NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 49 50 51 52 53 54 55 ... » »»
Cuda PO,
~~POkemony
ff
Wysłany: 8 Lis 2008r. 16:42  
Do wsyztkich POkemonow i ciemniakow dalej naiwnie wierzacych w ich cuda(durnota polska)

Przyczyna ciaglych klesk PO jest jej antypolski i antyludzki charakter. Destrukcja, awanturnictwo, anarchia, to ich partyjne motto. Nawet partia opozycyjna nie może być wrogiem kraju w ktorym dziala, a P.O. takim wrogiem niestety jest. Ich dewiza jest >im gorzej tym lepiejwladza za kazda cene

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Lis 2008r. 16:42  

~~Woter
ff
Wysłany: 8 Lis 2008r. 21:24  
Platforma sama się zatapia. Aby żyło się lepiej. Wszystkim.

ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 03:11  
O ile wiem, to platforma nie jest obecnie opozycja... chyba ze przedmowca sie pomyli - bo przeciez awanturnicza, obrazalska to jest obecna opozycja ;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 03:17  
PS. Czy zwolennicy bezpartyjnego prezydenta (ktory uwaza Gosiewskiego za wazniejszego czlowieka niz jakiegos tam wojewode) i PiSu nie uprawiaja myslenia zyczeniowego?umiech Nie widze 'protestow na ulicach stalowej woli' jak to jeden z wyzej sie wypowiadajacych widzi codziennie, nie zyje mi sie gorzej, a prezes pisu, ktory oskarza platoforme o brak dialogu spolecznego mnie smieszysmiech2 Tak - to ten sam prezes, ktory powiedzial do pielegniarek, ze 'nie zjedzenie kolacji to jeszcze nie glodowka'. Ten sam prezes, ktory odcina sie od SLD a sam proponuje w imie przywilejow waskiej grupy interesow (przywieleje emerytalne), aby obciazyc kosztami cala reszte. Czy to nie przypomina SLD z czasow swojej czerwonej swietnosci? Jezeli sadzisz, ze kolejarz i nauczyciel naprawde wykonuja swietna robote i chcesz sie dokladac do wczesniejszej, wyzszej i dluzej trwajacej emerytury to znaczy, ze wybrales dobra partie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 03:20  
http://wiadomosci.onet.pl/1859795,11,item.html

Poseł PiS w oświadczeniu sejmowym: wybór Obamy to koniec cywilizacji białego człowieka

PiS przeciwko demokracji, pokazuje swoja tolerancje dla innych ludzi:

- Prezydentem, głową największego na świecie mocarstwa, został kumpel lewackiego terrorysty Williama Ayersa, polityk uważany przez republikańską prawicę za czarnoskórego kryptokomunistę - oświadczył, jak informuje newsweek.pl, w środę późnym wieczorem z trybuny sejmowej Artur Górski.
- Głosami swoich wyborców Obama, czarny mesjasz nowej lewicy, zgniótł kandydata republikanów Johna McCaina. Już niedługo Ameryka zapłaci wysoką cenę za ten grymas demokracji. Jak powiedział mój klubowy kolega poseł Stanisław Pięta, Obama to nadchodząca katastrofa, to koniec cywilizacji białego człowieka. Oby się mylił - dodał.

Prywatna wiadomość 

~~Fireso
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 08:21  
Wreszcie platforma się pogrąża. Część Polaków, których omamiła pijarem, przejrzała. Czas najwyższy.

~~ CUDAki z PO
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 14:53  
Dzisiejsze gazety przyniosły wyniki badań: kto grywa w totolotka?

16,5% grających ma 16-24 lat
20,5% ma 25-34 lat
18,0% ma 35-44 lat
18,1% ma 45-54 lat
18,1% ma 55-64 lat
a jedynie 8,8% posiada 65 lat i więcej (dane Totalizatora Sportowego).

Zgodnie z nasza nową metodologią porównajmy te dane z wynikami wyborów. Szczegółowe wyborów wyniki na blogu inicjującym nowe podejście do analiz:
http://amyni(...)dex.html

Łatwo zauważyć, ze osoby starsze nie grają w totolotka. Osoby starsze głosowały na PiS w poprzednich wyborach.

Wnioski z analizy:

To przecież oczywiste: osoby starsze nie opierają się na losowaniach, przypadkach tylko w sposób świadomy podejmują decyzje. Nie liczą też na cuda obiecywane przez Donalda Tuska.

Wyborcy Platformy Obywatelskiej zaś grają w totolotka również przy podejmowaniu decyzji wyborczych.

~~ CUDAki z PO
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 14:55  
Schetyna do Tuska: “PSL, k***a!” Prawda o koalicji? Tak naprawdę za sznurki w układzie PO-PSL pociąga Waldemar Pawlak?

Ludowcy mają dziś kongres, podczas którego wybiorą nowe władze. W PSL atmosfera triumfu, mimo że partia balansuje na granicy progu wyborczego. Ale do wyborów daleko, a ludowcy są w koalicji rządowej i wcale nie wyglądają na dużo słabszego partnera. Czasem ma się wręcz wrażenie, że w rządzie to ogon merda psem. Wystarczy przypomnieć reformę KRUS czy wprowadzenie okręgów jednomandatowych w wyborach do samorządów. Albo pomysły ograniczenia subwencji budżetowych dla partii politycznych. We wszystkich tych sprawach Donald Tusk musiał uznać rację Waldemara Pawlaka i albo zrezygnować ze swoich zamierzeń, albo zdecydować się wyłącznie na kosmetyczne zmiany. “Dziennik” cytuje dziś jednego z polityków PSL:

Tylko od Pawlaka zależy, jak długo chłopcy z Platformy będą bawić się Polską.

Inny nie ukrywa:

Wiemy, że Waldek może poświęcić wszystko, ale nie partię. Więc kiedy notowania PO zaczną dołować, to będzie koniec koalicji. Pawlak nie dopuści, by poparcie również dla nas się niebezpiecznie obniżyło. (…)

Waldemar Pawlak i spółka mogą się czuć stosunkowo bezpiecznie, bo premier - mimo znakomitych notowań Platformy w sondażach - nie pali się do wcześniejzych wyborów. Oto co powiedział w wywiadzie dla dziennika “Polska. The Times”:

PO zwyciężyła w wyborach i nie mogę po roku rządzenia skracać kadencji parlamentu. Jak bym to wytłumaczył Polakom?

Też jestem ciekaw.

Pawlak zdaje sobie jednak sprawę, że czas pracuje na jego niekorzyść, wyborczy 2011 rok coraz bliżej, a wysokie poparcie dla PO ciągle się utrzymuje. Dlatego stara się uzyskać jak najwięcej już teraz. Na razie to działa. I to jak:

Trwa trzecia godzina expose Donalda Tuska, gdy otrzymuje on karteczkę. Czyta i mówi: “To nie jest niestety kartka ze słowami: ” Wiadomość była od Schetyny. Znajdowały się tam tylko dwa słowa: “PSL, k***a!”. Efekt był natychmiastowy. Tusk w tej samej chwili zaczął podkreślać, że obietnice są nie tylko jego, ale także Pawlaka.

Grzegorz Schetyna przez przypadek ujawnił premierowi co naprawdę myśli o koalicjancie? I jemu, i Tuskowi w końcu puszczą nerwy i powiedzą: “Sprawdzamy!”? Co wtedy zrobi Waldemar Pawlak?

