|
|
|
Muszę zrobić gastroskopię chciałabym zrobić ją prywatnie może mi ktoś polecić jakiegoś dobrego lekarza, który takie badanie wykonuje prywatnie. Ile takie badanie kosztuje???I czy bardzo boli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doktor Ostrowska, przyjmuje Na Wojska Polskiego w pierwszym wieżowcu licząc od ul KEN.
Na parterze. Kosztuje jakieś 80 zł. Nie boli ale przyjemne nie jest. Należy być na czczo. Pozdrawiam i życzę zdrowia. |
|
|
|
|
Nie ma róznicy czy robisz prywatnie czy państwowo, cholernie nieprzyjemne badanie, najtrudniej połknąć sondę. Ja robiłem raz państwowo kilka lat temu w szpitalu i 2 miesiące temu na WP u Ostrowskiej. Badanie przeprowadzone szybko i sprawnie tylko umówiony byłem na 17 a przyjety po 18. Pani chyba zależy na ilości pacjentów.A nie żarcie od rana nie pomaga w poczekalni.
Innych lekarzy nie znam. Życzę zdrowia Ludzie czasami myślą, jak zabić czas, a to czas ich zabija |
|
|
|
|
Niema różnicy czy prywatnie czy państwowo. To badanie z ogółu jest nie przyjemne, wiec czy u prywatnego lekarza czy w państwowej przychodzi przejdziesz przez to tak samo. A tak wogóle to czemu chcesz isc prywatnie? Ja byłem ostatnio na gastroskopii w przychodzi w budynku szpitala, i nie mam zastrzeżeń. Miłe Panie doradzaja i pomagają w razie jakiś problemów, czysty i nowoczesny gabinet. Całe badanie trwa ok 10 min a wydaje się że trwa to całą wieczność. Mimo wszystko dobrze je zrobić żeby mieć pewność że w żołądku nic się nie dzieje
Pozdrawiam NON SERVIAM |
|
|
|
|
Nie ma sensu robić gastroskopii prywatnie! Od pewnego czasu w przychodni przy szpitalu badanie to wykonuje głównie lek.Kiszka, robi to naprawde rewelacyjnie. Miałem to badanie robione jakisz czas temu przez wspomnianą wyżej lek.Ostrowską - nie ma porównania. Dodatkowo zaznaczę, że nie ma tam ostatnio długich kolejek, może obowiązki się podzieliły, a może nowy lekarz lepiej sobie radzi?
TurboDymoMan lepszy od Chucka Norrisa! |
|
|
|
|
powiedzcie mi proszę, czy skierowanie na gastroskopie wypisać rodzinny.
|
|
Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Dodatkowo zaznaczę, że nie ma tam ostatnio długich kolejek, może obowiązki się podzieliły, a może nowy lekarz lepiej sobie radzi? ze względu na brak funduszy od NFZ-tu i płatności nadwykonań kolejka znacznie się wydłużyła ale tak naprawdę trzeba samemu sprawdzić podejść i zapytać,bo zapłacić zawsze zdążysz Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
|
|
Po co od razu gastroskopia?
Jak masz dolegliwosci z tej strony przewodu pokarmowego to wypisz sobie Omeprazol 20 mg i pobierz do 8 tygodni, a samo minie. Prawdopodobienstwo zmian nowotworowych jest niewielkie, a to ma wykazac gastroskopia. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Wie ktoś z Was ile czeka czasu się prywatnie do lek. Ostrowskiej na gastroskopie?? Jaki koszt??
Odopowiadam czego chce prywatnie - w szpitalu termin mam za 7 miesiecy :o szok |
|
|
|
|
Jezu jedź do rzeszowa do porzadnego zakładu. po co źle to wspominac narkoza i budzisz się po wszystkim, lub znieczulenie miejscowe i mała kamerka - średnica o polowe mniejsza od tego z nfz.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Narkoza to wbrew pozorom poważny "zabieg", który niejednokrotnie niesie za sobą skutki uboczne.
|
|
|
|
|
Sm wiem, zle jest to wygodniejsze, ja tam miałem 4 razy w 2 mce i zyje
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
wlasnie tak czytam i nie mogę uwierzyć, ale Jacek mnie uspokoił myślałem że nie znają w pl metody z narkozą lub np z zamrożeniem gardziołka. jak jest taka możliwość, to nie czaić się tylko do Rzeszowa! po co się męczyć ?
Errare humanum est. |
|
|
|
|
Najlepsza to wogóle jest metodą z kapsułką ale kosztuje 1100zł.
połykasz kamere i bada ci najpierw jelito, żołądek wsio "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jacek chyba najpierw : przełyk żołądek i później jelito no chyba że kapsułkę stosuję się w formie czopka
Errare humanum est. |
|
|
|
|
No w sumie i tak.
|
|
|
|
Nie potrzebuje narkozy chodzi mi o chore terminy na badanie ... dlatego pytam o prywatne badania.
W Rzeszowie to gdzie? na NFZ czy prywatnie?? Jak długo się czeka na badanie? |
|
|
|
|
CYTAT Muszę zrobić gastroskopię chciałabym zrobić ją prywatnie może mi ktoś polecić jakiegoś dobrego lekarza, który takie badanie wykonuje prywatnie. Ile takie badanie kosztuje???I czy bardzo boli? Nic nie musisz robić. Od tej chwili twoim menu jest tłusta smietana , sery , masło , jaja i...tylko mała byłeczka z masłem w ciagu doby. Słodką truciznę natychmiast odstaw. Ból minie na zawsze juz na drugi dzień , a nawet w pierwszym WIEM CO MÓWIE. To nic nie kosztuje , no chyba ze chcesz zapłacić- podam nr konta/min 3-cyfrówka Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Narkoza to wbrew pozorom poważny \"zabieg\", który niejednokrotnie niesie za sobą skutki uboczne. CYTAT Narkoza to wbrew pozorom poważny \"zabieg\", który niejednokrotnie niesie za sobą skutki uboczne. Zgadzam się z tym. Narkoza (znieczulenie ogólne) nawet na krótko to wprowadzenie organizmu w stan zagrożenia życia. Znieczulenie ogólne - wpływowi anestetyku poddane zostają wszystkie narządy i tkanki oraz odwracalnie zniesiona zostaje czynność Ośrodkowego Układu Nerwowego. Co może spowodować? Między innymi: -Depresja oddechowa -Bradykardię -Po dużych dawkach sztywność mięśni klatki piersiowej i brzucha -Poznieczuleniowe nudności i wymioty -Spadek motoryki jelit, wzrost napięcia ściany jelita, wzrost ciśnienia w przewodzie żółciowym wspólnym Na szczęście pacjenci są wtedy pod ciągłą obserwacją wzroku i monitorów. Więc wystąpienie powikłań po-znieczuleniowych jest minimalne. Mimo wszystko poddawanie się znieczuleniom zbyt często nie jest dobre dla organizmu. Za bardzo go obciąża. Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
|
|
Ponawiam temat, gdzie można obecnie zrobić gastroskopie? Nie wiecie może czy w da się to zrobić w Sanusie przychodni/szpitalu Goli?
|
|
|
|
|
a dr kiszka przyjmuje prywatnie ? ja zwlekalem kiedy ale sie przestwilem badania nie tyle sie boje co chorobsk..
|
|
|
|
|
Tak , dr. Kiszka przyjmuje prywatnie, ale w Janowie Lubelskim.
|
|
Dołączył: 10 Maja 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Gastroskopię nalezy wykonać koniecznie.Nie słucha się "facowców" .Trzeba zbadać gdzie ewentualny wrzód się umiejscowił.Zoładek,jelita czy inne okolice.Najlepszy lek na stwierdzone wrzody to LOSEC..jest cholernie drogi ale daje spokój po miesiecznej kuracji do pieciu lat.Znam to na własnym przykładzie.Gastroskopia moze też wykluczyć wrzody a winę za takie objawy ponosi zniszczona osłona zoładka.Wtedy leczy się to łagodniej.
|
|
|
|
|
Dlaczego piszesz,że Losec jest cholernie drogi? Z tego co wiem jest dostępny za mniej niż 40 zł.
|
|
|
|
|
@jonnytomalla Gastroskopii nie wykonuje się koniecznie. Wykonuje się ja jeśli są wskazania do tego badania.Jest to badanie inwazyjne, mało przyjemne i jak każde może nieść za sobą powikłania i komplikacje. Dlatego dobrze jest wiedzieć do kogo się udać, żeby było ok. Dr Kiszka jak najbardziej polecam, wykonywał mi ja również dr Syp w stalowowolskim szpitalu. Zniosłam je fajnie i nie wspominam źle. Natomiast gastro robione przez dr Ostrowska wspominam bardzo źle :( W Stalowej Woli fajnie gardełko znieczulają i da się przeżyć, a nawet wyjść z uśmiechem z badania W każdym razie badanie jest ok, nie ma co demonizować, przesadzać i straszyć potencjalnych pacjentów ;)
|
|