NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 39 40 41 42 43 44 45 ... » »»
Cuda PO,
~~Rull
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 09:41  
Koszt podróży: Boeing 737 dla prezydenta to 150 tys. zł

Zapłace Ja i Ty - za grymas Prezydenta PiSu

10 minut przebywał na sali obrad i wyszedł,

spóźnił się na rozmowe w sprawie Gruzji,

zrobił tylko pamiątkowe zdjęcie, klepnął Tuska w plecy i zjadł kolacje RACHUNEK = 150 tyś złotych

Wyczarterowanie samolotu Boeing 737 przez Kancelarię Prezydenta, którym Lech Kaczyński poleciał na szczyt Unii Europejskiej do Brukseli, kosztowało około 150 tys. zł - poinformował dziennikarzy szef Kancelarii Piotr Kownacki.
Jak dodał, to koszt czarteru w obie strony.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 09:41  

~~fenny
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 14:24  
100 % ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA TE ZMARNOWANIE 150.000 ZŁ PO STRONIE POPISU. JEDEN MÓGŁ WZIĄĆ DRUGIEGO NA POKŁAD I NIE BYŁO BY SPRAWY!!!!! ALE NIENAWIŚĆ JEST WAŻNIEJSZA NIŻ DOBRO KRAJU. POLACY ZAPAMIĘTAJĄ TO TUSKOWI I PREZYDENTOWI KACZYŃSKIEMU>

~~Łokita
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 14:30  
Tusek OSZUST !!!
Gdzie cud gospodarczy? Gdzie druga Irlandia? Gdzie wzrost nakładów na budżetówkę ? Gdzie reforma ochrony zdrowia? Chcecie sprzedać publiczne szpitale? Oszust oszust oszust. Poza tym zząd Tuska chce dać po 300 zł opozycjonistom z PRL. A na drugi samolot dla prezydenta wyrzucił w błoto 150 tys. zł!! Hańba dla Polski. http://wiado(...)osc.html
To najbardziej haniebny rząd od czasu AWS-u, którego na szczęście przegoniliśmy z sejmu

~~popis precz
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 16:36  
http://www.polskatimes.pl/stronaglowna/53897,prezydent-kaczynski-obrazil-szefa-msz-ty-ruski-agencie,id,t.html#material

~~mna
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 17:07  
oglądałem te filmiki na temat platformy no musze powiedziec ze ogladajac co kilka dni wiadomosci w tvn mialem inne zdanie na temat rzadu etc. Teraz widze jak człowiek jest sprytnie manipulowany w serwisach informacyjnych,te filmy daja duzo do myslenia i dochodze do wniosku mimo iz glosowalem w ostatnich wyborach na PO ze krótko podsumowujac po prostu co innego obiecywali a co innego robia i sa perfidnymi kłamcami mało tego potrafią kłamac w żywe oczy!!!!!!!!jak mówi przysłowie polak mądry po szkodzie

~~szarak
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 18:03  
Nie ma wątpliwości i złudzeń po tym co robi Platforma na czele z Tuskiem, to grupa cwaniaków lierałów a biednego czy przecietnego polaka mają daleko w d.....pie
sSzpitale dla bogatych, szkoły dla bogatych, tylko biznes z laptopem pod pachą a o tych robotnikach, którzy autentycznie wypracowują dochód narodowy nawet nie wspominają. Ma harować aż zdechnie.WCZEŚNIEJSZE EMERYTURY dla harujących w urągających warunkach zabierają, bo po co takim robolom płacić emeryturę. Prosto z roboty na cmentarz, nie potrzeba będzie nawet szpitali. będzie taniej a nam POpaprańcom będzie żyło się lepiej, serdeczniej , długo i szczęśliwie. NARODZIE PRZEJŻYJ WRESZCIE NA OCZY.

~~Ratujcie henia
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 22:21  
CYTAT
Jezeli ktos jeszcze ma watpliwosci, to pisze ja! Proboszcz twojej parafii - bojcie sie Boga i Kaczynskiego, bowiem on czekac bedzie na sadzie ostatecznym!

Proszę przeczytać, to tutaj wysmarował nieudolnie niejaki "heniu". Tutaj się z pewnością nie obejdzie bez pomocy medycznej, której wymaga Autor.

~~hehe
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 11:11  
Obrazek

~~Chicken Tusk
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 13:29  
GDYBY ZWALNIALI KAŻDEGO AFERAŁA ...
TO PLATFORMA BY NIE ISTNIAŁA !

~~popłuczynyAWS
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 14:02  
Stefan Niesiołowski podsumował kiedyś platformę w następujący sposób:
\"PO najprawdopodobniej skończy tak jak wszystkie
ruchy, które spaja jedynie cynizm, hipokryzja i
konformizm. Liberałowie udowodnili, że nie mają
żadnych, najmniejszych kwalifikacji
ekonomicznych,
i nigdy w żadnej koalicji - gdyby do takiej
kiedykolwiek doszło - nie mogą obejmować resortów
ekonomicznych, bo zrujnują kraj. Platforma jest
przede wszystkim wielką mistyfikacją. Mamy do
czynienia z elegancko opakowaną recydywą
tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii
Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie
się odnalazło w PO. Uważam, że PO to twór
sztuczny
i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie
żadnego
programu. Udają, że wprowadzają nową jakość, że

tam nowi ludzie.\"

Jakie to prawdziwe i ponadczasowe prawda?

