|
|
|
Witam
Potrzebuje informacji jak zawiesić działalność gospodarcza, proszę nie podsyłać linków tylko wypowiedzieć się konkretnie gdzie i z czym iść, Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prowadzisz własną działalność czyli masz kogos od ksiegowosci i itp spraw i nie wiesz gdzie isc z podstawowymi sprawami? Gratuluje, nawet dziecko wie ze UM ZUS US, wszystko zalezy od tego jak sie rozliczasz
|
|
|
|
|
Sam sobie papiery robiłem, po prostu nie wiem co potrzebuje do zawieszenia, a ty swoja durna wypowiedzią mi nie pomagasz, piszesz to co jest jasne, wiem ze mam iść w te miejsca ale chce wiedzieć co muszę sobie przygotować, a tobie już podziękuję za wypowiedzi.
|
|
|
|
|
Idziesz do urzędu miasta, tam gdzie zakładałeś działalność, wypełniasz wniosek, który tam dostaniesz i zostawiasz go u nich. Urząd wystawia zaświadczenie o zawieszeniu działalności, wysyła takie zaświadczenie do US, Zus/Krus i do Urzędu Statystycznego. Do ZUs i tak się musisz zgłosić, by określić się co do dobrowolnych składek ubezpieczenia, czy będziesz je płacić podczas zawieszenia czy nie.
Aha i maksymalny okres zawieszenia to 2 lata |
|
|
|
|
pyc - dzięki za podpowiedz, przed sekunda bylem pod druk EDG-1 właśnie go wypełniam idę zwrócić i lecę do zusu.
|
|