~~bezpartyjny
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 20:15  
Skok na kasę. To przekręt gigant w wykonaniu PO PSL.
Chcą uwłaszczyć szpitale i całą slóżbę zdrowia. To całkiem niezły majątek narodowy na ,którym można zrobić niezły biznes.
Jak zapowiadała posłanka PO Sawicka to PO się wypierał, a dzisiaj widzimy, że to prawda.
Można by powiedzieć i cóż w ty6m złego, co za różnica czy prywatny,czy państwowy. Otóż jest zasadnicza różnica. dbiorcą usług medycznych czyli płatnikiem będzie Narodowy Fundusz Zdrowia. Zatem nie przybędzie pieniędzy w słóżbie zdrowia. Prywatni właściciele zaraz zwolnią połowę personelu, za poważniejsze zabiegi będą żądać zapłaty za tzw wyższy standard świadczenia.Czyli zdrowie dla bogatych. Zwykły śmiertelnik będzie traktowany jak zło konieczne.PO z PSL-em uważają, że już w krótkim czasie(przekształcenie w spółi ma nastąpić w ciągu 2 lat)obsadzą swoimi partyjnymi kolegami Rady Nadzorcze i Zarządy spółek a to przecież kilka tycięcy nowych partyjniaków do koryta szpitalnego.Nastąpi uplitycznienie a kasy znacznie ubędzie w szpitalach. Prawdziwa gehenna czeka nas jak już szpitale przejmą prywaciarze to wtedy dopiero zobaczymy co się stało ale to nastąpi powiedzmy do 4-5 lat.Niestety tego idiotyczneg mechanizmu nie da się już zatrzymać no może jeszcze Prezydent zawetuje i chwała byłaby mu za to bo t tragedia przyszłych pokoleń.Spłeczeństwo szybko wyleczy się z pędu za Liberalną Platformą ale to c już się dzieje będzie trudne d naprawienia.
A tak przy okazji zobaczcie jak zagłsowali nasi wybrańcy do parlamentu:::::
pozdrawiam

ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 22:14  
Ha, ha, ha - to jest PiS to wlasnie ten PiS o ktory mi chodziumiech Zamiast dyskutowac o swoich problemach oni widza tylko prywatyzacje szpitali (ktorej nie ma), obce sily, ktore chca nam zabrac slask i przy okazji debat wychodzi, ze nie sa rasistami ale maja cos do czarnych obywateli. Jak tylko pojawia sie kurski, ktory ma przepisy w d*#$pie to zaraz sie okazuje, ze niemcy chca nam slask odbiera - czy to przypadkiem nie PiJar?smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 22:18  
PS. Ten post analizujacy wiek wyborcow PO i grajacych w totolotka mowi bardzo duzo, ale wnioski sa zle - wnioski o korelacji wieku grajacych, pogladow politycznych i rozsadku sa totalnie z kapelusza - co ma totolotek do polityki?!?! Co to znaczy ze ktos gra w totolotka? Ze przejezdza na czerwonym liczac na szczescie?smiech2 LOL To jest Demagogia praktyczna.

Dodatkowo z powyzszych danych mozna wywnioskowac, ze zanim przestaniem grac w totolotka to elektorat PiSu odejdzie w zapomnienieumiech

Prywatna wiadomość 

~~Po\'wiec
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 22:24  
A mi się żyje dużo lepiej, jest spokój. cieszę się że pis obraził się na TVN 24, nie muszę ich oglądać..........
Jestem za prywatyzacją szpitali, państwowe już są......... A jak słyszę że trzeba znowu wpompować w system kolejne miliardy to mnie krew zalewa. To ja pracuję na te pieniądze i się z tym nie zgadzam............

~~NoToFrugo
ff
Wysłany: 9 Lis 2008r. 22:33  
Na Titanicu orkiestra grała do końca. We wtorek orkietra znów zagra "prezyĘtowi" i tym pasażerom z PiSu. Oby ostatni raz.

ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 01:27  
To Obama sie myli! Niby taki madry a jednak sam nie wie co nam obiecal! Nasz przywodca nas uratuje!

Prywatna wiadomość 

~~NoToFrugo
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 06:39  

Ekipa Obamy sprząta po rozmowie z Kaczyńskim

Pierwszy kontakt Baracka Obamy jako prezydenta-elekta USA z Lechem Kaczyńskim i pierwszy poważny zgrzyt. W dodatku to zgrzyt, który echem odbił się nie tylko w polskiej prasie. O rozbieżnościach między relacjami z rozmowy obu prezydentów pisze się także w USA. "Washington Times" na pierwszej stronie publikuje zdjecia Obamy i Kaczyńskiego wraz z okólnikiem, który wysłano do doradców prezydenta-elekta.

~~NoToFrugo
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 09:49  
CYTAT
A mi się żyje dużo lepiej, jest spokój. cieszę się że pis obraził się na TVN 24, nie muszę ich oglądać..........
Jestem za prywatyzacją szpitali, państwowe już są......... A jak słyszę że trzeba znowu wpompować w system kolejne miliardy to mnie krew zalewa. To ja pracuję na te pieniądze i się z tym nie zgadzam............
jestes kretynem jesli myslisz ze jezeli sprywatyzuja słuzbe zdrowia to bedzie to z korzyscia dla zwykłego polaka w usa jest prywatna słuzba zdrowia i tak to wyglada.USA wydają dwukrotnie większą część swojego dochodu narodowego na ubezpieczenia zdrowotne niż Niemcy, Francja czy Kanada, ale gros tych pieniędzy zasila portfele funduszy ubezpieczeniowych, prywatnych klinik i koncernów farmaceutycznych. Co to oznacza, przekonałem się w czasie podróży po Florydzie, gdy w lokalnym ambulatorium musiałem poprosić o przetkanie ucha. 15-minutowy zabieg z użyciem strzykawki i wody kosztował ponad 500 dol. To 1/3 miesięcznych dochodów milionów Amerykanów pracujących w hotelach, restauracjach szybkiej obsługi czy sklepach. Ci, którym nikt nie zwraca wydatków na lekarza, często starają się więc radzić sobie we własnym zakresie. W Walmartach, najtańszych hipermarketach Ameryki, można dostać za parę dolarów plomby, które samemu wciska się w dziurawy ząb, czy antybiotyki sprzedawane bez żadnej recepty. Jednak jeśli nie uda się uniknąć pomocy lekarza, bo choroba okazuje się zbyt poważna, koszty leczenia w szpitalu liczone są w setkach tysięcy, a czasem nawet milionach dolarów. Wiele rodzin staje wówczas w obliczu bankructwa.Platforma Obywatelska do tego doprowadzi bedziemy zdychac pod płotem a argument ze po prywatyzacji nie bedzie kolejek to to akurat prawda jak nie bedzie nas stac to bedziemy sie leczyc sami jak w USA juz widze w kaZdym szpitalu bank zebys mógł wziasc sobie szybki kredyt zeby zapłacic za usługe.NIE PRYWATYZACJI!!!!!!!!!

ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 11:04  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 13:34  
tekst powyzej z godziny 09:49 podpisany moim nickiem nie jest moim autorstwem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 16:45  
Pryszczaci wyborcy PO - cóż dobrego dla siebie uczyniliście !!!!???
Jest na to metoda żeby pryszczy nauczyć rozumu, którą ja z bólem serca zastosowałem. Moje dzieci, mimo tłumaczenia że tylko świadomość historii dawnej a tym bardziej najnowszej, świadomość tego co zrobiło KL-D, UW, SDPR a później SLD z przedsiębiorstwami państwowymi i jaki może być skutek wygranych przez PO wyborów - zagłosowali jednak na PO.
No to ja odciąłem wszelkie dotacje i powiedziałem - bujajcie się sami i na własnej skórze odczujcie swą władzę nade mną.

~57 lat , 10.11.2008 14:51

http://firma.onet.pl/1,68,8,50084434,135014560,5768760,0,forum2.html

goodgoodgoodgoodgoodgoodgood

Prywatna wiadomość 

~~po\'wiec
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 17:02  
CYTAT
CYTAT
jestes kretynem jesli myslisz ze jezeli sprywatyzuja słuzbe zdrowia to bedzie to z korzyscia dla zwykłego polaka w usa jest prywatna słuzba zdrowia i tak to wyglada.USA wydają dwukrotnie większą część swojego dochodu narodowego na ubezpieczenia zdrowotne niż Niemcy, Francja czy Kanada, ale gros tych pieniędzy zasila portfele funduszy ubezpieczeniowych, prywatnych klinik i koncernów farmaceutycznych. Co to oznacza, przekonałem się w czasie podróży po Florydzie, gdy w lokalnym ambulatorium musiałem poprosić o przetkanie ucha. 15-minutowy zabieg z użyciem strzykawki i wody kosztował ponad 500 dol. To 1/3 miesięcznych dochodów milionów Amerykanów pracujących w hotelach, restauracjach szybkiej obsługi czy sklepach. Ci, którym nikt nie zwraca wydatków na lekarza, często starają się więc radzić sobie we własnym zakresie. W Walmartach, najtańszych hipermarketach Ameryki, można dostać za parę dolarów plomby, które samemu wciska się w dziurawy ząb, czy antybiotyki sprzedawane bez żadnej recepty. Jednak jeśli nie uda się uniknąć pomocy lekarza, bo choroba okazuje się zbyt poważna, koszty leczenia w szpitalu liczone są w setkach tysięcy, a czasem nawet milionach dolarów. Wiele rodzin staje wówczas w obliczu bankructwa.Platforma Obywatelska do tego doprowadzi bedziemy zdychac pod płotem a argument ze po prywatyzacji nie bedzie kolejek to to akurat prawda jak nie bedzie nas stac to bedziemy sie leczyc sami jak w USA juz widze w kaZdym szpitalu bank zebys mógł wziasc sobie szybki kredyt zeby zapłacic za usługe.NIE PRYWATYZACJI!!!!!!!!!

No to trzeba się ubezpieczać........
Teraz wywalam kupę kasy na ubezpieczenia i nic z tego nie mam, chodzę prywatnie.......... Bo jak widzę te kolejki to mnie telepie i nie wierzę że jak jestem 15 lub 20 pacjentem to lekarz jeszcze jest w stanie stwierdzić co mi jest Zwykle daje jakieś lekarstwo, tak żeby nie zaszkodziło, najwyżej nie pomoże. Państwowe już mamy i jak tego nie widzisz to masz problem.
Są już sprywatyzowane szpitale i też się dobrze mają. I nie słyszałem żeby kogoś odesłali albo odmówili leczenia, a w państwowych to się często zdarza.........

~~Bello
ff
Wysłany: 10 Lis 2008r. 22:52  
PO już zaczyna się zwijać. Co za szczęście. Już niedługo zgaszą światło. Tylko najgorsze, że trzeba będzie po nich posprzątać.

ff
Wysłany: 11 Lis 2008r. 21:23  
Bo u Jarka na imieninach... Panowie i Panie - prosze o uwage, wlasnie odbywa sie gala polaczona z czescia balowa dla wyzszych klas naszego panstwa, na TVP plebs moze sobie poogladac jak Kaczynski walczy z 'bizancjum kwasniewskiego' - przy wspolpracy tego ostatniego - ho ho ho.

Prywatna wiadomość 

~~O.TO
ff
Wysłany: 11 Lis 2008r. 22:41  
CYTAT
Bo u Jarka na imieninach... Panowie i Panie - prosze o uwage, wlasnie odbywa sie gala polaczona z czescia balowa dla wyzszych klas naszego panstwa, na TVP plebs moze sobie poogladac jak Kaczynski walczy z \'bizancjum kwasniewskiego\' - przy wspolpracy tego ostatniego - ho ho ho.

Oto wypowiedź światłego, wykształconego obywatela. Narodzie, zobacz.

~~CBA-
ff
Wysłany: 11 Lis 2008r. 22:48  
CYTAT
Bo u Jarka na imieninach... Panowie i Panie - prosze o uwage, wlasnie odbywa sie gala polaczona z czescia balowa dla wyzszych klas naszego panstwa, na TVP plebs moze sobie poogladac jak Kaczynski walczy z \'bizancjum kwasniewskiego\' - przy wspolpracy tego ostatniego - ho ho ho.
A TOS SIE POPISAL PRYSZCZUsmiech2

ff
Wysłany: 11 Lis 2008r. 23:12  
Dopiero nasz prezydent Tusk pokarze światu, czym jest POlska. Bo dźiś jesteśmy pośmiewiskiem.

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

«« « ... 49 50 51 52 53 54 55 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »