NawigacjaStart » Forum » StaloweMiasto » StaloweMiasto »
Szybsze ładownie strony,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Marz 2007r. 20:00  
Dokonaliśmy zmian - i teraz strona stalowe.info powinna ładować się szybciej.
Czekamy na opinie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2007r. 20:00  

~~Marek
ff
Wysłany: 11 Marz 2007r. 09:52  
Ale kurcze zmian dokonaliscie umiech

Widze ze strasznie zwolnieni jestescie - bo tyle czasu wam zajelo dojscie do tego ze strona strasznie dlugo sie laduje przez te statystyki co mieliscie wczesniej - bylo od razu zalozyc sobie Google Analytics.

~~zaq3
ff
Wysłany: 12 Marz 2007r. 03:10  
Ale stat4u tez maja swoje plusy. Sa bardzo czytelne, wszystkie informacje w jednym miejscu. ja sie przyzwyczailem i nie zmieniam na swojej stronie umiech

~~Marek
ff
Wysłany: 12 Marz 2007r. 13:35  
Ale powiedz mi co to sa za statystyki ktore powoduje tak wolne ladowanie strony ?!?!

Dla manie w sumie najlepszy jest Webalizer.

~~Edzio
ff
Wysłany: 18 Maja 2007r. 08:50  
Nie wiem, na jakim serwerze stoi strona. Jeżeli na darmowym, to się nie dziwię, ale jeżeli na płatnym, lub prywatnym, to nie za ciekawie to wygląda. Co do google analytics i innych śmieci, zawsze to blokuję przeglądarką i odpowiednimi dodatkami. Tak samo Javę i jej skrypty, a i tak nie chodzi to za ciekawie. Polecam przesiadkę na jakiegoś cms-a typu mambo albo phpnuke. No chyba, że macie specjalistę, któremu tylko brakuje odpowiednich narzędzi, to sorry.
Edzio

ff
Wysłany: 19 Maja 2007r. 14:32  
system na którym działa StaloweMiasto - jest autorski umiech
Nie korzystamy z gotowych CMS'ów typu Mambo, czy phpNuke, bo są zbyt mało elastyczne ...

Prywatna wiadomość 

~~Edzio
ff
Wysłany: 20 Maja 2007r. 09:54  
Ja bym nie powiedział, że jest mało elastyczny a czasami wręcz pozwala uniknąć elementarnych błędów. No ale to Wasza mańka. Ogólnie nie jest źle, chociaż serwis nie chodzi przykładnie. No i za dużo wodotrysków, jak (zaznaczam!) na mój gust. Poszukajcie serwisów, forów zrobionych za pomocą PHPNuke, naprawdę warto działać w tym CMS-ie. A i Mambo nie jest wcale gorsze. Do tego znajomość PHP i oczywiście HTMLa (czego jak widzę Wam nie brakuje) i można działać cudeńka. Wiem, że łatwo mówi się stojąc z boku, no ale skoro już ktoś poruszył temat, dodaję tylko swoje trzy grosze...
Pozdrawiam,
Edzio.

NawigacjaStart » Forum » StaloweMiasto » StaloweMiasto »