|
|
|
To miał być inny dzień ..stał się głównym tematem
Czemu tak sie stało |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chyba nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi- niestety. Śmierć zawsze skłania do refleksji, ale niestety nasi "u władzy " są głusi na argumenty
Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło . |
|
~~RIP | |
|
|
mlody chlopak z naszego miasta ginie na wojnie ...
a politycy daej chca wysylac zolnierzy na amerykanska wojne. RIP |
|
|
~~gron 00 | |
|
|
CYTAT To miał być inny dzień ..stał się głównym tematem Czemu tak sie stało to prawdziwa tragedia dla rodziny .....znamy ta rodzine i tego malodego chłopca to tragedia [*] |
|
|
|
|
|
Ku*wa, podziekuj Szmajdzinskiemu i Millerowi, ze sie zgodzili wyslac nasze wojsko do Iraku i Afganistanu! Amerykance zrobili kupe, a my stalismy sie listkiem figowym dla nich.
Uwazam, ze Polska powinna sie natychmiast wycofac z wszelkich wojenek kolonialnych USA. Dosc naszej krwi za rope!!! Polscy zolnierze powinni wrocic do domu. Wszyscy, zywi! mod J-r Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
rangarok strasznie się oburzasz na polityków na władze .Ale musisz wiedzieć jedno żołnierz nie jedzie na misje (na pewno nie szeregowy) z rozkazu . Jest to okazja do zarobienia kasy . I żołnierze sami zgłaszają chęci wzięcia udziału w misjach pokojowych dla kasy! Tak było na Wzgórzach Golan, w Bośni i tak jest w Afganistanie i Iraku.
Jadą bo tam jest lepszy hajs . Wybierają misje dla pieniędzy, a nie dla idei. Znam to z autopsji i powiem tak wcale nie jest tak łatwo się tam dostać. A na marginesie fakt szkoda naszych chłopaków którzy polegli za czyjąś sprawę. Ale takie są realia wojny na którą sami zdecydowali się jechać i śmierć wpisana jest niejako w ryzyko zawodowe. I pozostało mi tylko złożyć wyrazy współczucia rodzinie żołnierza. |
|
|
|
|
CYTAT rangarok strasznie się oburzasz na polityków na władze .Ale musisz wiedzieć jedno żołnierz nie jedzie na misje (na pewno nie szeregowy) z rozkazu . Jest to okazja do zarobienia kasy . I żołnierze sami zgłaszają chęci wzięcia udziału w misjach pokojowych dla kasy! Tak było na Wzgórzach Golan, w Bośni i tak jest w Afganistanie i Iraku. Jadą bo tam jest lepszy hajs . Wybierają misje dla pieniędzy, a nie dla idei. Znam to z autopsji i powiem tak wcale nie jest tak łatwo się tam dostać. A na marginesie fakt szkoda naszych chłopaków którzy polegli za czyjąś sprawę. Ale takie są realia wojny na którą sami zdecydowali się jechać i śmierć wpisana jest niejako w ryzyko zawodowe. I pozostało mi tylko złożyć wyrazy współczucia rodzinie żołnierza. Ciekawe podejscie. Dziekuje za wyjasnienie, ze zolnierz to zawod. Nie wiedzialem, myslalem ze oni tam za friko chodza i biegaja z karabinami bo to lubia Nie mam nic naprzeciw misjom pod egida ONZ jak w wymienionych przez Ciebie dwoch pierwszych przypadkach. Jestem natomiast przeciwnikiem wiszenia u klamki USA, ktore w zamian nic nam nie daja. Co zyskalismy na udziale w amerykanskich wojnach kolonialnych? Nic. Placimy mase szmalu rokrocznie na utrzymanie wojsk (ciekawe po co nam doswiadczenie w okupacji panstw pustynnych i terenow gorzystych?) i ponosimy ogromne koszta ludzkie (wiem, ze inne panstwa ponosza wieksze). I za to zawsze bede obwinial Szmajdzinskiego i wszystkich kolejnych wlodarzy z MON dopoki nie zdecyduja sie wreszcie na wycofanie z bezsensownego zaangazowania militarnego w okupacji niepodleglych przeciez panstw. Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Oczywiście muszę przyznać Ci racje że tak jest z lizaniem d**y jankesom. Ale mnie chodzi jedynie o wątek tego że ci żołnierze jadą tam dobrowolnie za kasę nie są na siłę wywożeni do Afganistanu czy Iraku.
|
|
|
|
|
CYTAT Oczywiście muszę przyznać Ci racje że tak jest z lizaniem d**y jankesom. Ale mnie chodzi jedynie o wątek tego że ci żołnierze jadą tam dobrowolnie za kasę nie są na siłę wywożeni do Afganistanu czy Iraku. Zgadza sie, wiekszosc z nich jedzie tam dobrowolnie i wie z jakim ryzykiem to sie wiaze. Jednakze gdyby nie fakt, ze jestesmy zaplatani w ta awanture nie wracalyby trupy prawda? To jest przyczyna, ktora obciaza cala polska klase polityczna, a SLD najmocniej. Immortal - All Shall Fall |
|