|
|
|
Andrzej Szlęzak o mieszkańcach i radnych: " Wali mnie to (...) jacys tam sobie ludzi którzy za przeproszeniem gówno potrafią i jeszcze mniej wiedzą(...)"
http://www.youtu(...)be_gdata |
|
|
|
|
|
|
|
~~Herbuś | |
|
|
|
|
|
~~koniec | |
|
|
Skandaliczne zachowanie - Andrzej Szlęzak kompromituje miasto ! dość tego !
|
|
|
~~stalowiak | |
|
|
tej łysej pale zaczyna walić w dekiel czy mi się wydaje?
|
|
|
~~wyborca | |
|
|
"młodzież tak mówi", może niech prezydęt zacznie wstawiać co drugie słowo wyraz na K, CH, S, P - na pewno wyrazi wtedy swoje niejasne myśli dobitniej a jak ogólnie wiadomo "młodzież tak mówi"
WSTYD panie prezydęcie, wstyd. w przyszłym roku wybory, będziemy pamiętać żeby nie głosować na takiego co to gówno wie i go wszystko wali |
|
|
~~cin-cin | |
|
|
O ile uważałem i wciaż uważam,że kwestia dot. przedszkoli
powinna była zostac zalatwiona w sposob kompromisowy a wiec przy użyciu argumentów obydwu stron, to taki sposób zalatwienia problemu przez takie wypowiedzi obawiam sie ,że nie moze być akceptowany przez ludzi i nie jest. Panie Prezydencie!!!! Nie może Pan w ten postępować Należało rozmawiać nawet jeśli-jak Pan steirdził" "minął czas na rozmowy" z mieszkancami nawet gdy bylo to trudne a nie dawac przy tym pretekst do nabijania sobie przy tym puntow politycznych innym w tym niektorym "zacnym" radnym ktorych moim marzeniem jest bym nigdy nie musialbym widzieć ich wiecej na sali obrad Rady Miasta. Taka Pańska postawa doprowadzila do tego, że w tych uwarunkowaniach - postawionego celu czyli prywatyzacji nie może Pan przeprowadzić a obawiam sie,że politycznie Pan na tym dużo stracił. |
|
|
~~Herbuś | |
|
|
ALE PRZECIEŻ pan prezydent nawet nie zaproponował zadnych rozmów z zadną ze stron nawet nami rodzicami, nie mowiąc o radnych. Jego rządzenie wyglada tak: ja daje projekt uchwały a wy macie zaklepać.
|
|
|
~~Arti | |
|
|
Grubasie jeden nie wybierzemy cię w najbliższych wyborach na prezydenta - wracaj do Echa Dna skąd przyszdłeś
MIESZKAŃCY |
|
|
~~zagadka? | |
|
|
Marna manipulacja!
Kogo miał na myśli prezydent mówiąc "za przeproszeniem gówno potrafią i jeszcze mniej wiedzą"? Nooo kogo? A kto myśli inaczej???? |
|
|
~~odpowiedz | |
|
|
radni reprezentują mieszkańców, radni to głos mieszkańców, radni to też mieszkańcy
|
|
|
~~grubas | |
|
|
a ja proponuję zlikwidować Urząd Miasta Stw którego utrzymanie kosztuje nas rocznie grube miliony złotych.
|
|
|
~~wyborca | |
|
|
Prezydęt won, LUCJUSZ na prezydenta !!
|
|
|
~~bodek | |
|
|
mnie nie obraził a skro obraził Lucjusza no cóż wydaje mi się że rodzicem nie jest
|
|
|
|
|
|
CYTAT Prezydęt won, LUCJUSZ na prezydenta !! Ty "wyborca" masz chyba coś z głową.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
~~stalowiak2 | |
|
|
CYTAT Ty \"wyborca\" masz chyba coś z głową. a niby co ma z głową ? no chyba że chodzi ci o drugą część stwierdzenia, bo pierwsza jest jak najbardziej słuszna i na miejscu |
|
|
|
|
|
Ja nie jestem rodzicem ( jeszcze ) ale obraził mnie tymi słowami prezydent. Kiedyś przecież moje dziecko pójdzie do przedszkola.
