|
|
|
Witam wszystkich.
Pisze na forum ponieważ mam problem, mianowicie taki że poszukuje sklepu w którym będe mógł kupić olej "JB German Oil" 10w40 półsyntetyk, mam ubytki w silniku a na złość teraz dokupić go nigdzie nie mogę, tam gdzie był wymieniany już go nie mają, obchodziłem kilka sklepów i rezultat ten sam, albo nie mają albo juz nie sprowadzają. Szkoda mi go wymieniać na inny ponieważ jeszcze nie jest taki stary i nie przejeździłem na nim zbyt wiele tak że proszę o pomoc, jeśli ktoś by wiedział gdzie można by było takowy olej kupić to z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Może poszukaj w MAGI na Niezłomnych, naprzeciwko sklepu Centrum. Tak mają oleje.
|
|
|
|
|
możesz dolac olej 10w40 w tej samej grupie sae lub innej i tyle. Byleby miałte same parametry jak nie pałujesz go na wysokich obrotach non stop da rade.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Zrób jak radzi Jacek, albo wymień olej na nowy, na taki z jakim nie bedziesz miał problemu z kupnem.
|
|
|
|
|
DOKLADNIE
Dzisiejsze oleje sa w zupelnosci z soba mieszalne zachowujac dane parametry. Dla zwyklego smiertelnika (uzytkownika) wystarczy zachowac klase lepkosci i do nastepnej wymiany przejezdzisz bezproblemu. Jesli chcesz dokladniej zachowaj wszystkie parametry oleju (sa rozne "odmiany" w poszczegolnych klasach lepkosci), a jesli i tak masz obawy wymien olej (koszt max 150 z filtrem) |
|
|
|
|
Zobacz jakiego oleju uzywa to taki odpowiednik lotosu więc wystarczy dolać
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Zawsze sądziłem że nie jest zalecane mieszanie olei, ale skoro tak zalecacie hmm. Jeśli np wleje litr np. Lotos Super S 10w40 półsyntetyk to mogło by być? Skoro mój olej jest odpowiednikiem lotosu?
|
|