Dołączył: 31 Sty 2009r. Skąd: z II irlandii ;-) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Apel o zwiększenie nakładów finansowych na leczenie w województwie podkarpackim
Wkrótce na biurko prezydenta RP oraz premiera obecnego Rządu trafi list otwarty podpisany przez mieszkańców Podkarpacia w tym Powiatu Tarnobrzeskiego. Ruszyła akcja zbierania podpisów pod apelem o zwiększenie nakładów finansowych na leczenie w województwie podkarpackim. Proponowane przez rząd stawki to 1230 złotych na jednego pacjenta. W województwie mazowieckiem jest to kwota 1610 złotych. „Czym zasłużyliśmy sobie na taką dyskryminację? Ja i moja rodzina chce jedynie zachowania Konstytucyjnego Prawa do równego traktowania wszystkich obywateli RP” To jedynie fragment listu otwartego. POSŁUCHAJ Mówi Wojciech Wąsik, zastępca dyrektora tarnobrzeskiego szpitala. List zostanie rozdysponowany poprzez pracowników szpitala do ich rodzin. Jego treść trafi do pracowników Urzędu Miasta w Tarnobrzegu, oraz instytucji z nim współpracujących, jest też dostępny na stronie internetowej tarnobrzeskiego szpitala, a także w budynku szpitala, przy okienkach rejestracji oraz w holu. Podpisy będą zbierane przez dwa tygodnie. Szpital w Tarnobrzegu podobnie jak inne placówki na Podkarpaciu nie podpisał kontraktu z Narodowym Funduszem Zdrowia na 2010 rok. Propozycja wysokości kontraktu na ten rok jest o półtora miliona niższa od wartości ubiegłorocznego, który wynosił 44 miliony 300 tysięcy złotych. http://www.leliwa.pl/index.php/pl/informacje_z_regionu/apel_o_zwiekszenie Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
Jak to? Przecież w innym wątku o cudach PO, czytamy, że Polska to bogaty i dobrze rządzony kraj. Myślę, że to manipulacja, iż jest mało kasy na leczenie. Przecież leczą nas uśmiechnięci i dobrze zarabiający lekarze w nowoczesnych szpitalach.
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|