NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 »
słowa andrzeja szlęzaka o l\\rodzicach i radnych, słowa andrzeja szlęzaka o l\\rodzicach i radnych
~~Herbuś
ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 12:56  

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 12:56  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 13:00  
CYTAT
no to chama masz też profesora

Nie jest chamem. Jest polonistą, pisze książki. A jeśli ci chodzi o słowa obora i coś, to moja interpretacja, on tego tak nie powiedział umiech

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 13:10  
Myślę "wyborco PO",że masz fotkę na czasie"czekamy na cud"tylko czy się doczekamy?Chyba nie...

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 13:13  
CYTAT
Herbuś

Po co wystawiasz 2 razy to samo ??

Administracji brak ?

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

~~stalowa wola
ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 13:46  
TA WYPOWIEDX TO PONIEKĄD NADAJE SIĘ DO SĄDU...ZA KOGO ON MA MIESZKAŃCÓW MIASTA??? SAM WYGLĄDA JAK!!!! SZKODA GADAC...zaklopotany

ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 14:20  
Ludzie to mlotek
Niestety.

I Szlęzak ma rację.

Jakim prawem ludzie którzy nie mają dzieci i ludzie, którzy dzieci mają, ale nie udało im się z przedszkolem państwowym mają płacić podatki na ten cel ?

A może tak:

1092 0929 0000 2000 1222
Wpłacajcie na to konto: zapewnimy wszystkim przedszkole za darmo, jak nie starczy miejsc no to trudno zwrotów nie przyjmujemy.
Ale jest jeden warunek. Płacą wszyscy !
piszecie się na to ?

To jest jak z wprowadzeniem In vitro:

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 15:06  
CYTAT
TA WYPOWIEDX TO PONIEKĄD NADAJE SIĘ DO SĄDU...ZA KOGO ON MA MIESZKAŃCÓW MIASTA??? SAM WYGLĄDA JAK!!!! SZKODA GADAC...zaklopotany

bardzo proszę powiedz w którym momencie czujesz się obrażony i uważasz że to nadaje się do sądu ?mlotek Jak oglądam wypowiedzi tych pań na temat podwyżki o 400 zł I BRAKU DOSTĘPU DO RADOŚCI to śmiać mi się chce. Pani ta ma firmę z mężem i ma produkcję ustawioną na eksport. Dają pracę kilkunastu pracownikom . Wydaje mi się że przy takich obrotach firmy te 400 zł więcej w jej przypadku nie powinno być problememchytry. No chyba że firma nie jest opłacalna i zatrudnia tych ludzi z dobrego sercagood , więc o płaceniu podatku to już nie wspomnę...

Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 21:53  
Andrzej Szlezak - co by nie mowic, ma moj glos.
Z przedszkolami sie nie zgadzam, ale ze jedzie z bezradnymi z kolka pedagogiczno - parafialnego (daw. rada miasta) to dobrze umiech

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 22:00  
CYTAT
Ludzie to mlotek
Niestety.
I Szlęzak ma rację.
Jakim prawem ludzie którzy nie mają dzieci i ludzie, którzy dzieci mają, ale nie udało im się z przedszkolem państwowym mają płacić podatki na ten cel ?
A może tak:
1092 0929 0000 2000 1222
Wpłacajcie na to konto: zapewnimy wszystkim przedszkole za darmo, jak nie starczy miejsc no to trudno zwrotów nie przyjmujemy.
piszecie się na to ?

A takim, ze Ty tez kiedys bedziesz mial (lub juz miales) dzieci w wieku przedszkolnym i bedziesz z tego korzystal. I to samo dotyczy wszystkich mozliwych zdarzen, ktore powoduja przyznawanie rent, pomocy socjalnej itp., itd.

Jezeli zas Cie na to stac to wyslij szkraba do przedszkola prywatnego, kto Ci broni?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2009r. 23:40  
To nie był nasz Andrzej!! To te pieprzone manipulatory głos podłożyli i teraz chcą go wrobić!!! He he, pamiętacie jak starosta z PISu bronił zakonnicy, która biła niepełnosprawne dziecko? Że to manipulacja i to pewnie nie ona jest na tym filmie umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2009r. 00:43  
MNIE JAKO TWOJEGO WYBORCE TEZ JUZ SHREK ZACZYNASZ WALIC.WYMAGASZ KULTURY OD INNYCH A TWOJE WYPOWIEDZI SWIADCZĄ ZE JESTES TAKIM SAMYM CHAMEM JAK CI ZA KTÓRYCH UWAŻASZ INNYCH.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2009r. 08:32  
CYTAT
Andrzej Szlezak - co by nie mowic, ma moj glos.
Z przedszkolami sie nie zgadzam, ale ze jedzie z bezradnymi z kolka pedagogiczno - parafialnego (daw. rada miasta) to dobrze umiech

Hehe jesteś nielogiczny i niekonsekwentny.

Na prawdę jest mi was wszystkich szkoda. Płaczecie ciągle, że mało zarabiacie, że bezrobocie, że bieda, Ale jednocześnie godzicie się na ten socjal, na zasiłki, na ZUS, na te wysokie podatki, na biurokrację i nie widzicie analogii ? Państwo was żywcem okrada, zabiera pracę, no to nie dziwne, że w tej sytuacji jesteśmy zmuszani do brania tych zasiłków, ale to jest ta łatwa i gorsza decyzja.

Na prawdę do PISu się zapisz bo poglądami masz niedaleko. Najśmieszniejsze jest w tym to, że popierasz Szlęzaka nie za to jaką politykę prowadzi (lewicową , prawicową) ale za jego pyskówki z księżmi, naprawdę myślałem, że masz więcej oleju w głowie. Ściągnij to jarzmo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2009r. 13:47  
[cytat]
CYTAT
no to chama masz też profesora

/cytat/
Nie jest chamem. Jest polonistą, pisze książki. A jeśli ci chodzi o słowa obora i coś, to moja interpretacja, on tego tak nie powiedział umiech

[

Oj chyba nie polonista a jak już to baaardzo marny .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2009r. 13:55  
longin, z rodziny Szlęzaka jesteś? Nikt mądry i wykształcony nie poprze brukowej wypowiedzi urzędnika, tylko podobne do tej wypowiedzi niziny społeczne. Osiągnij najpierw to, co mój znajomy na polu naukowym, a potem możesz się wypowiadać. Jesteś może członkiem PAN? A może shrek jest?

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2009r. 14:44  
Po słowach Szlęzaka "wali mnie to" i "oni gówno wiedzą" można teraz spokojnie mówić, że Szlęzak jest POJEBANY - to taki "trochę koszarowy język" ale "młodzież tak mówi"...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2009r. 15:41  
Straszne.. hehe
Jak wykorzystuje się wypowiedź Szlęzaka.
ale mniejsza o to...

Trzymam stronę Szlęzaka. Niedawno zlikwidował Straż miejską, za co chwała mu, teraz likwiduje kolejny problem, do którego ciągle dopłacamy a efekty są mizerne. Oczywiście protestują obecni rodzice, którym się udało wcisnąć dzieci do przedszkoli. Ja proponuje jeszcze wziąć się za MOSIR i MDK
z którego korzysta niespełna 1 % mieszkańców a płacimy wszyscy, te instytucje powinny same na siebie zarabiać i mają do tego dobre predyspozycje !!!

Z przedszkoli obecnie także korzysta z 1 no może 2 % mieszkańców a wszyscy płacą..
Polityka Szlęzaka mądra w czasie kryzysu. Obcinać koszty, rozwijać miasto. O dziwo rzadko się zgadzałem ze Szlęzakiem ale w tej kwestii zgadzam się w 100%
Po za tym zaczynam go powoli podziwiać za upór i poglądy, które są coraz bardziej na prawo.. Nie idzie w stronę woli ludu a w stronę racji stanu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2009r. 15:45  
wypowiedz prezydenta jest tragiczna mlotekjak on moze reprezentowac miasto gdy nie posiada kultury wobec innych, dla mnie nie jest wazne co tm z przedszkolami , drogami itp czlowiek zajmujacy wysokie stanowisku musi sie nauczyc panowac nad slowami tragedia zaklopotany

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 9 Lis 2009r. 18:26  
CYTAT
Ludzie to mlotek
Niestety.

I Szlęzak ma rację.

A może tak:

1092 0929 0000 2000 1222
piszecie się na to ?

To jest jak z wprowadzeniem In vitro:

A mnie na przykład nie interesuje dotowanie sportu w mieście i KULu. Czy prezydent przestanie na to wydawać pieniądze????

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2009r. 22:12  
CYTAT
Hehe jesteś nielogiczny i niekonsekwentny.

Bzdura. Nie masz pojecia na temat logiki i jej zastosowania w wypowiedziach. Moja wypowiedz wpisuje sie w logike pragmatyczna.

CYTAT

Na prawdę jest mi was wszystkich szkoda. Płaczecie ciągle, że mało zarabiacie, że bezrobocie, że bieda, Ale jednocześnie godzicie się na ten socjal, na zasiłki, na ZUS, na te wysokie podatki, na biurokrację i nie widzicie analogii ?

Nigdy nie plakalem w tym temacie. Zarabiam bardzo dobrze i place podatki wyzsze niz wiekszosc obywateli RP i nie mam nic naprzeciw temu, bo kto wie kiedy bede musial z pomocy panstwa skorzystac. Nigdy nie wiadomo.

CYTAT
Państwo was żywcem okrada, zabiera pracę, no to nie dziwne, że w tej sytuacji jesteśmy zmuszani do brania tych zasiłków, ale to jest ta łatwa i gorsza decyzja.

Rozumiem, ze wg Ciebie istnieje panstwo, ktore nie okrada. Jezeli Ciebie panstwo nie okrada, znaczy ze kantujesz na podatkach a na to jest juz odpowiedni paragrafik w paru ustawach.
HAHAHAHAHAHA. Przepraszam, nie moglem wytrzymac.
Jak rozumiem, Ty panstwa nie obciazasz, prowadzisz dzialalnosc gospodarcza na wlasny rachunek i w ogole sam robisz wszystko. (Hm, ciekawe jak korzystasz zatem z mediow i uslug, chocby tych lekarskich umiech Jestes po prostu panstwem w panstwie umiech Co Ci sie chwali, ale sadzac po Twoim zoladkowaniu sie raczej u kogos pracujesz i stad Twoja frustracja umiech

CYTAT
Na prawdę do PISu się zapisz bo poglądami masz niedaleko. Najśmieszniejsze jest w tym to, że popierasz Szlęzaka nie za to jaką politykę prowadzi (lewicową , prawicową) ale za jego pyskówki z księżmi, naprawdę myślałem, że masz więcej oleju w głowie. Ściągnij to jarzmo.[/cytat]

Zadna partia w Polsce nie odpowiada moim pogladom. Najblizej mi do Unii Pracy jezeli juz mialbym czegos szukac dla siebie. Jezeli myslisz, ze jakikolwiek politykier szczebla lokalnego prowadzi jakas 'polityke' to jestes w bledzie. Ich dzialania opieraja sie, jak calej Polski zreszta, na zrywach i gaszeniu pozarow a nie na zwartych politykach czy strategiach opartych o wyznawana ideologie. Polska polityka to niestety tylko arena na ktorej produkuje sie ustawy pod sponsorow, a reszta to 'c**j' jak mawial Pan Rysiek.
Nie jestesmy tu jednak wyjatkiem. Wskaz mi jakakolwiek formacje polityczna (poza komunistami czy faszystami) ktora jest u wladzy i ktorej program nie czerpie z dorobku innych formacji politycznych i nie robi walkow przy tym. popatrz na dzialania Busha w USA i popatrz na dzialania Browna w Wielkiej Brytanii a moze zrozumiesz o czym mowie. Jedyna roznica, ze tam kradna i mysla o ludziach, a u nas kradna i kradna od ludzi smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lis 2009r. 08:12  
a moim zdaniem nasz prezydent to pedał i gówno wie czego oczekują mieszkańcy Stalowej Woli, możecie pisać co chcecie na mnie czy na tego chama co zwie się prezydentem...ja wyrażam swoja opinie i mam do tego prawo heheheheh

nie pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lis 2009r. 08:47  
Zgadzam się z poprzednikiem -jeśli ktoś obraża swoich wybrocówto jest chamem i prostakiem!!! Słyszysz ślęzak jesteś chamem i prostakiem i nie chcemy takiego prezydenta !!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lis 2009r. 10:00  
jakiś tam sobie ludzi...co

wogóle żenadaaaco co za głupek mlotek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lis 2009r. 10:28  
a czy nie można odwołać tego gościa zanim narobi więcej szkód skoro mieszkańcy czegoś nie chcą to na siłę nie można im tego narzucać .A panu Andrzejowi już dziękujemy nie będziemy za tobą płakać placze

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lis 2009r. 11:20  
zapanowal poglad i chyba moda aby kazde dziecko w tym tez niepracujacej matki uczeszczalo do przedszkola bo:

-uczy sie
-bawi
-spedza czas z innymi dzieciakami

moj syn nie uczeszczal do przedszkola i jak do tej pory nie zauwazylam jakichkolwiek " szkod" jest tak samo jak inni rowniesnicy ( uczeszczajacy do przedszkola ) przygotowany do zycia w spoleczenstwie

jesli natomiast matki pracuja to zrozumiale ,ze gdzies dzieciaka musza zostawic ...
planowane oplaty se jednak zbyt wysokie

Jesli wiesz wszystko to znaczy ,ze zostales zle poinformowany
Prywatna wiadomość 

m87
m87
m87
ff
Wysłany: 10 Lis 2009r. 11:54  
dziecko ,ktore nie chodzi do przedszkola jest gorzej przygotowane i ma gorszy start w szkole. Szlezak, dzisiaj znowu powyzywal dyrektorki od najgorszych i zapowiedzial ze jezeli rada nie przeglosuje tak jak on chce, to 1 grudnia zwolni kazda dyrektorke. Juz nie chodzi o problem przedszkoli ale o to w jaki sposob ten pijak zwraca sie do mieszkancow miasta, jak mozna to tolerowac i go popierac ... na jego przykladzie jasno widac co % robia z ludzmi

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »