~~Barato | |
|
|
Cuda zapowiadane przez antynarodową Platformę Obywatelską już się powoli zaczynają dziać. Już niedługo jej wyborcy będą płacić za litr benzyny 10 złotych. Mają, czego chcieli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~SSSSSSSSSSSSSS | |
|
|
Barato nie kompromituj się!Zobacz co się dzieje w świecie a potem dopiero zabieraj głos.
|
|
|
~~Barato | |
|
|
CYTAT Barato nie kompromituj się!Zobacz co się dzieje w świecie a potem dopiero zabieraj głos. To nie świat obiecywał cuda w kampanii wyborczej, tylko Platforma Obywatelska. To jest fakt. |
|
|
|
|
|
Sam PO nie przyklaskuje, ale jedno to obietnice wyborcze, a drugie sytuacja na rynkach swiatowych. Chcesz miec paliwo za 2zl? Super, za to za zywnosc zaplacisz 3 razy drozej... Takie wiesz...powiazanie. Kolejnym razem proponuje troszke literatury zanim zabierzesz sie za pisanie.
|
|
~~123 | |
|
|
Informuję, że kryzys na giełdzie w USA oraz trzęsienie ziemi i olimpiada w Chinach gdzie gromadzą duże ilości paliw to wina Platformy Obywatelskiej,a przede wszystkim TUSKA, ti ti ti nie dobry Donuś
Jakie te komentarze są kretyńskie tak jakby gospodarka pozostałych państw, które rególują ceny zależała od PO i Tuska. |
|
|
~~boby | |
|
|
CYTAT Sam PO nie przyklaskuje, ale jedno to obietnice wyborcze, a drugie sytuacja na rynkach swiatowych. Chcesz miec paliwo za 2zl? Super, za to za zywnosc zaplacisz 3 razy drozej... Takie wiesz...powiazanie. Kolejnym razem proponuje troszke literatury zanim zabierzesz sie za pisanie. głupi jestes jak but, paliwo i żywnosc jest dużo tańsza w Europie wiec proponuje na jakis czas odlozyc literature i ruszyc w swiat zeby zobaczyc co sie dzieje na swiecie. |
|
|
|
|
|
CYTAT głupi jestes jak but Skoro sprowadziles rozmowe do swojego poziomu to z mojej strony koniec. Gdybym zaczal z toba dyskutowac, to najpierw sciagnalbys mnie na swoj poziom intelektualny, a pozniej zabil doswiadczeniem, wiec przykro mi. Niemniej pozdrawiam i zycze milego dnia. |
|
~~trzeźwy | |
|
|
a jeszcze nie tak dawno wszystkiemu winna była PiS i nieważna dla POpaprańców była sytuacja na świecie jak to teraz pięknie eksponują tłumacząc we wszystkim leniuszka i wodolejcę Tuska
|
|
|
~~prezes | |
|
|
jeśli chodzi o benzynę, to jej cena w niewielkim stopniu zależy od rządzących , ceny ustala rynek światowy. także rząd ma tu niewielkie pole manewru, może obniżyć ceny benzyny poprzez np.obniżkę akcyzy(na którą się nie zanosi). mamy szczęście ze dolar słabo stoi bo wtedy byśmy płacili za paliwo. są w kraju ważniejsze sprawy i niech sie rząd nimi zajmie, bo jak narazie to nie zrobili nic, chyba że Wy potraficie wymienić konkretne osiągnięcia. i gdzie ta druga Irlandia? buehhehe
|
|
|
~~ | |
|
|
admin śpisz?
zakmykaj takie bezsensowne tematy, które nie służą żadnej merytorycznej dyskusji |
|
|
~~Zosia | |
|
|
Benzyna po 4,7zł już za tydzień? W przyszłym tygodniu można spodziewać się kolejnych podwyżek cen benzyny - uważają analitycy portalu e-petrol.
Za litr benzyny bezołowiowej kierowcy zapłacą średnio ok. 4,60 - 4,65 zł, a diesla 4,65 - 4,70 zł. W ubiegłym tygodniu kierowcy tankowali benzynę bezołowiową 95 w cenie 4,55 zł, a olej napędowy - 4,59 zł za litr. Przewidywany wzrost cen paliw na stacjach wynika ze zmian cenników hurtowych. Prognozy e-petrol na sobotę i wtorek wskazują, że PKN Orlen i Grupa Lotos podwyższą ceny benzyny o ok. 30-40 zł na tysiąc litrów. http://www.hotmo(...)ien.html |
|
|
~~bolo | |
|
|
CYTAT CYTAT głupi jestes jak but Skoro sprowadziles rozmowe do swojego poziomu to z mojej strony koniec. Gdybym zaczal z toba dyskutowac, to najpierw sciagnalbys mnie na swoj poziom intelektualny, a pozniej zabil doswiadczeniem, wiec przykro mi. Niemniej pozdrawiam i zycze milego dnia. mam w du..pie miły dzień chce miec tańsze paliwo albo zarobki na poziomie Europy. |
|
|
~~a,Kanzu | |
|
|
W skład ceny paliwa wchodzi kilka podatków, o których decyduje rząd. O największym procencie jest podatek akcyzowy. Wystarczy go pomniejszyć i cena paliwa będzie mniejsza, ale z całą pewnością rząd tego nie zrobi. Ceny paliwa na rynkach światowych to jedna sprawa, a podatki to druga i tu Tusk ma dużo do powiedzenia, ale albo jest za tchórzliwy, albo za leniwy, że by cokolwiek zrobić tej sprawie (nie mówiąc już o braku kompetencji jego ministrów, którzy nie potrafią odróżnić sądu rodzinnego od sądu rejestrowego (chodzi o min.skarbu))
|
|
|
~~student | |
|
|
Nie pieprzcie że wszystko to tendencje światowe - który rząd i kiedy podniósł akcyzę na autogaz o 60% ?!!!
teraz idźcie się wyspowiadać z tego na kogo głosowaliście idioci. Myśleliście że jak zagłosujecie na PO to intelektualistami się staniecie, a jesteście po prostu wykształciuchami. |
|
|
~~seput | |
|
|
CYTAT Nie pieprzcie że wszystko to tendencje światowe - który rząd i kiedy podniósł akcyzę na autogaz o 60% ?!!! teraz idźcie się wyspowiadać z tego na kogo głosowaliście idioci. Myśleliście że jak zagłosujecie na PO to intelektualistami się staniecie, a jesteście po prostu wykształciuchami. kolega ma racje ha ha ha ha ha ha !!!!!! potem wam cene za prąd podniosą ,ciekawe co ci z PO powiedzą ???? |
|
|
~~heniu | |
|
|
Zniesmy akcyze na wszystko - to benzyna dalej bedzie kosztowac 4,5 zlotego, a cala kasa poleci do arabow - bo zobacza ze mozna dowolnie windowac ceny a motloch kupi...
|
|
|
~~Dzięki | |
|
|
Platformie Obywatelskiej już dziękujemy. Wystarczy już tych cudów. A jabłka wciąż nie potaniały.
|
|
|
~~Dzięki | |
|
|
Trzeba bylo sluchac przewodniczacego! Dodrukowac pieniondza to by byly - a tak to ni mo.
|
|
|
~~prezes | |
|
|
nie jestem zwolennikiem PO, ale drogie jabłka to nie wynik rządów PO tylko wynik przymrozków w 2007 roku, które dotknęły większość sadów w Polsce i zmniejszyły plony. cena jabłek spadnie dopiero jak co o na jesien, koniec lata jak sie zaczna zbiory a zapowiada sie na dobre zbiory
|
|
|
~~Dzięki | |
|
|
I ropa tez drozeje przez PO!
|
|
|
~~student | |
|
|
ceny kształtuje rynek - to fakt, więc jabłka, o których mówiło Słońce Peru na debacie z Kaczorem to populizm w czystej postaci, na który nawet Andrew by się nie zdobył. z drugiej strony Polacy ogółem to durny naród (jak każdy ogółem) i kupili te idiotyzmy.
ALE wolny rynek to jedno, a podnoszenie akcyzy o 60% to drugie. Robi to partia ponoć liberalna. Dobrze wam tak matoły, teraz jęczcie jak się wam Kaczor nie podobał. Przypomnijcie sobie jeszcze tę autostradę do Kielc, której nie będzie, co jedynie słuszna siła przewodnia sprawiła po wyborach. Czemu jesteście takimi idiotami? |
|
|
~~Lidia | |
|
|
dlaczego głupole tak bronicie Donusia?Jak rządził Pis to zawsze była jego wina, a jak POpaprańce to nie ich wina to kosmos zawinił, no a gdzie ta druga Irlandia??????????????
|
|
|
~~prezes | |
|
|
ja nie bronie PO, ale z tymi jabłkami to gość przesadził,chciałem być obiektywny i to nie ich wina że sa drogie. w Sejmie te same mordy od lat, ale trafiają sie i nowe twarze które w partiach sa pionkami i nie maja wpływu wielkiego.
i przez tyle lat ludzie cały czas wybierajatych samych, tu jest pies pogrzebany. wybierzmy nowych, ktorzy nie sa ani komuchami anj ludzmi z Solidarnosci, choc Solidarnosć wiele zrobila to Ci co z niej sie wybili to karierowicze i dla nich liczzy sie kasa. Polacy pokazali jak sie wybiera , największy komunista RP rządził 2 kadencje. |
|
|
~~heniu | |
|
|
Ta autostrada do kielc to oczywiscie Gosiewski Way, tylko ta autostrada by prowadzila do Gosiewa i nigdzie indziej - wiec kto by tam jezdzil? Chyba tylko student - bo tam studiuje i majonez szmugluje.
A bronimy donusia zeby ziober nie rezyserowal wiadomosci, zeby giertych nie wrocil, zeby lepper nie decydowal komu unia doplaci i zeby dorn mogl psa wyprowadzac na dwor a nie po sejmie. |
|
|
~~heniu | |
|
|
a i z PO tacy liberalowie jak z pis centroprawica
Nic nie chce mowic, ale taki jeden tez wszedzie liberalow widzial - takich co stonke zrzucaja i czarna wolga jezdza i dzieci liberaryzujom |
|
|