NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 15 16 17 18 19 20 21 ... » »»
Cuda PO,
~~Bino
ff
Wysłany: 6 Sie 2008r. 10:17  
PSL już myśli głośno o samorozwiązaniu Sejmu. Już zobaczyli, że z cudów PO zostają same nici i to do tego porwane. Czas skończyć tą epokę cudów, która doprowadza Polskę do ruiny, przypominając ruski zamordyzm i ukraińską oligarchiczność. Zobaczcie, jak Schetyna obsadza wszystko swoimi.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2008r. 10:17  

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Sie 2008r. 10:34  
CYTAT
Co wy chcecie? Po wieloletnim psuciu panstwa przez poprzednich rzadzacych wy macie wymagania? A co wy takiego robicie dla kraju? podatki placicie w londynie i dublinie. Jak PO ma rzadzic gdy prezydent wszystko psuje a proces legislacyjny trwa a potem zanim ustawa wejdzie w zycie to u hu hu. Znalezli sie pracusie z solidarnosci co by tylko kraj sprzedawali itd dobre

Dziecko, przecież większość osobniknów z PO była w koalicji bądż w samym AWSieumiech wake up umiech PO już było i bałaganu narobiło umiech

~~Nieprawdziwy
ff
Wysłany: 6 Sie 2008r. 10:48  
CYTAT
Dziecko, przecież większość osobniknów z PO była w koalicji bądż w samym AWSieumiech wake up umiech PO już było i bałaganu narobiło umiech

Tak samo jak i większość PiSowców.
Trzeba ponownie kogoś takiego jak Belka, żeby zrobić porządek.

~~Vir
ff
Wysłany: 6 Sie 2008r. 13:07  
Donald Cudotwórca już wysiada, chociaż nawet nie zdążył wsiąć. Kłopotek z PSL już mówi o rozwiązaniu Sejmu na wiosnę i nowych wyborach, bo niczego nie mogą przepchać. Dobrze prawi, rozgonić do domów to całe PO, a władzę niech przejmą ludzie.

ff
Wysłany: 6 Sie 2008r. 13:36  
CYTAT
Donald Cudotwórca już wysiada, chociaż nawet nie zdążył wsiąć. Kłopotek z PSL już mówi o rozwiązaniu Sejmu na wiosnę i nowych wyborach, bo niczego nie mogą przepchać. Dobrze prawi, rozgonić do domów to całe PO, a władzę niech przejmą ludzie.

No, no to jest z klasyka (Vladimir Ilyich Lenin ): cała władza w ręce rad (ludu) - serdecznie gratuluję postępów intelektualnych PiS-owcom smiech2

Jutro To Dziś Tyle Że Jutro
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Sie 2008r. 20:28  
KOCHAJMY ZBYSIA ZIOBRO !!

Ziobro do dziennikarza: z pana emanuje niechęć do prezydenta

Słuchając pana życzliwości do prezydenta, pewnie wolałby pan, żeby prezydent w ogóle się nie wypowiadał publicznie - powiedział Zbigniew Ziobro do dziennikarza Polsatu. - Z pana wręcz emanuje niechęć do mnie i do Lecha Kaczyńskiego.
Dziennikarz Polsatu pytał o nawiązanie podczas uroczystości 64. rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego do bieżących wydarzeń politycznych, przede wszystkim zarzutów wobec Zbigniewa Ziobry.

- Czuć, że mnie pan nie lubi, ale niezależnie od tego – miesza pan fakty - bronił się były minister sprawiedliwości. - Prezydent zwrócił uwagę na pewne zjawisko, nie na mnie – to jest jego obowiązkiem. A to Donaldowi Tuskowi są teraz wdzięczni członkowie mafii paliwowej, bo ja z tą mafią walczyłem - twierdzi Ziobro. - Prezydent dobrze zważył proporcje – mówił o historii i o niepokojącej teraźniejszości - podsumował. Pytany o to, dlaczego nie zrzekł się jeszcze immunitetu poselskiego, jak to zrobił poseł PO Krzysztof Grzegorek, odparł: - Na tym właśnie polega manipulacja. Regulamin sejmu stanowi, że jeśli zrzeknę się immunitetu, to nie będę miał możliwości zabrania głosu w debacie na swój temat. Zrzeknę się immunitetu, ale tylko jeśli udowodnię na trybunie, że PO działa nielegalnie, jak szajka przestępcza. Jeśli dziś bym się go zrzekł, nie mógłbym na forum Sejmu się bronić. A do tego między innymi jest Sejm - bronił się Zbigniew Ziobro.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 00:40  
No nie da sie ukryc, ze prezydent (bezpartyjny) gdyby mogl to by zawetowal tuskowi wypadanie wlosow - ale przeciez to wcale nie przeszkadza PO.

PiS nie moze zyc bez walki z druga partia - jakby tak PO zabraklo to kaczynski by siadl i nic nie robil - to PiS przez cala swoja kadencje robilo tylko ziobrzydzanie prawa i nic wiecej. Dlaczego PiS uprawia tylko polityke oszczerstw i proponuje w zamian totalne nic? Jedyny cel programowy parti Prawie i Samolubnie to niszczenie innych - gdzie te wielkie ustawy, ktore mialy zmieniac Polske? Oczywiscie nie ma sensu ich robic bo PO ich nie poprze - Panie Prezydencie i pierwszy sekretarzu prosze o swoje propozycje. Chyba, ze to taki chytry plan PiS ze poczekaja na wladze (co raczej nie nadejdzie szybko) i wtedy znowu zrobia nam 'reformy' bialego miasteczka, protesty gornikow i tajemnicze samobojstwa podejrzanych.

Prywatna wiadomość 

~~Hores
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 02:26  
CYTAT
CYTAT

No, no to jest z klasyka (Vladimir Ilyich Lenin ): cała władza w ręce rad (ludu) - serdecznie gratuluję postępów intelektualnych PiS-owcom smiech2

Dziwne, że nie rozumiesz pojęcia "człowiek", które ma właśnie wymiar osobowy. A ten, o którym wspominasz, deptał człowieka i jego godność, szafując pojęciem lud. Czy to tak trudno pojąć? Właśnie w Twoim przypadku potrzebny jest postęp intelektualny, byś nie mieszał ludzi, pojmowanych podmiotowo, z leninowskim ludem, bezładną masą, którą chce się niewolić i sterować.

ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 06:29  
PiS wprowadza białoruski model

Gazeta złożona z tekstów napisanych tylko przez polityków - to nie żart, ale marzenia posłów PiS, którzy chcą nowelizacji prawa prasowego. Posłowie napisali ustawę, która zamienia sprostowania na tzw. odpowiedzi. Po każdej krytycznej analizie, trzeba byłoby rezerwować dla obrażonych posłów całe stronice. "To, co oni proponują w sferze mediów, to model białoruski" - mówi DZIENNIKOWI Grzegorz Miecugow z TVN.

W projekcie aż roi się od kontrowersyjnych zapisów. Największe emocje budzi jednak propozycja zastąpienia sprostowań odpowiedziami.

Bohaterowie krytycznych artykułów dostaliby do ręki nie lada broń. Mogliby zażądać od redaktora naczelnego bezpłatnego opublikowania odpowiedzi na artykuł. Co więcej, owa odpowiedź mogłaby być tej samej objętości, co tekst, do którego by się odnosiła. Za odmowę zamieszczenia takiej polemiki groziłaby grzywna lub nawet ograniczenie wolności. Proces musiałby się odbyć w ciągu 30 dni. Autorzy tłumaczą to koniecznością ochrony dobrego imienia obywateli.

Zdaniem twórcy kontrowersyjnych zapisów Arkadiusza Mularczyka obecnie obowiązujące przepisy są bowiem fikcją. "Gazety nie publikują sprostowań, a procesy trwają latami" - podkreśla Mularczyk, powołując się na swój przykład.

Projekt PiS trafi jednak najprawdopodobniej do sejmowego kosza, rządząca koalicja nie zamierza go bowiem popierać. "Mam nadzieję, że zwycięży zdrowy rozsądek. To propozycja nie do przyjęcia" - mówi Małgorzata Kidawa-Błońska z PO.

Jednak zdaniem posła Mularczyka zmiana prawa prasowego jest koniecznością i już szuka on sojuszników dla swojego projektu. Organizuje specjalną debatę, na którą zaprosi nie tylko polityków, ale przede wszystkim publicystów i redaktorów naczelnych.

Pytanie tylko, czy ci zechcą wziąć w niej udział? "Projekt PiS nie ma szans na realizację, więc dyskusja na temat jego zapisów jest dla mnie bezprzedmiotowa" - mówi redaktor naczelna Radia TOK FM Ewa Wanat.

Mieszane uczucia ma też Grzegorz Miecugow z telewizji TVN. "Z posłem Mularczykiem debatować chyba by mi się nie chciało. Jednak jeśli w takiej debacie wzięliby udział znaczący publicyści, to czemu nie" - zaznacza.

O projekcie nowelizacji wypowiada się źle. "Panowie z PiS marzą o tym, by dziennikarze zaczęli się bać. Często z ust posłów tej partii słyszymy o białorusizacji różnych sfer życia. Tymczasem właśnie to, co oni proponują w sferze mediów, to model białoruski" - podkreśla Miecugow.

Kontrowersje wzbudza też propozycja likwidacji przepisu chroniącego dziennikarzy przed odpowiedzialnością za naruszenie dóbr osobistych w przypadku zachowania przez nich należytej staranności i rzetelności zawodowej.

"Takie rozwiązania można znaleźć w jakichś totalitaryzmach, w Europie na pewno nie" - mówi o projekcie medioznawca profesor Wiesław Godzic. Jak podkreśla, jego przyjęcie cofnęłoby polskie dziennikarstwo do początku lat 50. "To pomysł zupełnie sprzeczny z koncepcją współczesnego świata" - zaznacza.

Marcin Graczyk, Anna Wojciechowska

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 06:34  
Czy wiecie dlaczego jest tu w miarę spokojnie ? a to dlatego, że nie myliłem się. Sprawcą tego postu i głównym autorem jest nasz wielki pan Lucjusz Nadberezny. Odkąd wyjechał na wakacje zrobiło się tu nudno. W tym temacie umieszczał na początku pod swoim imieniem i nazwiskiem rysunki, a potem po zwróceniu mu uwagi, zmienił nick na inny - anonimowy.

Z jego strony internetowej można dowiedzieć się:

W dniach od 31 lipca do 12 sierpnia przebywam poza Stalową Wolą, nie będę miał również możliwości odpowiadania na Państwa e-maile.

Prywatna wiadomość 

~~Cot
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 11:44  
CYTAT
Czy wiecie dlaczego jest tu w miarę spokojnie ? a to dlatego, że nie myliłem się. Sprawcą tego postu i głównym autorem jest nasz wielki pan Lucjusz Nadberezny. Odkąd wyjechał na wakacje zrobiło się tu nudno. W tym temacie umieszczał na początku pod swoim imieniem i nazwiskiem rysunki, a potem po zwróceniu mu uwagi, zmienił nick na inny - anonimowy.

Z jego strony internetowej można dowiedzieć się:

W dniach od 31 lipca do 12 sierpnia przebywam poza Stalową Wolą, nie będę miał również możliwości odpowiadania na Państwa e-maile.

Facio zupełnie nie potrafi czytać, a tym bardziej czegokolwiek zrozumieć. To jest po prostu tragiczne. Temat wątku brzmi: CUDA PO. A co on tu wypisuje?

~~NoToFrugo
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 13:28  
Odpieram idiotyczne ataki,mam do tego prawo! czy Ci się to podoba czy nie, będę to robił.

~~Cot
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 14:24  
CYTAT
Odpieram idiotyczne ataki,mam do tego prawo! czy Ci się to podoba czy nie, będę to robił.

Facio zupełnie nie potrafi czytać, a tym bardziej czegokolwiek zrozumieć. To jest po prostu tragiczne. Temat wątku brzmi: CUDA PO.

~~Cot
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 14:24  
CYTAT

Facio zupełnie nie potrafi czytać, a tym bardziej czegokolwiek zrozumieć. To jest po prostu tragiczne. Temat wątku brzmi: CUDA PO.

~~Cot
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 14:51  
PiS jest najlepszą partią w polsce i w Europie !!

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 15:08  
CYTAT

Nie dziw się, to ich metoda. Wyzwiska, podszywanie się pod nicki, brak argumentów i ośmieszanie. Czyli jednym słowem wycie, gwizdy i tupanie nogami. Kto tak robi? Motłoch.
A co się dzieje w moich wątkach? To samo. Mi to lata i powiewa, że się wyśmiewają i wyzywają, uważny czytelnik forum wyciąga wnioski. To dyżurni aktywiści PO, którzy mają płacone za posty - Fakt udowodnił to zjawisko. Występuje na wszystkich portalach. Tym bardziej możemy argumentować, co nam się w PO nie podoba, bo oni to czytają.

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 15:17  
...dodam jeszcze, że PiS jest taki sam, Nadbereżny cały czas u coś pisze

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 15:19  
No właśnie, i to jest to podszycie się, co widać powyżej.

ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 17:56  
CYTAT
To dyżurni aktywiści PO, którzy mają płacone za posty - Fakt udowodnił to zjawisko

No tak teraz już zrozumiałem skąd szanowny prawdziwek czerpie informacje i wiedze. Szczerze mówiąc obstawiałem Nasz Dziennik ale Fak-t też jest niezły good
ps
Stosunek do wszelakich partii począwszy od nieboszczki PZPR a skończywszy na PiS-dzielcach mam generalnie niechętny, jak śpiewał kiedyś Tilt – nie wierzę politykom. Tym niemniej ze względów estetycznych zdecydowanie bardziej wolę Tuska w peruwiańskiej czapce albo całującego się z Merkel niż pokracznych, zawistnych twins-ów, gnoma „peron” Gosiewskiego czy pszenno-buraczanego Kurskiego oblizującego pierścień na palcu znanego czarnoksiężnika z Torunia.

Prywatna wiadomość 

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 18:37  
Ja Faktu nie czytam takiego śmiecia, słucham Radia Maryja

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 18:40  
CYTAT
Ja Faktu nie czytam takiego śmiecia, słucham Radia Maryja

Wymyśl lepszego nicka, zamiast małpować.

ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 18:42  
CYTAT
słucham Radia Maryja

Tego akurat nie musiałeś pisać – przecież to bardzo dobrze widać, słychać i czuć jezyk

Prywatna wiadomość 

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 18:55  
CYTAT
Tego akurat nie musiałeś pisać – przecież to bardzo dobrze widać, słychać i czuć jezyk

Sam sobie odpisujesz i podszywasz się pode mnie?

ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 19:04  
Chłopie co Ty takiego jarasz? Mam wystarczająco dużo odpowiedzialności za własne słowa, że jak pewnie zauważyłeś jestem zarejestrowanym forumowiczem, w odróżnieniu od niektórychjezyk
ps
Robić z siebie prawdziwka… nie, nie to byłoby poniżej mojej godności!

Prywatna wiadomość 

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 7 Sie 2008r. 19:11  
CYTAT
Chłopie co Ty takiego jarasz? Mam wystarczająco dużo odpowiedzialności za własne słowa, że jak pewnie zauważyłeś jestem zarejestrowanym forumowiczem, w odróżnieniu od niektórychjezyk
ps
Robić z siebie prawdziwka… nie, nie to byłoby poniżej mojej godności!

Waćpan urażony. A waćpan to półhrabek czy bar(a)onek jakiś? Gdzie latyfundia waćpana leżą, gdzie dwór?
Wy macie godność na wysokości 4 liter.

«« « ... 15 16 17 18 19 20 21 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »