Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Który warsztat w Stalowej wyważy mi dobrze felgi aluminiowe
Szpeców z Pamy niestety ta z pozoru prosta operacja przerasta Pomimo kilkakrotnego wyważania koła nadal biją w zakresie 100 - 120 km/h |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
większość wyważa do 5g (najmniejszy ciężarek to 5g), obecnie coraz częściej wyważa się do 1 (najmniejszy ciężarek 1g)
pozatym oponę, felgę trzeba wyczyścić przed wyważaniem. |
|
|
|
|
CYTAT większość wyważa do 5g (najmniejszy ciężarek to 5g), obecnie coraz częściej wyważa się do 1 (najmniejszy ciężarek 1g) pozatym oponę, felgę trzeba wyczyścić przed wyważaniem. Problem nie leży w wielkości ciężarków tylko w tym, że mają rozkalibrowaną wyważarkę Felgi były czyste a maszyna pokazywała 0 mimo to bicie nie ustało |
|
|
|
|
Wyważyłem koła w zakładzie w podwórku za Pajtonem
Wszystko ok, koła nie biją, gorąco polecam ten zakład |
|
|
|
|
Jak wyważyłeś koła na podwórku ,to masz zaje.........felgi i samochód,i to jeszcze ciężarkami 1gr.to pewnie \"klipsami meblowymi\" z Pajtonu ,Człowieczku zastanów się co mówisz. A tolerancja,błąd uchwytu,optymalizacja opony,a rozkalibrowany to masz chyba łeb,każdy serwis kalibruje wyważarki przed sezonem bo to jest podstawa.Więc nie rób komuś anty reklamy,i sobie reklamy. Tylko wyważaj u siebie te kółeczka i jeździj sobie 120km bez drgań i mandatów.pozdro
|
|
|
|
|
Witam wszystkich. Chciałabym się dowiedzieć gdzie najlepiej wyważyć koła w Stalowej i ile to mniej więcej kosztuje? Pozdrawiam z rana
|
|
|
|
|
A ja osobiscie polecam zaklad wulkanizacyjny za BP w strone Niska (to nie moje i to nie reklama) po prostu jakos przypadl mi do gustu ten zaklad. Atmosferka fajna, mila. Zawsze doradza co i jak no i cenowo jest taniej. Komplet kol to 35 zeta (przekladka zima -lato) gdzie w stalowej kosztuje min 40 a na klasztornej nawet 60.
Cokolwiek u nich robilem nigdy nie bylo problemu takze naprawde polecam BTW a co do bicia to jak by ci jeszcze nie przeszlo a opony i felgi sa OK to zostaje sprawa z zawieszeniem (najczesciej polosie powoduja bicia od 80 w gore) |
|
|
|
|
Ok,dzięki za info. Wiem gdzie,bo codziennie przejeżdżam. Przełożone już mam na zimówki,ale chciałam je wyważyć,bo coś się tłucze. Mam nadzieję,że kolejek wielkich mieć nie będą
|
|
|
|
|
uważajcie, żeby Wam odpowiednio dokręcali koła !!
Tylko kluczem dynamometrycznym ! |
|
|
|
|
CYTAT uważajcie, żeby Wam odpowiednio dokręcali koła !! Tylko kluczem dynamometrycznym ! Nie przeszło Ci jeszcze Ja mam pytanie, odnosnie felg, gdzie mozna je wypiaskować ? |
|
|
|
|
Ja wymianę od kilku sezonów robię w okolicy górki rozwadowskiej na piaskowej (blisko przejazdu kolejowego). Chłopaki dosyć sprawnie tam działają, osobiście polecam
|
|
|
|
|
Witam również polecam zakład za BP w stronę Niska tanio i solidnie pozdrawiam
|
|
|
|
|
wypiaskować można na HSW wydział Zakładzie zespołów mechanicznych lub Z5 trzeba się tylko umówić robią dobrze i tanio
|
|