde nie narzekam na tą firmę. W ats byłem prawie na kazdym stanowisku "delegacja" oraz jak praktycznie kazdy na odlewni a teraz mam spokojne zecie na jednym z wydziałów gdzie jest naprawde super chociaz praca jest 4 brygadowa.pozdrawiam
|
|
|
~~eeesss | |
|
|
CYTAT .. a aluteC- ku daja 500 zł dla tego co przejdzie z A-T--S..., potem do tego dolicz netto 2500, darmową wodę mineralną ( masz wybór cisowianka, żywiec, nałeczowianka, lub wody smakowe typu trzy cytryny - ile dusz pragnie ). Do pełnej pensji oczywiście wracaja całomiesięczne kwitungi z cpn za benzynę, czyli ok. 350 -400 zł miesięcznie. Praca polega na tym, że się meldujesz o 7 rano , kierownik znika by nie denerwować, i tak ok. 15 zjawia się i to delikatnym głosem zapytuje sie ile zostało zrobione ( oczywiście ą i ę by nie zdenerwować pracownika - by przypadkiem sie nie narazic pracownikowi i nie zostac opisanym na forum. Po za tym, wszystkich, kto mieszka bliżej niz kilometr od kierownika zostali zwolnieni, by nie zostac posądzonym o kumoterstwo..., o tym samym nazwisku co kierownik nie ma szans się dostac na wydział oczywiście, bo takie zdarzenie zgłaszane jest do abw. Alutek jak inne porządne firmy w stalowej woli zatrudniaja samych wykształconych ludzi, by czasami na forum nie popełniali błedów ortograficznych, dobrze jest jak ma kurs z psychologi, by nie załamał sie jak go jakis kretyn z A---T---S WYZWIE OD WAZELINIARZY, DLATEGO ,ŻE PODWIEZIE PRZEŁOZONEGO od przystanku do pracy. ) Ogolnie,. to raj na ziemi. Zapraszam wszystkich. Myslę, że to co napisałem dotarło do wszystkich i będziecie ze m:wśceikły:na solidarni,,,, pozdrawiam:wśceikły::zły:w A-LUECK hahahaha od kiedy te 500 daja za przejscie??? 1260 netto + 10% premii za 1 miesiac 20% za drugi 30 za 3, czyli ~1630 w 3 miesiacu. dopiero po 5 miesiacach jakas tam premia od produkcji ktora wcale nie odzwierciedla rzeczywistego przerobu w danym miesiacu :blee: ale jedno jest pewne normy na produkcji sa kosmiczne dla przecietnego chloptasia pracuja raczej wyzarte chlopaki z okolicznych wsi. jedyne co mozna pochwalic to to ze jezeli jestes sumiennym pracownikiem to nikt sie nie czepia.............. |
|
|
~~młody | |
|
|
... a ja robie w ats-ie 2 lata i mam ponad 2100zł na reke i wcale nie narzekam, chociaz, jak każdego czasami wkurwia mnie ta robota...
|
|
|
~~ogladacz tvn\'u | |
|
|
j.w.
|
|
|
~~ciekawy | |
|
|
A robi jeszcze w Alutecu ten picer Iwona R.
|
|
|
~~alu | |
|
|
Robi Robercik i nieżle mu idzie
|
|
|
~~anty-burak | |
|
|
CYTAT Z tego co widze i słysze to w ALutecu jest niezła kasa-patrząc po ziomkach jakimi samochodami jeżdżą, ciekawe tylko jakim kosztem, w ATS chyba biedniej mianowicie masz na myśli te wspaniałe wypasione fury jak np.: Golfy 2, Astry 1, BMW-a - nabyte z przebiegiem 300 000 km, od pierwszego właściciela, nie bite i w ogóle cudownie utrzymane a w Polsce jedynie przeszły mały agro-tjuning polegający na wstawieniu zamiast tłumika rynny dachowej, przykręceniu baciora CB i kawałka skrzydła do bagażnika ? |
|
|
~~asd | |
|
|
CYTAT CYTAT Z tego co widze i słysze to w ALutecu jest niezła kasa-patrząc po ziomkach jakimi samochodami jeżdżą, ciekawe tylko jakim kosztem, w ATS chyba biedniej mianowicie masz na myśli te wspaniałe wypasione fury jak np.: Golfy 2, Astry 1, BMW-a - nabyte z przebiegiem 300 000 km, od pierwszego właściciela, nie bite i w ogóle cudownie utrzymane a w Polsce jedynie przeszły mały agro-tjuning polegający na wstawieniu zamiast tłumika rynny dachowej, przykręceniu baciora CB i kawałka skrzydła do bagażnika ? chyba nie byles pod ich zakladem |
|
|
~~era2009 | |
|
|
JAK ZAMKNĄ TE ZAKŁADY, WTEDY NIKT NIKOGO NIE BĘDZIE OPLUWAŁ TYLKO OKRADAŁ..HEHHEHE, A PORÓWNANIE BĘDZIE ŁATWE DO ROZEZNANIA...BEZROBOCIE DZIELI SIE NA TRZY GRUPY....HEHEHEHE
|
|
|
~~anty-burak | |
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Z tego co widze i słysze to w ALutecu jest niezła kasa-patrząc po ziomkach jakimi samochodami jeżdżą, ciekawe tylko jakim kosztem, w ATS chyba biedniej mianowicie masz na myśli te wspaniałe wypasione fury jak np.: Golfy 2, Astry 1, BMW-a - nabyte z przebiegiem 300 000 km, od pierwszego właściciela, nie bite i w ogóle cudownie utrzymane a w Polsce jedynie przeszły mały agro-tjuning polegający na wstawieniu zamiast tłumika rynny dachowej, przykręceniu baciora CB i kawałka skrzydła do bagażnika ? chyba nie byles pod ich zakladem byłem i widziałem zapomniałem jeszcze o starociach typu: rozsypujące się Ople Kadety, równie wiekowe Poldki czy temu podobne Seaty i Vectry |
|
|
~~juh | |
|
|
tematy macie ! rzędu 19 latków - miałem kumpli co w liceum chwalili się autami. Widać co niektórym ten nawyk pozostal.
|
|
|
~~juh | |
|
|
Pozdro[/cytat]
CYTAT [cytat]kolego powiem tak: w aluteku pracuje od jakiegos czasu (pow 12 mies) i wcale wesoło nie jest. normy poszły w górę o średnio 250% a kasa jak stała tak stoi co prawda nie jest to byle grosz bo chyba najlepiej w stalówce jako \\\"fizol\\\" ale caly czas ktoś ci patrzy na ręce straszą kamerami, na bramie cie \\\"klepią\\\" jakbyś w mennicy pracował lub nawet w wytwórni papierow wartościowych itd. kiedyś bylo glośno że szef chce dać podwyżke ludziom bo produkcja zeje...cie idzie ale mądry kierowniczyna sie nie zgodził bo podobno powiedział że jezeli ludzie robią coraz więcej i nie narzekają to jest dobrze(info z drugiej ręki dlatego nie użylem cudzysłowu) powiem tylko jedno nie ma na polaka lepszego bata niż drugi polak, bo uważam że jeżeli rządzlby tam niemiec zarobki byłyby w porządku i normy też jako-takie. a tu kilku wieśniaków wepchało sie na stolki i wyciskają z nas jak sie tylko da a sami czerpią ogromne zyski (zarabiają kilkakrotność naszych wypłat). a najgorsze jest to że nie ma tam wspólności pracowniczej czyli jeden idzie za drugiego (jak np. w hsw) tu za 10% premii potrafią sprzedać nawet kolege którego sami do roboty wkręcili. ale sie rozpisałem pozdro!!! stop wyzyskowi Drogi kolego nie wiem czy te informacje do ciebie dotarly ale rządzi tam Niemiec a że po Polsku potrafi mówić to nie zmienia faktu |
|
|
|
|
|
ciekawe dlaczego taka cisza w tym ats czyzby za duzo pracy i nie ma sily przesiadywac na forum jak kiedys albo trudnosci z rejestracja chuyba ze kryzys w zakladzie zwatpil w nasze plotkowanie
|
|
|
|
|
Daj spokoj .Nie ma tam oczym pisac brud smrod i kicha .
|
|
|
|
|
W Alutku lipa wypłaty od 0 - do 1500 zł no ale za to duuuużo wolnego (bezpłatnego). Praca tylko dla wybranych , no i szukanie oszczednosci , moze ktos za darmo przyjdzie pracować ???? miła, spokojna praca w dobrym towarzystwie
|
|
|
|
|
A czy to prawda,że w ATSie sa od nowa przyjęcia?Mało prawdopodobne mi sie to wydaje ale wczoraj słyszałam taką wersję.
|
|
|
|
|
Też tak słyszałem ze są przyjecia ... weselne , komunijne ale zeby gdzies w obozach pracy przyjmowali to nie słyszałem Wiem ze alutec to już chyba konczy swoją działalność , teraz chca jak najwiecej wycisnąć z ludzi zeby na premie i dodatki dla dyrektorów było. Pozamykali sie w swoich dziplach i pija
|
|
|
|
|
ALUTEC, STAHLSMIDT, EUROMETAL i inne gady aluminiowe w naszej okolicy truja nas i nasze dzieci tlenkiem glinu (znajduje sie w oparach aluminium). i nad czym sie tu zastanawiac, piep... ich wszystkich, wszyscy sie ciesza bo pracemaja i jest OK. nikt sie nie zasanowi nad tym co bedzie za 10 lat, wytruja nas i przeniosa zaklady do innych miast albo dalej na wshod. gdzie sa sluzby odpowiedzialne za badanie oparow z kominow tych zakladow???? siedza w wygodnych fotelach za biorkami i sie smieja z nas, kase wzieli i maja w d... ochrone srodowiska i ludzi mieszkajacych w okolicy. jakim cudem trucizny nikt nie widzi w tych zakladach zapytacie??? bardzo proste, w chwili kontroli obniza sie produkcje o 60-70% i wszystko jest w normach a nasi inspektorzy nie interesuja sie co i jak, wkurza mnie takie podejscie do sprawy. piep_rza wszyscy o potrzebie ratowania ziemi i srodowiska a pozwalaja na trucie ludzi. kto widzial ostatnio w okolicy tych zakladow ptaki jakies???? nie ma !!!! i to nie halas ich wystraszyl bo huta halasuje od 50 lat.
zastanowcie sie, co wy k... robicie. |
|
|
|
|
Gacuś, tlenek glinu powstaje przy pozyskiwaniu aluminium a nie podczas jego termicznej obróbki. Dokształć się a potem siej panikę. A to że zakłady smrodzą - to trudno, niestety taka kolej rzeczy jest. Ale powiem Ci że na pewno są mniej uciążliwe te zakłady niż huta.
|
|