NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Ginekolog i poród »
usg - nagrane na płytę,
ff
Wysłany: 9 Marz 2010r. 13:39  
nie wiecie czy dr paśko nagrywa badanie usg na płytę?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Marz 2010r. 13:39  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2010r. 14:54  
//moderowano - nic na temat ! - anulka

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2010r. 15:01  
przecież to normalne że nagrywają tylko niewiem czy akurat paśko, ale ty o tym niewiesz i dlatego sie nabijasz, pewnie facet i do tego lekko do tyłu z technikąumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2010r. 19:36  
a czy wie ktoś może czy dr Lorkowska nagrywa Usg na płytę? z góry dziękuję za szczere odpowiedzi umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2010r. 07:45  
wiem juz że paśko, adamczyk , micał nagrywają wiec podejrzewam, że lorkowska też u siebie nagrywa. najlepiej do niej zadzwonic i spytać - ja tak zrobiłam. za to dodatkowo 10 zl się płaci u paśko.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2010r. 09:55  
W stalowce tylko 3 lekarzy sie liczy jesli chodzi o usg - adamczyk, zajaczkowski i pasko. Do innych nie ma co chodzic na usg bo szkoda sie tylko naswietlac

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Marz 2010r. 12:52  
hej JAGA
ja osobiscie jestem bardzo zadowolona z usg dr zajaczkowskiego, nie wiem czy nagrywa na plytke bo mialam robione usg takie zwykle (ginekologiczne), nie w ciazy.A dr pasko , ale bylam u niego tylko na usg w szpitalu, to tam nie robil plytek.
Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Marz 2010r. 10:49  
Dopiszę się tutaj z moim pytaniem. Chciałabym zrobić tzw. USG genetyczne, które robi się pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży. Chodzi o zbadanie m. in.przezierności karkowej itd. Czy któryś ze stalowowolskich ginekologów robi takie badanie dobrze? Z tego co wiem panowie Zeman i Adamczyk dysponują odpowiednim sprzętem USG,nie jestem pewna ale mają chyba 4d, ale nie chodzi mi tylko o obejrzenie dzidziusia jak fajnie wygląda. Czy ktoś robił takie badanie w Stalowej, a jak nie to może polecić dobry gabinet w Rzeszowie Lublinie, a może Sandomierzu, Tarnobrzegu?
Generalnie chodzi mi o to, żeby nie jechać np aż do Krakowa. Chociaż jak będzie trzeba... Pozdr.

Prywatna wiadomość 

Jay
Jay
ff
Wysłany: 25 Marz 2010r. 13:26  
mi się wydaje że badanie przezierności karkowej to dzisiaj standard, gdy moją żona była w ciąży, Zeman robił nam takie badanie i wcale nie musieliśmy o nie jakoś dodatkowo prosić. U niego w gabinecie prywatnym jest USG 4D. Warto zapłacić za dokładne badanie USG i mieć pewność że dzidziuś prawidłowo się rozwija

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Marz 2010r. 14:45  
Maggs polecam dr Adamczyka, u mnie wlasnie w tym badaniu wykryl nieprawidlowości, skierowal do Warszawy itp...... Takze wiem napewno, że w badaniu przezierności karkowej jest wrecz fachowcem, wogole on bardzo dobrze robi usg i jak widzi ze cos jest nie tak to mowi.pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Marz 2010r. 16:22  
Hej.
Moja siostra miala robione nie tylko przeziernosc ale tez kosc nosowa i cos z zastawka trojdzielna, chyba przeplyw przez nia. Wiem ze takich rzeczy dr Zeman nie robi, nie wiem czy nawet wie o czyms takim.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Marz 2010r. 13:11  
takie badanie wykonuje kazdy lekarz podczas badania usg. ja chodzilam do dr pasko, dr adamczyk ma dobry sprzat jest polecanym lekarzem ale jest malo przyjemny, do wizyt podchodzi bardzo sluzbowo, wszytsko odbywa sie w ciszy a jak chcesz cos wiedziec to najczesciej musisz o wsyztsko pytac., polecany jest tez dr zeman- ale jego nieznam oraz pasko - jako specjaliscie od badania usg. takie badanie wykonuje sie takze w 2d. pozdr

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Marz 2010r. 14:43  
Dopiero jak moja siostra trafila do jednego z ginekologow ze stalowki to dowiedzialysmy sie co to znaczy usg genetyczne (w I ciazy to z 1% z tego miala sprawdzony). Sprawdzilam ten wynik i ma tam sprawdzone - przeziernosc karku, kosc nosowa, przeplyw przez zastawke trojdzielna, przeplyw przez przewod tetniczy,oceniony sierp mozgu i to wszystko we wlasciwym czasie, bo wazne jak sie okazalo w ktory tygodniu te rzeczy sie mierzy. Takie badanie daje wewnetrzny spokoj, szczegolnie jesli perwsze dziecko ma sie juz chore . . .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Marz 2010r. 15:24  
A u kogo Twoja siostra była na tym USG genetycznym? Pozdr.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Maja 2010r. 14:05  
Adamczyk nagrywa na pewno.Robi też usg 3wymiarowe.Koszt 200 zł.Zwykłe usg z wizytą i płytą 100 zł.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Ginekolog i poród »