|
|
|
CYTAT uff to znaczy,ze jakiś cel zostanie osiagniety- jednego glupiego iw dodatku na dorobku w tym kraju mniej. Cześć sloneczko podkarpacia i pisz po europejskiemu bo po \"naszemu\" ci w ogóle nie wychodzi. \"COLOROWYCH SNÓW\" życze. Myślisz, że przestanę cenzurować wasze rządy? Spoza granic pozwolę sobie na więcej pikantnych szczegółów, wszak tam totalitarne łapska reżimu mi nic nie zrobią. A tutaj kto wie? Trzeba ważyć słowa, bo żyjemy w mafijnym Bangladeszu, gdzie nie można mieć zaufania do nikogo (w tym szczególnie państwa). I wiecie co, życzę wam kolejnej kadencji oraz Tuska prezydenta. Tylko nie chciałbym być w waszej skórze po zakończeniu tej następnej kadencji. Dziś może błędem Kaczyńskiego jest to, że dla dobra Polski vetuje złe ustawy. Powinien puścić na żywioł, a już dziś jeszcze bardziej doznalibyśmy tych cudów inaczej. Będę z bezpiecznej odległości obserwował jak nadwiślański Bangladesz tonie. To tylko kwestia czasu. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Masz rację... ale tylko pod warunkiem ,jak twoim kamratom dane bedzie ozpocżac inwestycje od budowy kolejnych kapliczek i plebań. Wydaje sie i widać ,że tu najmocniej sie czują
przy wsparciu oczywiscie prawdziwych i najlepszych na świecie związkowców miodem płynącej hutki SW. Jedz, jedż, mozż w końcu tam sie czegoś nauczyśz bo tu -jak widać- ojczyzna- niczego dobrego ci nie dała. |
|
|
|
|
CYTAT Masz rację... ale tylko pod warunkiem ,jak twoim kamratom dane bedzie ozpocżac inwestycje od budowy kolejnych kapliczek i plebań. Wydaje sie i widać ,że tu najmocniej sie czują przy wsparciu oczywiscie prawdziwych i najlepszych na świecie związkowców miodem płynącej hutki SW. Jedz, jedż, mozż w końcu tam sie czegoś nauczyśz bo tu -jak widać- ojczyzna- niczego dobrego ci nie dała. Ojczyzna? Macocha to zbyt łagodne słowo na określenie tego tworu pt. III RP. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
a ja sobie myśle, jak mocno tzw, szlag cie trafia jak widzisz klejne sondaże a tu nic na lepsze i zadajesz sobie pytanie jak to qrwa jest. Taki kryzys, taka bida, takie afsy i awantury a oni ciągle mają ponad 40 proc.
ODPOWIEDZ JEST B.PROSTA. BO ONI SA NORMALNI< ROBIA SWOJE< NIKOGO NIEPOTRZEBNIE NIE STRASZA POLICJA, PROKURATORAMI CZY SADEM I NIE ODDAJA SPRAW DO SADÓW ZA POMOWNIENIA CZY ZNIEWAŻENIA JAK TWOI. A ty w dodatku kotka do gory gai, zę to Ciebie cenurują. Czy te jeteś już taki jełop czy innych masz za jełopów słońce podkapacia co? |
|
|
|
|
CYTAT a ja sobie myśle, jak mocno tzw, szlag cie trafia jak widzisz klejne sondaże a tu nic na lepsze i zadajesz sobie pytanie jak to qrwa jest. Taki kryzys, taka bida, takie afsy i awantury a oni ciągle mają ponad 40 proc. ODPOWIEDZ JEST B.PROSTA. BO ONI SA NORMALNI< ROBIA SWOJE< NIKOGO NIEPOTRZEBNIE NIE STRASZA POLICJA, PROKURATORAMI CZY SADEM I NIE ODDAJA SPRAW DO SADÓW ZA POMOWNIENIA CZY ZNIEWAŻENIA JAK TWOI. A ty w dodatku kotka do gory gai, zę to Ciebie cenurują. Czy te jeteś już taki jełop czy innych masz za jełopów słońce podkapacia co? Ja oddaję jakieś sprawy? Puknij się Skąd wytrzasnąłeś tę odpowiedzialność zbiorową? Ze stalinizmu? Nie mam pojęcia, o czym piszesz. Przybliż, o co chodzi? O tu masz ładną piosenkę o "ojczyźnie": PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WyborcaPO znowu ma kłopoty ze zrozumieneim złowa pisanego, Nie pisalem że "ty" tylko "twoi" . Myślę, że jako wyitny