~~Ania
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 14:21  
Zaraz ktoś po mnie napisze ze pewnie z PO jestem, ale niestety nie. Ale musze wyrazic swoja opinie bo jest mi i nie tylko mi bardzo wstyd za t co robi nasz ukochany prezydent Kaczyński. Osmiesza Polske na arenie swiatowej,a to co ostatnio pokazal to....Juz wolalalabym zeby Walesa by spowrotem prezydenetm, bo to co ten "duzy" z przerostem ambicji człowiek robi to szok. a proponuje zmienic post na "Cuda prezydenta". :wśceikły:

~~Ania
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 14:21  
Zaraz ktoś po mnie napisze ze pewnie z PO jestem, ale niestety nie. Ale musze wyrazic swoja opinie bo jest mi i nie tylko mi bardzo wstyd za t co robi nasz ukochany prezydent Kaczyński. Osmiesza Polske na arenie swiatowej,a to co ostatnio pokazal to....Juz wolalalabym zeby Walesa by spowrotem prezydenetm, bo to co ten "duzy" z przerostem ambicji człowiek robi to szok. a proponuje zmienic post na "Cuda prezydenta". :wśceikły:

~~Lerti
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 14:25  
CYTAT
Zaraz ktoś po mnie napisze ze pewnie z PO jestem, ale niestety nie. Ale musze wyrazic swoja opinie bo jest mi i nie tylko mi bardzo wstyd za t co robi nasz ukochany prezydent Kaczyński. Osmiesza Polske na arenie swiatowej,a to co ostatnio pokazal to....Juz wolalalabym zeby Walesa by spowrotem prezydenetm, bo to co ten \"duzy\" z przerostem ambicji człowiek robi to szok. a proponuje zmienic post na \"Cuda prezydenta\". :wśceikły:

Niejaka Ania nie potrafi czytać. Tu się pisze o cudach PO. I o wzroście poparcia dla PO wynoszącym już 2148 procent.

~~Ania
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 17:48  
Niejaka Ania nie potrafi czytać. Tu się pisze o cudach PO. I o wzroście poparcia dla PO wynoszącym już 2148 procent.[/cytat]

No widac ze Ty analfabeta jestes. Czytaj co ktos pisze nierozumny czlowieku z PISsmiech2

~~Delie
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 18:58  
Donaldu Tusku stchórzył przed Trzema Królami. Na dodatek poparł Gomułkę czyli towarzysza "Wiesława". To jest działanie na szkodę Rzeczypospolitej Polskiej. Domagamy się dymisji Donaldu Tusku.

~~Rull
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 19:32  
Zdrojewski postawił kolację za 1300 zł

Minister Bogdan Zdrojewski (51 l.) wie, jak zadbać o posłów koalicji z Sejmowej Komisji Kultury. Kilka dni temu zaprosił ich na kolację do jednej z najdroższych warszawskich restauracji. Panowie sobie porozmawiali, pojedli i popili. Oczywiście - za nasze!

Po spotkaniu restauracja wystawiła fakturę na Ministerstwo Kultury. Według naszych informacji rachunek opiewa na kwotę 1300 zł. Czy podatnicy będą musieli zrzucić się na partyjną nasiadówkę?

Spotkania ministrów z posłami z komisji to standard. Najczęściej odbywają się w Sejmie lub w budynku konkretnego ministerstwa. Zdrojewski zabrał jednak kolegów do luksusowej knajpy Prowansja (można tam dostać żabie udka za ok. 30 zł, zrazy z pstrąga za ok. 35 zł czy wypić butelkę wina za ok. 140 zł). - Pierwotnie spotkanie planowane było w ministerstwie. Jednak ze względu na natłok zajęć oraz głosowania wybrano miejsce blisko Sejmu - tłumaczy Iwona Radziszewska, rzeczniczka MKiD.

W kolacji uczestniczyło 11 parlamentarzystów z PO i PSL. Posłowie opozycji zaproszenia nie dostali. Omawiano podobno kwestie związane z przyszłorocznym budżetem. Radziszewska zapewnia, że faktura obejmuje wyłącznie podstawowy catering. - Napoje i dodatki ekstra były pokrywane osobiście przez uczestników spotkania - mówi. Zapewnia, że faktura zostanie uregulowana osobiście przez ministra. Mamy nadzieję, że z własnej kieszeni! (SuperExpress)

~~ CUDA PO
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 19:35  

~~CUDA PO
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 19:37  

Ja wiem tylko jedno, takie CUDA jakie nam serwował PiS już nigdy nie powinny wrócić !!

~~ CUDA PO
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 19:50  
Obrazek

~~ CUDA PO
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 19:53  
Czemu rząd Tuska nie wydaje unijnych pieniędzy? Była minister rozwoju regionalnego Grażyna Gęsicka (PiS) skrytykowała rząd Donalda Tuska za zbyt opieszałe wydatkowanie funduszy unijnych.

