|
|
|
Polska leży na pokładach węgla, więc nie możemy dać się zakrzyczeć ekoterrorystom i płacić o 300% więcej za prąd, przez urojone wymysły o szkodliwości CO2 dla przyrody. Ponoć węgla starczy nam na jakieś 300 lat.
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
CYTAT Polska leży na pokładach węgla, więc nie możemy dać się zakrzyczeć ekoterrorystom i płacić o 300% więcej za prąd, przez urojone wymysły o szkodliwości CO2 dla przyrody. Ponoć węgla starczy nam na jakieś 300 lat. To jest na zasadzie ze duży zakład zanieczyszcza środowisko a obok tego zakładu siedzi człowiek który pali śmieci - i to on zostanie oskarzony o zanieczyszczanie środowiska. |
|
|
|
|
CYTAT Polska leży na pokładach węgla, więc nie możemy dać się zakrzyczeć ekoterrorystom i płacić o 300% więcej za prąd, przez urojone wymysły o szkodliwości CO2 dla przyrody. Ponoć węgla starczy nam na jakieś 300 lat. 300 lat i co dalej??? Właśnie o to chodzi że myślimy na teraz a nie na przyszłość.... Jesteśmy potężną montownią nie mamy własnej technologii nawet nie staramy się jej mieć. Jak się rozwinie Ukraina to te montownie tam przejdą. Uważam że powinniśmy więcej kasy przeznaczać na nowe technologie na badania, żeby się w czymś wyspecjalizować.... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Ktosik, no bo tak jest. Duże zakłady typu elektrownie, kotłownie muszą mieć filtry spalin i one nie są uciążliwe dla środowiska. A indywidualne gospodarstwa domowe nie mają takich filtórw. UE powinna wymóc na członkach, by w miastach budynki prywatne czy małe sklepiki obowiązkowo były przypięte do ciepłowniczej sieci miejskiej lub ogrzewały się indywidualnie jedynie prądem, gazem, olejem opałowym lub węglem, ale z używaniem filtrów na kominach.
Andrzejek, a co nas obchodzi co będzie za 300 lat? Akurat teraz, w czasach biedy i kryzysu mamy wdrażać bardzo drogie, nowe technologie? Na to przyjdzie czas w swoim czasie PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Zawsze jest dobry moment na badania, nie mówię o wdrażaniu bo nie ma co wdrażać.
Chodzi mi o specjalizację... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Ktosik, no bo tak jest. Duże zakłady typu elektrownie, kotłownie muszą mieć filtry spalin i one nie są uciążliwe dla środowiska. A indywidualne gospodarstwa domowe nie mają takich filtórw. UE powinna wymóc na członkach, by w miastach budynki prywatne czy małe sklepiki obowiązkowo były przypięte do ciepłowniczej sieci miejskiej lub ogrzewały się indywidualnie jedynie prądem, gazem, olejem opałowym lub węglem, ale z używaniem filtrów na kominach. Andrzejek, a co nas obchodzi co będzie za 300 lat? Akurat teraz, w czasach biedy i kryzysu mamy wdrażać bardzo drogie, nowe technologie? Na to przyjdzie czas w swoim czasie Nie sądze ze tak jest do konca, te filtry itp. to pewnie po to aby uciszyć krzyki. W dzisiejszych czasach monetą mozna wiele zdziałać, a jakieś wyniki muszą być, więc ten najbiedniejszy dostanie po dupie. |
|
|
|
|
CYTAT Polska leży na pokładach węgla, więc nie możemy dać się zakrzyczeć ekoterrorystom i płacić o 300% więcej za prąd, przez urojone wymysły o szkodliwości CO2 dla przyrody. Ponoć węgla starczy nam na jakieś 300 lat. wydobycie wegla bedzie coraz drozsze. Polska chwali sie ze ma najwieksza elektrownie weglowa w Europie , ale nie mowi juz o tym fakcie - Europa przestala uzywac wegla. Dzieki energii z atomu mielibysmy tansza energie . W UK byla mala dyskuja o tym jakby wygladala Polska z energia atomowa i tamtejsi eksperci nie kryja zaniepokojenia tym ,ze Polska moze stac sie nowym Czarnobylem z racji niklego doswiadczenia polskich najlepszych na swiecie ekszpertow i profesorow etc. Ktos wspomnial wczesniej " 70 % ludzkosci by sie zamienilo miejscami z toba " ta osoba nasluchala sie za duzo polskich oglupiajacych mediow i nie wie co mowi ;) . Juz za pare miesiecy cala Europa wyjdzie z kryzysu i Polska wroci na swoje tradycyjne miejsce czyli miedzy Bulgaria a Rumunia |
|
|
|
|
A wszystko to będzie możliwe za 6 lat tylko wybierzcie nas na 2 kadenscję
|
|
|
|
|
Tusk chyba sam nie wierzysz w to co gledzisz. Stocznie padły, cukrownie ile się dało to już padło, hutnictwo tyle o ile, nie mamy własnego przemysłu motoryzacyjnego, ludzie jak wyjeżdzali tak wyjezdzają a Tusk porównuje Polskę do Francji, Niemiec, Anglii czy Holandii)) i jego celem jest by Polska była w G 20
Czy jest ktoś kto wierzy temu Rudemu? Bo ja ani troche. Pierwszy krokiem w gonieniu Europy powinno być zrównanie zarobków do tamtejszych to wtedy bym uwierzył że coś się zmienia na plus. Jak narazie panie tusku to Polska jest montarzownią i rynkiem zbytu oraz jednym wielkim supermarketem. Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
masz racje Jezyk placa jak 10 lat temu a ceny jak w uni europejskiej. Ja nigdy mu nie wierzylaem dziekuje za taki wzrost jak musze tyrac za najmniejsza krajowa dzieki temu ta gospodarka sie kreci u nas blizej do chin niz do europy.
|
|
|
|
|
Dokładnie, nasza gospodarka ma taki wzrost bo 80 % ludzi dyma za 1000 zeta na reke plus dotacje z unii.
W Polsce ludzie dymają miesiąc na to co za granicą pracuje się czasem niecały tydzień ale gonimy gonimy ostro europę chyba w cenach Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
No to przecież pisałem w temacie cuda PO, że wysokie notowania wskaźnikowe dla Polski zawdzięczamy niewolniczej pracy Polaków. Stoimy obok takich państw jak Chiny czy Brazylia. Ale czy wskaźniki gospodarcze dają coś Kowalskiemu? Kiedy jego niemiecki odpowiednik Schmidt czy angielski Smith, mimo że jego kraj jest na makroekonomicznym minusie, żyje i zarabia zdecydowanie lepiej.
PS. Jeżyk - montażownie. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Platforma to hipokryci dla nich wazny jest pieprzony wzrost ale jakim kosztem i tylko afery w rzadzie ale i tak mowia ze wszystko ok nie dajmy isc im dalej!!!!!!!!!!!! jak tusk zostanie ponownie premieram to w Polsce beda Chiny i tak juz zapieprzmy za grosze a nie zapowiada sie ze bedzie lepiej
|
|
|
|
|
dla mnie Polska mogłaby być na takim minusie jak Francja, niemcy czy anglia razem wzięte, obym tylko zarabiał jak w tych krajach.
Niestey PO to rząd dla kolesi nie dla zwyczajnego Kowalskiego. Kowalski ma tylko płacić podatki i siedzieć cicho. |
|
|
|
|
Bleyd masz racje dbaja o interesy tych ktorzy jch wybrali lekarze prawnicy przetsiebiorcy itd. A gdzie ludzie pracy ktorzy tyraja jak woly. Dorze ze studiuje i juz nidlugo wyrwie sie z tego dziadostwa i dostane lepsza prace ale puki co zbieram sie do roboty tyrac za 1000 zl na reke bez rzanych szkodliwych ,premi ale to Jest Panstwo Prawa przeciez hahahaha
|
|
|
|
|
Józek a skąd ta pewność że jak skończysz studia to dostaniesz lepszą prace? Ilu magr siedzi na bezronociu za granicą albo tyra za najniższą?
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
CYTAT Józef69 masz racje Jezyk placa jak 10 lat temu a ceny jak w uni europejskiej. Oszołomstwo się pleni na tym forum. Żenada. Nawet się leniowi nie chce zagooglować przed publicznym wypisywaniem bzdur. Tęsknisz za PRL-em? Zobacz zdjęcia i porównaj ceny: http://finan(...)ria.html Tęsknisz za PRL-em? - Sprawdź, o ile wszystko zdrożało: http://finan(...)osc.html |
|
|
|
|
Już się obudziłeś trollu?
CYTAT Co do zestawienia wirtualnej polski. Oni porównują ze średnią płacą brutto w 2008 roku. W naszym regionie mało kto osiąga płacę średnią i nie tylko w naszym, a dodatkowo w PRLu nie było rozróżnienia na brutto i netto, więc już tutaj zestawienie jest przekłamane. No to sobie podziel średnią krajową np. przez 2 i dla takiej wielkości płacy przelicz jeszcze raz co możesz kupić. Co ci wyjdzie? A może to za trudne działanie dla ciebie? P.S. Średnia płaca w HSW S.A. w 2009 roku wyniosła ponad 2650 zł brutto , przy czym średnia dla pracowników fizycznych (tych jest najwięcej) wyniosła ok. 2300 zł za 4/5 etatu (za 4 dni pracy w tygodniu). 2300 zł brutto to jest ok. 1300 zł na rękę. Np. schabu za przeciętną pensję w 1989 r. można było kupić 17 kg. A ile można kupić schabu dziś za 1300 zł? Po 18 zł/kg wychodzi ponad 72 kg (w promocji w Tesco po 13 zł/kg będzie więcej). Podobnie jest z innymi produktami (nie wszystkimi - nie przeliczałem, ale papierosów chyba można kupić mniej). Czy to znaczy, że siła nabywcza Polaków w ciągu ostatnich 20 latach wzrosła? wyborca PO odpowie, że zmalała |
|
|
|
|
Belfegor nie bronie wyborcy Po ale powiedziawszy " juz się obudziłeś trolu" świadczy tylko o tobie i twojej prostocie i zakompleksieniu jak ktoś sie tutaj nie obudził to chyba ty bo jak jeszcze nie zauwazyłes żyjemy w demokratycznym państwie i możemy wyrażac swoje poglądy i dyskutowac ale ty wolisz wyzywać ot twoja siła ynteligencji w dyskusji
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Do Belfegor
Czy w każdym poście musisz nazywać dyskutantów chamie? Odsyłam wykształciuchu raz jeszcze do mojego postu wyżej, a szczególnie do wklejonej wypowiedzi z tarnobrzeskiego forum, która wyjaśnia taki stan rzeczy. A, że wp.pl z zarobkami brutto i netto przekłamała, to niepodważalny fakt. Ponadto, ja nie kupuję żywności w Tesco ani innych marketach, bo szanuję swoje zdrowie. Edit. Postu wyżej nie ma. Powód - pytać administracji portalu PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Gospodarka to wg PiS dawać i drukować pieniądze
|
|
|
|
|
czytałem tu na forum i potwierdziłem u kumpla informację ile zarabia pracownik biura w związkach zawodowych Solidarność, wykształcenie podstawowe: netto 2500 zł
|
|
|
|
|
Już ci się znudził temat masztu?? A jakl tak zazdrościsz związkowcom, to się do nich zapisz. Może i dla ciebie znajdzie sie taka posadka.
|
|
|
|
|
Jeszcze w uzupełnieniu do tej mocnej gospodarki
Widziałem dziś szalejącego emeryta W sklepie zachowywał się jak opętany. Na dziale mięso/nabiał poprosił aż o 2 kaszanki, 3 plasterki baleronu z promocji oraz 4 plasterki sera żółtego ze skrawków. Później kupił 2 buraki, 1 kilogram ziemniaków oraz 1 (słownie: jedną) marchewkę - krzyczał na cały sklep: "HUUURA! Będzie zupa na cały tydzień!" Bardziej wylewny był w kolejce do kasy, stałem za nim więc zagadałem co go wprawiło w ten stan euforii. Odpowiedział, że to dzięki wiadomości o podwyżce świadczenia, że dzięki panu premierowi i rządowi PO będzie mógł wreszcie żyć jak człowiek. Że wreszcie będzie mógł z godnością spojrzeć w oczy swojemu równolatkowi z Niemiec. Że wreszcie, po opłaceniu czynszu, rachunków za media będzie go stać na produkty na ciepły posiłek, a kaszanki kupił aż dwie, bo wreszcie będą mogli z żoną zjeść równocześnie, a nie systemem "w tym tygodniu Ty, za tydzień ja". "Gdyby nie ta podwyżka, żylibyśmy ze starą jak dziady! Może jak zaciśniemy pasa to będzie nas stać na leki" - dodał, po czym zostawił koszyk, podbiegł do skrzynek z owocami i szybko wrócił by nie wypaść z kolejki. "A co mi tam! Oszczędzać będziemy od przyszłego miesiąca, w tym jeszcze zaszalejemy, w końcu po 40 latach pracy należy się odrobina luksusu" - powiedział, pokazując mi jedną mandarynkę, którą uważnie włożył do koszyka... Ehh... powodzi się polskim emerytom, powodzi ... http://bizne(...)MDAxLmpz //moderowano - kolejny post pisany z caps lockiem usuwam !!! - anulka PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
|
|