podkarpa prawda jest taka,że tylu powzówcki intelektualista tą drobną różnicę dostrzegasz / przy podpowiedzi oczywiście/? A mowiac serio tyle pozwów co wyzlo wśrod wybitnych dzialaczy PIS do sądów / prawie wszystkie w twz. trybie oskarzenia pywatno-skargowego/ to poslowie całej kadencji poprzednich sejmow mieli by problemy w wyrównaniem statystyk. Ale skoro b. premier PiS na b. wice premiera PiS donosi - o alimenty a potem skutek jest jak jest jak każdy wie - to jak moze być inaczej?.Skad mają iść te przykłady? DLATEGO WSZYSCY NORMALNI WIEDZĄ. DOPOKI NIEZ IENI SIE WASZ GURU- NIC SIE NIE ZMIENI. CO INNEGO EKS MINISTER OD TEMIDY.PROPONUJE POCZYTAĆ BLOG FILIZOFA I CZLOWEIEKA OD BUDNEJ ROBOTY W PO JAK INNI GO ZWĄ - POLIKOTA. FACET COŚ WIE I DOBRZE KUMA. |
|
|
|
|
CYTAT WyborcaPO znowu ma kłopoty ze zrozumieneim złowa pisanego, Nie pisalem że \"ty\" tylko \"twoi\" . Myślę, że jako wyitny podkarpa prawda jest taka,że tylu powzówcki intelektualista tą drobną różnicę dostrzegasz / przy podpowiedzi oczywiście/? A mowiac serio tyle pozwów co wyzlo wśrod wybitnych dzialaczy PIS do sądów / prawie wszystkie w twz. trybie oskarzenia pywatno-skargowego/ to poslowie całej kadencji poprzednich sejmow mieli by problemy w wyrównaniem statystyk. Ale skoro b. premier PiS na b. wice premiera PiS donosi - o alimenty a potem skutek jest jak jest jak każdy wie - to jak moze być inaczej?.Skad mają iść te przykłady? DLATEGO WSZYSCY NORMALNI WIEDZĄ. DOPOKI NIEZ IENI SIE WASZ GURU- NIC SIE NIE ZMIENI. CO INNEGO EKS MINISTER OD TEMIDY.PROPONUJE POCZYTAĆ BLOG FILIZOFA I CZLOWEIEKA OD BUDNEJ ROBOTY W PO JAK INNI GO ZWĄ - POLIKOTA. FACET COŚ WIE I DOBRZE KUMA. Jeśli coś piszesz, to pisz starannie. "Myślę, że jako wyitny podkarpa prawda jest taka,że tylu powzówcki intelektualista tą drobną różnicę dostrzegasz " Jacy moi? Czy ja napisałem, że identyfikuję się z tą, czy którąkolwiek inną opcją polityczną? Krytykuję obecnie rządzących. A skąd wiesz, czy nie krytykowałem rządzących 2, czy 5 lat temu? Za nikim z polskiej sceny politycznej w ogień bym nie poszedł. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
" Walisz w pory" i nie pisz ,ze sie opowiadasz za tą czy inna partią albo ,że sie nie wypowiadasz. Twój glos jest na tyle zfozumiały itak czytelny,że nie trzeba "tłumaczy" czy tez "innych specjalistów" z zewnatrz aby twoje "wartości" nie były zrozumiałe czyteż jasne dla innych. Nie "wal" teraz tzw. ściemy, że jesteś niby taki normalny i europejski
i że "tam" sie zaadoptujesz i tam cie zechcą. Pisaleś juz wiele głupot w tym m. in. o " 100 Frankowskich lepszych niż..." i wiele, wiele innych bzdet i glupot. Śmiem wątpić czy z twoimi pogladami tam znajdziesz miejsce dla swoich wartości. |
|
|
|
|
CYTAT \" Walisz w pory\" i nie pisz ,ze sie opowiadasz za tą czy inna partią albo ,że sie nie wypowiadasz. Twój glos jest na tyle zfozumiały itak czytelny,że nie trzeba \"tłumaczy\" czy tez \"innych specjalistów\" z zewnatrz aby twoje \"wartości\" nie były zrozumiałe czyteż jasne dla innych. Nie \"wal\" teraz tzw. ściemy, że jesteś niby taki normalny i europejski i że \"tam\" sie zaadoptujesz i tam cie zechcą. Pisaleś juz wiele głupot w tym m. in. o \" 100 Frankowskich lepszych niż...\" i wiele, wiele innych bzdet i glupot. Śmiem wątpić czy z twoimi pogladami tam znajdziesz miejsce dla swoich wartości. No to mnie teraz rozbawiłeś. Komuna wyłazi jak słoma z butów. Wg ciebie nie wolno mi krytykować, tylko muszę pisać pochwalne posty pod adresem rządzących? Wg ciebie normalność to popieranie PO, a nienormalność popieranie PiSu? Taki system już był, gdzie za nieprawomyślne wypowiedzi czy poglądy czy pochodzenie palono w krematoriach czy wysyłano na Sybir. To nie są wartości europejskie ani amerykańskie ani żadne inne cywilizowane. Może w Bangladeszu tak myślą, chociaż nie wiem. Do twojej wiadomości - nie popieram PO, bo jej program społeczno-gospodarczy jest mi obcy i będę ją krytykował, co nie oznacza, że popieram PiS czy SLD. A gdybym miał do wyboru platfusa czy Frankowskiego, wolę 100 Frankowskich niż 1 platfusa, ale już 1000 Matek Teresek niż 1 platfusa. To metafora, mająca na celu pokazanie dystansu z programem PO. W cywilizowanym kraju, do jakiego Polsce jeszcze daleko, każde poglądy polityczne są szanowane, a dyskusja przeciwników nie sprowadza się do wyzwisk. Myślisz, że jak będziesz mnie nazywał, to ja postanę dłużny? Oczywiście, łatwo mnie nie jest wciągnąć w przepychankę słowną tego typu, jednak czasami się udaje. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
CYTAT Rejestracja stron www: reżim posuwa się małymi krokami Centrum Monitoringu Wolności Prasy, Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich oraz Fundacja Nowe Media zorganizowały wczoraj konferencję pod hasłem: “Czy wszyscy internauci pójdą siedzieć? O konieczności rejestracji stron internetowych“. Dość jednoznaczna reakcja organizacji, z którymi Ministerstwo Kultury konsultowało totalitarny projekt nowelizacji prawa prasowego spowodowała, że reżim zapowiedział pewne modyfikacje. Prezentowane jest dość osobliwe rozwiązanie: rząd wprowadzi rejestr stron www ale będzie on dobrowolny. Wydaje się, że jest to próba uratowania rejestru, kosztem pewnych, być może czasowych ustępstw wobec internautów. Powstanie urzędowego rejestru stron www pozwoli na wprowadzenie obowiązku rejestracji w przyszłości, początkowo dla niektórych kategorii serwisów i stopniowe rozszerzanie go na inne. Bezsens tworzenia dobrowolnego rejestru stron www jest pozorny, jeśli przyjąć hipotezę, że rejestr dobrowolny jest zaledwie przygotowaniem gruntu pod przyszły rejestr obowiązkowy. Stopniowa zmiana charakteru rejestru z dobrowolnego na obowiązkowy będzie znacznie łatwiejsza niż samo powołanie rejestru do życia. Podobnie było kiedyś z firmami, do czasu gdy wpadli, że jest to dochodowy interes, ograbiać przedsiębiorców, sklepikarzy i wszystkich pracujących. Teraz ludzi to nie dziwi, że można żyć inaczej. Przykład rejestrowania stron dokładnie pokazuje jak to wszystko się zaczyna. Kiedyś każdy będzie przyzwyczajony do reżimu i będzie to całkowicie normalne. http://www.libertarian.pl/ Reżimy z tzw. grupy G-20 uzgodniły skoordynowaną akcję obliczoną na ostateczne zlikwidowanie tzw. rajów podatkowych. Do listopada 2009 ustalone mają zostać kryteria “rajskości”. Jeśli do marca 2010 obszary uznane za “raje” nie podejmą współpracy podatkowej wówczas “piekła”zastosują względem nich solidarne sankcje gospodarcze. Państwa stosujące ucisk fiskalny zwiększyły presję na tzw. raje podatkowe. Celem jest zniesienie ostatnich kilkudziesięciu terytoriów o znacznej swobodzie gospodarczej. “Raje” stanowią zbyt silną konkurencję gospodarczą dla podatkowych “piekieł”. Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Ludzie, uważajcie co piszecie, bo:
Ścigani za krytykę w sieci Prezydent Szczecina pozna dane ludzi, którzy ocenili go na forum. Udostępni mu je prokuratura „Interesuje się pani polityką?” - to pierwsze pytanie, które na przesłuchaniu usłyszała internautka posługująca się nickiem Rewers10. Jest jedną z osób, które w sieci krytykowały prezydenta Szczecina Piotra Krzystka (PO). Po jego zawiadomieniu prokuratura zaczęła ustalać numery ich komputerów (IP). Jak dowiedziała się "Rz", śledczy mają już dane 30 osób. Komentarze o prezydencie pojawiły się wiosną w związku z finałem tzw. afery mieszkaniowej, w którą Krzystek był uwikłany (wyrok sądowy zmusił go do oddania 170-metrowego mieszkania komunalnego, które w 2000 r. bezprawnie otrzymał, a potem za grosze wykupił na własność). Prezydent Szczecina w zawiadomieniu do prokuratury cytował wpisy: "kompletny gamoń", "zakłamany drań i oszust", "łgarz" czy "nędzny złodziejaszek". - Skorzystałem z prawa do obrony własnego imienia – tłumaczy "Rz" Krzystek. – Jest to również mój głos w dyskusji o granicach wolności słowa w Internecie – zaznacza. - Dlaczego zawiadomił prokuraturę? – To jedyna droga w stosunku do osób, które obrażają i nie mają odwagi robić tego pod swoim nazwiskiem – odpowiada. Śledczy przekażą mu bowiem dane forumowiczów, co umożliwi mu złożenie przeciw krytykom prywatnych aktów oskarżenia. Chociaż prezydent wcale nie musi iść z nimi do sądu. Gdy go o to pytamy, odpowiada wymijająco. Jedno jest pewne – będzie wiedział, kto ocenił go w sieci. Eksperci uważają, że to niebezpieczna procedura. – Ktoś, kto jest niesłusznie oskarżany lub jego dobra zostały naruszone, ma prawo się bronić – tłumaczy dr Dominik Batorski, socjolog Internetu z Uniwersytetu Warszawskiego. – Ale tu pojawia się pytanie, czy treści, które ktoś uznaje za obraźliwe, są niezgodne z prawdą czy raczej tylko przykrą oceną? To trzeba rozstrzygnąć. Niestety, paradoksem wynikającym z polskiego prawa jest to, że trzeba najpierw złamać zasadę anonimowości, ujawnić tożsamość internauty, a dopiero potem rozstrzygać. Bardzo łatwo z takiego mechanizmu uczynić sposób na zamykanie ust. Na szczecińskich portalach niektórzy internauci stwierdzili wprost, że to rodzaj cenzury. - Nigdy nie obrażałam pana Krzystka – mówi "Rz" jedna z internautek. – Moje wpisy zawsze dotyczyły krytyki jego decyzji jako prezydenta. Teraz jestem jedną z potencjalnych podejrzanych o przestępstwo z kodeksu karnego. A prezydent zapewne już wie, kim jest Rewers10. http://www.rp.pl(...)eci.html To jest ta wolność w III RP w krytyce władzy.... Prawdopodobne są odpowiedzi typu, a Kaczyński, a spieprzaj dziadu, a PiS, a sprawy za pomówienia itd. Rozumiem, że jak z PiSu idą do prokuratury to źle, a jak z PO to słusznie? Moje zdanie jest takie, że żadna władza nie powinna zajmować się takimi pierdołami, jak krytyka obywateli wobec siebie, gdyż docelowo przyniesie to przeciwny skutek od zamierzonego. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Ta sama prokuratura posłusznie ściga Internautów, a tymczasem afery w lokalnej koalicji PO-PSL umarza:
Dlaczego umorzono marszałkowskie afery Prokuratura umorzyła śledztwo dotyczące zakupu fordów mondeo, bo uznała, że pracownicy Urzędu Marszałkowskiego nie mieli świadomości, iż przygotowali przetarg pod jedną określoną markę. "Gazeta" zapoznała się z prokuratorskimi uzasadnieniami dotyczącymi umorzeń trzech bardzo głośnych śledztw prowadzonych w rządzonym przez koalicję PO-PSL Urzędzie Marszałkowskim. Chodzi o tzw. afery samochodową, kalendarzową i biurową. Wszystkie trzy sprawy prowadził prokurator Michał Lasota. Fordy, czy urzędnik nie wie tyle co biegły W czerwcu ubiegłego roku Urząd Marszałkowski kupił dwa fordy mondeo. "Gazeta" pisała, że inna transakcja nie była możliwa, bo specyfikacja przetargu jasno wskazywała tylko na tę markę. Następnie prezes Urzędu Zamówień Publicznych powołał biegłych rzeczoznawców i na podstawie ich opinii także stwierdził, że warunki przetargu zostały tak zrobione, że wymogi mogła spełniać tylko jedna marka - Ford Mondeo. Prezes urzędu domaga się teraz unieważnienia tej umowy. W prowadzonym śledztwie prokurator potwierdził, że rzeczywiście żadna inna marka nie mogła spełnić postawionych przez Urząd Marszałkowski wymogów. Prokurator Michał Lasota uznał jednak, że przy ustalaniu takich, a nie innych warunków specyfikacji nie doszło do niedopełnienia obowiązków przez urzędników. Nie ma umyślnego działania, bowiem to dopiero biegli z zakresu motoryzacji, a nie urzędnicy, dysponowali wiedzą, że tak postawionym przez nich warunkom przetargu mogła sprostać tylko jedna marka. "Wiadomości specjalne są zaś fragmentem wiedzy wykraczającej poza zasób posiadany przez przeciętnego człowieka" - pisze w uzasadnieniu prokurator Michał Lasota. Kalendarze, czyli nie ma możliwości W przypadku afery kalendarzowej istniało podejrzenie, że warte 500 tys. zł zamówienie na druk kalendarzy, folderów, notesów i innych materiałów reklamowych nie zostało wykonane na czas, a urząd zapłacił. Wykonawcą była znana na szczecińskim rynku firma poligraficzna Zapol. Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa złożyli radni z komisji rewizyjnej. Urzędnicy tłumaczyli się, że wszystkich materiałów od razu nie było, bo składowano je w drukarni Zapol. Jednak warunki przetargu jasno mówiły, że cały towar powinien od razu trafić do Urzędu Marszałkowskiego. To śledztwo również zostało umorzone, bowiem prokurator nie znalazł dowodów, że druk materiałów nastąpił z opóźnieniem. Prokurator oparł się tutaj na zeznaniach urzędników oraz wyjaśnieniach pracowników firmy Zapol, którzy zapewniali, że całe zlecenie zostało wykonane na czas. Dwie urzędniczki zeznały, że dokładnie przeliczyły cały materiał, a następnie na ustne polecenie Przemysława Kowalewskiego, dyrektora gabinetu marszałka, znaczną partię zostawiły na przechowanie w Zapolu. Na podstawie badań maszyn poligraficznych Zapolu próbowano sprawdzić, kiedy materiał został wydrukowany. Jednak powołany przez prokuraturę biegły stwierdził, że nie ma możliwości takiej weryfikacji. Zbadano także sześć komputerów Urzędu Marszałkowskiego, z których wysyłano zlecenia do Zapolu. Nie znaleziono informacji, które świadczyłyby o tym, że zamówienie zostało wykonane zbyt późno. Prokurator zaznaczył jednak, że komputery przekazane biegłemu zawierały ślady usuwania plików, nie wszystkie udało się odzyskać, bowiem serwer Urzędu Marszałkowskiego nie ma trwałej archiwizacji, a tylko 99-dniową. "Skoro bowiem nie ma możliwości podważenia ustaleń w zakresie czasu wykonania przedmiotu umowy, nie można wykazać fałszywości informacji zawartych w protokole zdawczo-odbiorczym" [informacja urzędniczek, że towar został wykonany zgodnie z umową - red.] - brzmi fragment uzasadnienia do umorzenia śledztwa. Biura, czyli niedopełnienie O tzw. aferze biurowej "Gazeta" napisała w październiku ubiegłego roku. Poinformowaliśmy, że rządzony przez PO Urząd Marszałkowski wynajął od prywatnej firmy B-Partner (wcześniej Idea Inwest) cały budynek po stawkach droższych od rynkowych. Nie ogłaszano przetargu, nie zamieszczano ogłoszeń (tylko na studenckim portalu Infoludek i w jednym biurze nieruchomości). Na dodatek z tą firmą związana była posłanka PO Renata Zaremba - zasiadała w jej zarządzie, miała pożyczone od tej firmy 150 tys. zł i w czasie kampanii wyborczej do parlamentu prezentowała się na plakatach Idea Inwest. Za 2,5 tys. m kw. przy ul. Kolumba urząd płaci 1,9 mln zł rocznie. Stawka za metr - 64 zł. Prowadzący śledztwo Michał Lasota sprawdził, ile kosztowało w tamtym czasie wynajęcie takiego budynku i czy można znaleźć tak dużą powierzchnię. Znalazł trzy lokalizacje. Budynki w centrum. Cena za metr znacznie niższa od 30 do 40 zł. Dwie z nich dostępne były od 1 czerwca 2008 r. i od 25 sierpnia 2008. Umowę na dzierżawę biur przy Kolumba Urząd Marszałkowski podpisał 1 października 2008 roku - zatem wtedy, gdy miał już do dyspozycji tańsze pomieszczenia. Prokurator uznał jednak, że nie można tu mówić o niedopełnieniu obowiązków przez pracowników, ponieważ kiedy poszukiwali biur, alternatywnych ofert akurat nie było. Prokurator zaznaczył: "samo bowiem nawet przekroczenie uprawnień lub niedopełnienie obowiązków przez funkcjonariusza nie wypełnia jeszcze znamion przestępstwa, choć może być podstawą odpowiedzialności służbowej lub dyscyplinarnej". Wynajmem biur przez Urząd Marszałkowski w tym roku zajmowała się także Najwyższa Izba Kontroli. Stwierdzono, że budynek przy ul. Kolumba wynajęto za drogo, działano niegospodarnie. Komentarz Wojciecha Jachima O umorzeniu trzech postępowań dotyczących Urzędu Marszałkowskiego świat poinformowały służby prasowe urzędu we wtorek po południu. Wkrótce potem sekretarz zarządu regionu zachodniopomorskiej Platformy Obywatelskiej Michał Marcinkiewicz rozesłał do mediów triumfalne oświadczenie. Marcinkiewicz dowodzi w nim, że działacze PO są aniołami niewinności, zaś szczecińska "Gazeta Wyborcza" wywodzi się z piekła. Zdaniem sekretarza PO takie wnioski wynikają wprost z faktu, że postępowania zostały umorzone. Pan Marcinkiewicz posunął się nawet do stwierdzenia, że "Gazeta", opisując afery Urzędu Marszałkowskiego "manipulowała czytelnikami, a tym samym wyborcami". W uzasadnienia umorzeń i z innych informacji, które przypomina dziś Jolanta Kowalewska wynika jednak, że cała ta sprawa nie jest tak czarno-biała, jak chciałby tego Michał Marcinkiewicz i jego partyjni przyjaciele. Panie Michale, zapewniam Pana, że nie jesteśmy w zmowie ani z Urzędem Zamówień Publicznych, ani z Najwyższą Izbą Kontroli. Po prostu patrzymy władzy na ręce, i choćby nie wiem, jak bardzo to Pana denerwowało, patrzeć będziemy nadal. Wojciech Jachim http://szcze(...)ery.html PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
BŁAGAM WAS!!! Wskażcie choć jedną różnicę między rządem Tuska i Millera.
DZIEŃ BEZ AFERY PO TO DZIEŃ STRACONY http://markd.pl/afery-po/ |
|
|
|
|
Podsumowanie 2 ostatnich lat Platformy Złodziei http://www.tvp.i(...)009-1930
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 31 Sty 2009r. Skąd: z II irlandii ;-) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Rząd Tuska ukrywa podatki
Rusza fala dodatkowych opłat za prąd, gaz i paliwa. Fala podwyżek zacznie się w przyszłym roku. W efekcie nasze wydatki zwiększą się miesięcznie o niemal 37 złotych. Nowe opłaty to cena, jaką zapłacimy za ochronę środowiska i dywersyfikację dostaw gazu. Rząd chce wprowadzić cztery ekstradaniny: węglową, tzw. zapasową, dywersyfikacyjną oraz opłatę wynikającą z zakupu energii produkowanej z metanu. Pierwsza to pomysł resortu ochrony środowiska na zdobycie środków na unijną składkę na ekologię. Druga ma pomóc w tworzeniu nowego systemu magazynów, dzięki trzeciej sfinansujemy projekty uniezależniające nas od dostaw gazu z Rosji. Każda z nich podniesie cenę paliw, gazu i energii elektrycznej o kilka groszy. Tymczasem to nie koniec podwyżek: aż o 140 proc. wzrośnie od stycznia opłata paliwowa od oleju napędowego. Efekt jest łatwy do przewidzenia: to gwałtowny skok cen oleju napędowego. Spodziewa się tego m.in. Urszula Cieślak z BM Reflex. W rezultacie nasze wydatki na ogrzewanie, gotowanie, prąd czy tankowanie mogą skoczyć nawet o 37 zł miesięcznie. Analitycy biją na alarm: już teraz realny koszt paliwa, czyli suma zakupu u producenta i marża, to zaledwie połowa ceny, jaką płacimy na stacjach. Reszta to podatki i opłaty. Eksperci nie zostawiają na planach rządu suchej nitki. Adam Ambrozik z Konfederacji Pracodawców Polskich mówi wprost: rząd chce wprowadzić tylnymi drzwiami kolejne daniny. – Ich prawdziwym uzasadnieniem jest łatanie deficytu budżetowego – twierdzi. (dziennik.pl) Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
Cześć nocna zmiano. Chyba sam guru nie wierzy w to iż będzie prezydentem. Takiej głupoty i ograniczenia demokracji jaką nam proponuje sekta PO. Takie pomysły mogą się rodzic tylko w chorym umyśle człowieka który ma ambicje zostać satrapą.Oto co nam sekta proponuje ,jednomandatowe okręgi wyborcze i ordynacja mieszaną, to nic innego jak otwarcie na oścież drzwi do sejmu takim ludziom jak Rychu, Stokłosa, Misiak, Karnowski i im podobni.A odnośnie wyboru prezydenta przez sejm i senat to całkiem niedawno już to przerabialiśmy.Te izby zafundowały nam zbrodniarza Jaruzelskiego . Jedynie w historii najnowszej Polski sejm popełnił jeszcze większa zbrodnię na Polsce a mianowicie zrobił "nocną zmianę". Wcale mnie nie dziwi iż ludzie którzy "nocną zmianę" przeprowadzili teraz chcą Polaków pozbawić całkowicie korzystania z demokracji ,nawet tej minimalnej która mają przy urnach.Ciekawe co jeszcze sekta i jej rudy guru z PO zaproponują.Może w preambule zapiszą iż w Polsce kierowniczą role pełni Polska Zjednoczona Partia PO, a królem Polski i zwierzchnikiem wszystkich religii jest Tusk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Naiwnie myślałam, że po PZPR, AWS-ie i PiS-ie nic gorszego Polski już nie może spotkać. Kim Donk Tusk wraz ze swoimi mistrzami przekrętów pokazał, że populizm PiS i Leppera i komunistyczna propaganda sukcesu to bardzo przyzwoite zachowania polityczne. Skąd w premierze polskiego rządu taka pogarda dla polskiego sejmu i Polaków, którzy ten sejm wybrali? Czy rzeczywiście to efekt jego narodowości? Cóż może te rządy będą dla Polaków nauczką na przyszłość...
|
Dołączył: 31 Sty 2009r. Skąd: z II irlandii ;-) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Rząd będzie zmniejszał dług publiczny kosztem emerytów
http://emerytury.wp.pl/kat,61158,title,Beda-zmiany-w-emeryturach-Emeryci-jak-zwykle-straca,wid,11696813,wiadomosc.html Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panie Tusk, obiecał Pan ze w 2009 r płaca minimalna będzie stanowiła 50 płacy średniej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cześć komuszki. Mamy kolejny dzień afer baronów Partii Oszustów. Ciekawe jak wytłumaczycie wielbiciele tych aferzystów kolejne przekręty. Miłej lektury. http://www.tvp.i(...)stawiali
|