PiS wylicza, że do drugiej połowy września wydano jedynie 2,5% środków przeznaczonych do wykorzystania w 2008 r. Według Gęsickiej, powody niskiego wydatkowania unijnych pieniędzy z programów Narodowej Strategii Spójności na lata 2007-13 mają charakter polityczny, prawny i administracyjny.

Wśród politycznych powodów Gęsicka wymieniła m.in. błędną decyzję resortu rozwoju regionalnego dotyczącą weryfikacji listy projektów kluczowych do finansowania ze środków unijnych w latach 2007-2013. Taką weryfikację rząd przeprowadził na początku roku.

W ocenie PiS, zbyt późno znowelizowana została ustawa o ochronie przyrody, o udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko. Ustawa ta, która ma wejść w życie 15 listopada, zakłada m.in., że decyzje środowiskowe wydawać będą nowe instytucje: Generalna Dyrekcja Ochrony Środowiska i dyrekcje regionalne.

PiS zaznaczył, że instytucji tych jeszcze nie ma, w związku z czym należy spodziewać się kilkumiesięcznych przestojów w realizacji projektów wymagających wydania decyzji środowiskowych (np. projekty infrastrukturalne). Zagrożenie dla wydatkowania pieniędzy unijnych PiS widzi również w konsultowanym przez Ministerstwo Finansów projekcie ustawy o finansach publicznych, w którym zaplanowano inny niż dotychczas system finansowania programów i projektów unijnych.

Jak mówiła Gęsicka, wydawanie unijnych pieniędzy utrudni również ujęcie ponad 15 mld zł na realizację programów w rezerwie budżetowej zamiast w poszczególnych częściach budżetu. B. minister przekonywała, że korzystanie z rezerwy budżetowej jest trudniejsze. Wśród administracyjnych przeszkód stojących na drodze wykorzystywaniu unijnych funduszy Gęsicka wymieniła opieszałość w podpisywaniu umów z beneficjentami projektów indywidualnych.

Jak podkreśliła, według sierpniowych danych MRR wstępne umowy podpisano jedynie z 294 z beneficjentami na 533 projekty indywidualne.

~~Iks
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 20:37  
CYTAT

Ja wiem tylko jedno, takie CUDA jakie nam serwował PiS już nigdy nie powinny wrócić !!

Gościu nie potrafi czytać. Tu się podaje przykłady cudów PO.

~~neo
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 20:40  
jak widzę tego kogoś na fotce poniżej... to jestem za eutanazją...:blee:

~~Lowr
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 23:48  
CYTAT

Ten niby "wyborcaPiS" to jakaś wtyka PO.

~~CUDA PO
ff
Wysłany: 21 Paź 2008r. 08:41  

TVP zablokowało materiał o Kaczyńskim

Pałac Prezydencki z pomocą szefa TVP Andrzeja Urbańskiego zablokował w "Wiadomościach" materiał o prezydencie Lechu Kaczyńskim - dowiedziała się nieoficjalnie "Gazeta Wyborcza".
Materiał przygotowany przez Kamila Dzióbkę miał dotyczyć startu Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich i jego niewielkich szans na reelekcję. "Wiadomości" chciały też po raz pierwszy poinformować o groźbach Kaczyńskiego pod adresem Moniki Olejnik - czego jako jedyny program do tej pory nie zrobiły. Jak obliczył TVN, od soboty ta informacja przewinęła się przez większość światowych mediów.

- Materiał był gotowy, czekał w tzw. szpiglu, spisie tego, co ma się ukazać na antenie -relacjonuje "GW" reporter "Wiadomości". - Po 17, dosłownie parę minut po tym, jak inne redakcje TVP mogły zobaczyć, co pójdzie w "Wiadomościach" o 19.30, zadzwonił prezes TVP Andrzej Urbański. Kazał materiał zdjąć.

Z informacji gazety wynika, że Urbański o materiale dowiedział się z Pałacu Prezydenckiego.

- Wiemy, że to ktoś z TVP, najpewniej z "Panoramy", doniósł do pałacu, co ma być w "Wiadomościach". Ludzie prezydenta natychmiast interweniowali u Urbańskiego, przekonując, że "Wiadomości" szykują atak na Kaczyńskiego - mówi "GW" inny reporter "Wiadomości".

Nikt nie zaprzeczy, że Lech Kaczyński jest najlepszym przywódcą Polski po Piłsudskim !! i zobaczycie za dwa lata będzie II kadencję Prezydentem i PiS wróci do władzy !!

~~PROTEST
ff
Wysłany: 21 Paź 2008r. 13:10  
Protestujemy przeciwko próbie prywatyzacji polskich szpitali. Do tej prywatyzacji chce doprowadzić PO. Na to nie ma zgody Polaków. Każdy ma prawo do pomocy w razie choroby, a nie tylko ten, kto jest bogaty. Domagamy się dymisji rządu i przyspieszonych wyborów.

«« « ... 39 40 41 42 43 44 45 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »