|
![]() |
|
Wyslalem tam podanie o prace juz jakis czas temu i do tej pory nikt nie zadzwonil. Czy tak naprawde jest tam tak zle jak piszecie?
Prosze szczerze na wyzej wymieniony temat korzystajac z anonimowosci internetu .... Dzieki |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
kolego myslisz ze jak wyslales cv to ze juz jak zobacza je to beda dzwonic????????? poza tym cv sklada sie osobiscie.
|
|
|
![]() |
|
Ten eurometal to banda zlodziei , próbuja sie wzorowac na obozowych ats-ch,jeszcze im torche brakuje
|
|
|
![]() |
|
Skoro tam jest tak zle ze ludzie tam pracuja to po co tam pracuja ?
|
|
|
![]() |
|
Witam
Złożyłem podanie do Eurometalu, dostałem odpowiedz aby przyjechać na rozmowe.(Kontrola Jakości) Spotaknie odbyło się z właścicielem panem s i jego żoną 27paź 2009.Po uzgodnieniu warunków zgodzili się mnie przyjąć po Nowym Roku 2010.Miałem stałą prace w firmie z branży metalurgicznej w UK, ale postanowiłem przyjechać do Polski w do rodzinnego miasta. Przychodze po swiętach do pracy i okazuje się na branie firmy Eurometal że nic nie wiedzą że jestem przyjęty. Dzwonie wię do właścicieli okazuje się że mnie nie przyjmna bo jest kryzys i dopiero za jakiś czas.Oczywiście zrezygnowałem w pracy w UK i pozałatwiałem wszystkie formalności.Między tym okresem dzwoniłem do firmy do Kłomnic w celu potwierdzenia czy nadal jest aktualne, pani magdalenia potwiedzała że jest. Dzwonię za jakiś czas ponownie do właścicieli firmy bo widze w lokalnej prasie że poszukja kontrolera jakości w tej firmnie, ale własciel razem z żona już mnie niechcą zatrudnić. Poinformowali także sekretarkę aby mnie zbywała.A umawiałem się na przyjazd do Polski na rozmowę była taka miała. Pmiętam jak pan s oprowadzał mnie po zakładzie i opowiadał jak zaczynał interesy i jak go kolerzy oszukiwali to już z tymi ludzm nic niechciał mnieć do czynienia. Przez tą firmę i jego własciela straciłem wiele czasu i nerwów, nie mówiąc o pieniądzach na bilety lotnicze a przypomina że to był okres kryzysu. Komentarz zostawiam Wam. |
|
Dołączył: 14 Sty 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Witam Złożyłem podanie do Eurometalu, dostałem odpowiedz aby przyjechać na rozmowe.(Kontrola Jakości) Spotaknie odbyło się z właścicielem panem s i jego żoną 27paź 2009.Po uzgodnieniu warunków zgodzili się mnie przyjąć po Nowym Roku 2010.Miałem stałą prace w firmie z branży metalurgicznej w UK, ale postanowiłem przyjechać do Polski w do rodzinnego miasta. Przychodze po swiętach do pracy i okazuje się na branie firmy Eurometal że nic nie wiedzą że jestem przyjęty. Dzwonie wię do właścicieli okazuje się że mnie nie przyjmna bo jest kryzys i dopiero za jakiś czas.Oczywiście zrezygnowałem w pracy w UK i pozałatwiałem wszystkie formalności.Między tym okresem dzwoniłem do firmy do Kłomnic w celu potwierdzenia czy nadal jest aktualne, pani magdalenia potwiedzała że jest. Dzwonię za jakiś czas ponownie do właścicieli firmy bo widze w lokalnej prasie że poszukja kontrolera jakości w tej firmnie, ale własciel razem z żona już mnie niechcą zatrudnić. Poinformowali także sekretarkę aby mnie zbywała.A umawiałem się na przyjazd do Polski na rozmowę była taka miała. Pmiętam jak pan s oprowadzał mnie po zakładzie i opowiadał jak zaczynał interesy i jak go kolerzy oszukiwali to już z tymi ludzm nic niechciał mnieć do czynienia. Przez tą firmę i jego własciela straciłem wiele czasu i nerwów, nie mówiąc o pieniądzach na bilety lotnicze a przypomina że to był okres kryzysu. Komentarz zostawiam Wam. a co mnie to obchodzi twój problem ... ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Witam Złożyłem podanie do Eurometalu, dostałem odpowiedz aby przyjechać na rozmowe.(Kontrola Jakości) Spotaknie odbyło się z właścicielem panem s i jego żoną 27paź 2009.Po uzgodnieniu warunków zgodzili się mnie przyjąć po Nowym Roku 2010.Miałem stałą prace w firmie z branży metalurgicznej w UK, ale postanowiłem przyjechać do Polski w do rodzinnego miasta. Przychodze po swiętach do pracy i okazuje się na branie firmy Eurometal że nic nie wiedzą że jestem przyjęty. Dzwonie wię do właścicieli okazuje się że mnie nie przyjmna bo jest kryzys i dopiero za jakiś czas.Oczywiście zrezygnowałem w pracy w UK i pozałatwiałem wszystkie formalności.Między tym okresem dzwoniłem do firmy do Kłomnic w celu potwierdzenia czy nadal jest aktualne, pani magdalenia potwiedzała że jest. Dzwonię za jakiś czas ponownie do właścicieli firmy bo widze w lokalnej prasie że poszukja kontrolera jakości w tej firmnie, ale własciel razem z żona już mnie niechcą zatrudnić. Poinformowali także sekretarkę aby mnie zbywała.A umawiałem się na przyjazd do Polski na rozmowę była taka miała. Pmiętam jak pan s oprowadzał mnie po zakładzie i opowiadał jak zaczynał interesy i jak go kolerzy oszukiwali to już z tymi ludzm nic niechciał mnieć do czynienia. Przez tą firmę i jego własciela straciłem wiele czasu i nerwów, nie mówiąc o pieniądzach na bilety lotnicze a przypomina że to był okres kryzysu. Komentarz zostawiam Wam. Niestety takie sytuacje są i będą. Nawet słowa przepraszam nie było? |
|
|
![]() |
|
Cały i wielki wlaściciel pan sławomir z żona nic nie powiedział, nawet prostego słowa przepraszam.
Bardzo żałuje że na swojej drodze życia musiałem sptkać takich ludzi, bez zasad. ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Cały i wielki wlaściciel pan sławomir z żona nic nie powiedział, nawet prostego słowa przepraszam. Bardzo żałuje że na swojej drodze życia musiałem sptkać takich ludzi, bez zasad. ![]() no, nie sławek ale jarek z żoną madzią (pseudonim - wandzia) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Jezeli ktos szuka pracy na stale to odradzam, bo jest to wielka niewiadoma, o ewentualnej przedluzonej umowie dowiadujesz sie ostatniego dnia pod koniec pracy. Mozna zostac zwolniony jednego dnia. jak cos zniszczysz to albo pokryjesz koszta albo out
![]() Jakby nie patrzec kazdy robi przekrety ale to co tam sie dzieje z tego co slyszalem to PORAŻKA!!! (informacje z pierwszej reki) Kto kolwiek widzial pana J. bez samochodu nigdy by nie powiedzial ze zarabia wiecej niz ludzie z Biedronki, nawet szoferowie lepiej sie ubieraja. Zarobki nak na tej region nie naleza do najgorszych, ale jak wszystkie wydzialy napisaly podania o podwyzke to pocvzatkowo p. J. sie zgodzil ale pozniej to przemyslal i zwolnil ludzi ktorzy sie wpisali jako pierwsi na listy i znowu ma spokoj. W tej firmie robia straszne przekrety z umowami (nie daja na stale), Brak przestrzegania przepisow BHP i nie mowie tu o nie zakladaniu okularow przy cieciu. jak na taka duza firme w sumie jest kilka wozkow z czego nie wszystkie sprawne i jest bieganina za wozkami ![]() |
|
|
![]() |
|
tak czytam niektore wypowiedzi na temat firm sasiadujacych z Eurometalem i smieszy mnie co ludzie wypisuja!! oboz pracy jest jeden Eurometal SA!! wykorzystywanie ludzi, traktowanie jak smieci, ktos kto ma wyzsze stanowisko panoszy sie jakby niewiadmo co a brygadzistki pozjadaly wszystkie rozumy!! Pracowalam tam jakis czas (niezaluje ze juz tam nie pracuje) i naprawde wiem co pisze i co tam sie dzieje!! nikomu nie polecam tej firmy zlote gruszki na wierzbie na rozmowie a pozniej sie okazuje jak jest!! umowy smieszne od 3 do 8 miesiecy!! polowa zakladu umowy do tego samego dnia i nie dowiesz sie wczesniej jak tylko w ostatni dzien czy zostajesz czy nie!!
Dziewczyny nie zaslugujecie na takie traktowanie (pakownia)!! |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Fakt - faktem - często się ogłaszają, co jednoznacznie wskazuje na dużą rotację pracowników.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
no tak oglaszaja sie bo nie chca ludzie tam pracowac! popracuje kilka dni i juz tej osoby nie ma!
|
|
|
![]() |
|
Ja także tam złozyłem CV po przylocie z Irlandii - na szczęście nie rzuciłem tam pracy jak kolega żeby dostac sie do tej firmy - samego zmnie zwolnili bo przyszedł kryzys
![]() ![]() |
|
Dołączył: 28 Sie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jersey, pisałeś ostatnio że masz i studia i znajomości. Co Ty szukałeś w takim razie w Eurometalu ?
|
|
|
![]() |
|
Zatrudnienia - przyleciałem po roku pracy w japońskiej fabryce samochodów Alps Eletric - byłem za szybką gotówka którą potrzebowałem na start swoich planów
![]() Mam znajomości - ale co z tego ? myślisz ,że one otwieraja drzwi - studia mam finansowe i to moja działka i w to brne ![]() A po przylocie chciałem się gdzieś zakręcić na rok pracy - i brac dodatkowe bezrobocie po roku - taki miałem plan... |
|
Dołączył: 8 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Zatrudnienia - przyleciałem po roku pracy w japońskiej fabryce samochodów Alps Eletric - byłem za szybką gotówka którą potrzebowałem na start swoich planów ![]() Mam znajomości - ale co z tego ? myślisz ,że one otwieraja drzwi - studia mam finansowe i to moja działka i w to brne ![]() A po przylocie chciałem się gdzieś zakręcić na rok pracy - i brac dodatkowe bezrobocie po roku - taki miałem plan... Alps w Millsrteet ;> |
|
|
![]() |
|
Tommi dokładnie - miasto wiatraków - pracowałeś tam ? może się znamy ?
![]() Ps. ale mam pamięć wzrokową do twarzy i oczu -więc chyba jednak Cię nie znam bo nie poznaje ze zdjęcia ![]() |
|
|
![]() |
|
Sprawdz PW
A wracajac do tematu. Jak sam ktos stwierdzil w innym temacie w dzisiejszych czasach mgr przed nazwiskiem nic nie daje. Sam jestem po studiach ale prace szukam wszedzie. Zlozylem nawet CV do eurometalu zeby zahaczyc sie na rok tam lub gdzie indziej. I niestety moze i to jest oboz pracy ale prawda jest taka. Na chwile obecna z praca jest ciezko a pracodawcy to wykorzystuja i pewnie nie jedna osoba slyszala zdanie ze jak sie nie podoba to sie zwolnij inni czekaja na Twoje miejsce. I takie warunki jestem pewien sa nie tylko w eurometalu. Nie bronie tego przedsiebiorstwa, wrecz przeciwnie nie popieram takiego wyzysku. A jak teraz rzad jeszcze podniesie koszty utrzymania pracowanika to jestem pewien ze dla szukania oszczednosci pracodawcy czesciej beda zatrudniac ludzi na czarno i wtedy bedzie sie mowic o obozach pracy. Jak to sie mowi jak sie nie ma co sie lubi to sie kradnie co popadnie ![]() |
|
|
![]() |
|
Tommi to pracujesz tam? wlasnie jak masz magistra przyjma cie z otwartymi rekami! najbardziej z tego co widzialam i sama doswiadczylam pakownia ma najciezej i to wlasnie kierownik pakowani Pan D. szuka z wyzszym wysztalceniem ale po zawodowce tez moze byc tylko jest jeden warunek ze dziewczyna musi byc fajna i ladna
![]() |
|
|
![]() |
|
No wlasnie nie robie. Zlozylem papier i cisza. Tak jak napisalem wczensiej. Poprostu szukam cokolwiek zeby przewegetowac rok i cos grosza zarobic.
|
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
No - mgr przed nazwiskiem nie znaczy za wiele (zwłaszcza po KUL-u), chyba że w jakimś super poszukiwanym zawodzie. Już lepiej jest z "mgr inż." - choć tu, zarobki i tak są znacznie zaniżony w stosunku do reszty Polski.
Podkarpacie - czyli Polska "Z" Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT Zatrudnienia - przyleciałem po roku pracy w japońskiej fabryce samochodów Alps Eletric - byłem za szybką gotówka którą potrzebowałem na start swoich planów ![]() Mam znajomości - ale co z tego ? myślisz ,że one otwieraja drzwi - studia mam finansowe i to moja działka i w to brne ![]() A po przylocie chciałem się gdzieś zakręcić na rok pracy - i brac dodatkowe bezrobocie po roku - taki miałem plan... ha ha ha śmiech na sali. Praca w Japonii a tu duppppa .... albo jesteś nieudacznikiem życiowym lub/i ta Japonia to wytwór Twojej wyobraźni, poprawiłeś mi humor ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT ha ha ha śmiech na sali. Praca w Japonii a tu duppppa .... albo jesteś nieudacznikiem życiowym lub/i ta Japonia to wytwór Twojej wyobraźni, poprawiłeś mi humor ![]() Nie zebym go bronil ale jakbys dobrze sledzil caly temat to wyczytalbys ze pracowal w irlandii. A alps to japonska firma ktora znajduje sie w irlandii |
|
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT ha ha ha śmiech na sali. Praca w Japonii a tu duppppa .... albo jesteś nieudacznikiem życiowym lub/i ta Japonia to wytwór Twojej wyobraźni, poprawiłeś mi humor ![]() Nie zebym go bronil ale jakbys dobrze sledzil caly temat to wyczytalbys ze pracowal w irlandii. A alps to japonska firma ktora znajduje sie w irlandii no akurat zgadza się nie czytałem, ale sam fakt pracy u kitajców robi wrażenie a tu buuu rozczarowanie. Sam swego czasu pracowałem z jednej z firm eksportujących swój wyrób na zachód ( nasza Stolica ) i powiem że mi dużo poprawiło to w doświadczeniu co dzięki temu nie miałem problemu ze znalezieniem tu pracy na miejscu, także podtrzymuję swój poprzedni komentarz! |
|