Jednak teraz krew się w człowieku gotuje. Może on ma jakieś swoje racje itp, ale jego racje to GÓWNO RACJE! Jak wogóle człowiek reprezentujący nasze miasto może się tak zachowywać?! Potem się dziwicie że ludzie w Polsce się z nas śmieją. Bo jeden idiota może zepsuć reputacje całemu miastu. Tak teraz się zastanawiam, ze może Łysy zmieni nazwę miasta ze STALOWA WOLA na ŚLĘZAKOWA WOLA albo ŁYSOWO! A dlaczego? Że "prencio" i tak ma daleko we dupie opinie i zdanie mieszkańców. Najlepiej jak by miasto ogrodził murem a sam ogłosił się CAREM. Na koniec to może "prencio" przechodzi andropauze i dlatego głupieje, ale żeby aż 8 lat?! Bóg mi wybaczy to jego zawód |
|
|
|
|
Dokładnie chodzi o LUCJUSZA
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
~~observer | |
|
|
samo_ZLO przypomina mi to mowę pokręconego radnego czyli LN. i nawet dziś założony nick na tym forum
|
|
|
|
|
|
CYTAT samo_ZLO przypomina mi to mowę pokręconego radnego czyli LN. i nawet dziś założony nick na tym forum Z LN nie mam nic wspólnego. Chociaż znam go parę ładnych lat. Konto założyłem dzisiaj bo tak chciałem. To chyba nic złego. Co do mojej wypowiedzi to mówię to co myślę. Jak to u starych HIPISÓW bywało. Dla Twojej wiadomości nie popieram też żadnego ugrupowania politycznego. Na koniec proponuje Wam forumowicze posłuchać piosenki z linku poniżej http://www.youtu(...)GcPUkJrs Bóg mi wybaczy to jego zawód |
|
~~observer | |
|
|
no to mamy piosenkę o ośle Antonim Błądku
|
|
|
~~observer | |
|
|
*pośle
|
|
|
|
|
|
CYTAT Prezydęt won, LUCJUSZ na prezydenta !! Ortografia panie... Co do tematu popieram o dziwo Szlęzaka. znajomej dziecko nie dostało się do państwowego przedszkola, musiała posłać do prywatnego, jak to jest że ona musi płacić w podatkach za państwowe i za swoje prywatne ? - Nie ma tutaj elementarnej sprawiedliwości, bo socjalizm ma w d... sprawiedliwość i równe zasady. Szlęzak ma rację ludzie gówno wiedzą. Niestety DEMOKRACJA (absolutna władza ludu) to najgorszy system i w tym wypadku potwierdza się to z całą stanowczością. Ludzie gówno wiedzą ale rządzą i takie mamy skutki- BIEDA, BRAK PRACY itp. przecież za te przedszkola płacimy w podatkach to nie jest tak, że coś jest za darmochę. Jest kryzys miasta nie stać na pewne wydatki i tu apeluję do prezydenta, aby może zaczął od innych bardziej bezsensowniejszych wydatków a potem przyjdzie czas na przedszkola. Brak pieniędzy rozumu uczy. Jak to wytłumaczyć ludziom, którzy od 60 lat przyzwyczajeni są do tego złego systemu... hmmm Wyobraźmy sobie, że od jutra w księgarniach do szkół państwo daje dofinansowanie do książek za darmo, bo ludzi nie stać itp itd (fajne slogany). Jak wiadomo w świecie nie ma nic za darmo, państwo aby opłacić te książki musi od podatników ściągnąć podatki, od każdego, czy ktoś ma dzieci czy nie, nie ważne masz płacić na dzieci Kowalskiego i już. Przy podnoszeniu podatków wzrastają koszty pracy, koszty zatrudnienia, mniejsze płace itd. Ktoś traci pracę, ktoś dużo mniej zarabia no więc do tzw. darmówek jest przymuszony przez państwo i to właśnie jest zabieranie ludziom wolności. Nie sam człowiek decyduje co zrobić ze swoim kapitałem ale państwo. I to jest szkodliwe i haniebne. Powoduje biedę bezrobocie i tragedię. A najważniejsza jest w tym wszystkim Sprawiedliwość, której niestety PIS i inne partie nie mają w ogóle Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Mój znajomy wykładowca Uniwersytetu Rzeszowskiego też to oglądał w tv i wczoraj podczas rozmowy ze mną nie mógł oprzeć się skomentowaniu, jakiego to chama i prostaka macie za prezydenta. Przecież są jakieś zasady publicznej wypowiedzi? Takim wystąpieniem robi straszą "oborę" Stalowej Woli. Co mieszkańcy innych miast pomyślą sobie o ludziach ze Stalowej Woli, że takie "coś" wybrali na prezydenta?
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Dobry przykład:
Skoro współpłacenie jest takie dobre, czego w mieszkaniach macie osobne liczniki, osobne rachunki itp. Może lepiej współpłacić z innymi ?? Jeden naczerpie prądu na 600 inny na 30 ale zapłacą tak samo 300. To jest właśnie przykład niesprawiedliwości, w przypadku przedszkoli, na 100 dzieci z państwowych korzysta 50 a 50 jest tego pozbawionych z powodu braku miejsc. I nie należy tutaj zwiększać limitu bo nas na to nie stać, tylko najlepszym jest danie odpowiedzialności ludziom. Niestety ludzie są tępi za przeproszeniem aby ponosić za co kolwiek odpowiedzialność. Ludzie wolą opiekuna, na własne życzenie jesteście niewolnikami, parobkami. brawo Nie mogę się oprzeć wrażeniu, ze w tym temacie działa stado klakierów. Agitacja PIS, PO i pewnie innych.. " CYTAT "PRAWO" Frederic Bastiat (1801-1850)
"Prawo i Miłosierdzie To Nie Jest To Samo Misją prawa nie jest uciskanie osób i ograbianie ich własności, nawet gdyby prawo działało w duchu filantropijnym. Jego misją jest ochranianie osób i własności. Poza tym, nie wolno mówić, że prawo może być filantropijne, jeśli w trakcie działania, wstrzymuje się od ucisku i ograbiania obywateli z ich własności; to byłoby sprzecznością. Prawo nie może uniknąć pewnego wpływu na osoby i własność; i jeśli prawo działa w jakikolwiek sposób z wyjątkiem ochrony ich, jego działa-nie z konieczności gwałci wolność osób i ich prawo do posiadania własności. Prawo to sprawiedliwość – prosta i jasna, ściśle określona i obowiązująca. Każdy może ją widzieć i każdy może ją pojąć; ponieważ sprawiedliwość jest wymierna, stała i nie podlegająca zmianom. Sprawiedliwość nie jest niczym więcej niż to ani mniej niż to. Jeśli przekroczysz tą właściwą granicę – jeśli usiłujesz uczynić prawo religijnym, braterskim, równającym, filantropijnym, prze-mysłowym, literackim, lub artystycznym – będziesz zgubiony w nieznanym terytorium, w mglistości i niepewności, w wymu-szonej utopii lub co, gorzej, w mnóstwie utopii, każda usiłująca uchwycić prawo i nałożyć go na ciebie. To jest prawdą, ponieważ braterstwo i filantropia, inaczej niż sprawiedliwość, nie posiadają określonych granic. Raz zacząwszy, gdzie się zatrzymasz? I gdzie prawo zatrzyma się samo? Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
~~Xen | |
|
|
CYTAT Mój znajomy wykładowca Uniwersytetu Rzeszowskiego też to oglądał w tv i wczoraj podczas rozmowy ze mną nie mógł oprzeć się skomentowaniu, jakiego to chama i prostaka macie za prezydenta. Przecież są jakieś zasady publicznej wypowiedzi? Takim wystąpieniem robi straszą \"oborę\" Stalowej Woli. Co mieszkańcy innych miast pomyślą sobie o ludziach ze Stalowej Woli, że takie \"coś\" wybrali na prezydenta? no to chama masz też profesora |
|
|