|
|
|
Witam
Jutro będę w stalowej na kilka godzin i chciał bym zrobić sobie RTG Odcinka szyjnego kręgosłupa czy jak to tam się nazywa. Kilka lat temu miałem wypadek na motorze i możliwe ze coś się ujawniło, drętwienie karku, bóle nasilające wieczorem. Miałem to już w lutym ale przeszło po kuracji magicznym lekiem Myolastan. Niestety wróciło, gdzie mogę zrobić RTG od reki, oczywiście liczę się z kosztami.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Z tego co wiem musisz mieć skierowanie na wykonanie prześwietlenia i możesz to zrobić w szpitalu.W takich przypadkach RTG nie zawsze wszystko wyjaśni ...A stosowałeś jakąś rehabilitację lub zabiegi fizykalne?Po takich urazach to podstawa!
|
|
|
|
|
CYTAT Witam Jutro będę w stalowej na kilka godzin i chciał bym zrobić sobie RTG Odcinka szyjnego kręgosłupa czy jak to tam się nazywa. Kilka lat temu miałem wypadek na motorze i możliwe ze coś się ujawniło, drętwienie karku, bóle nasilające wieczorem. Miałem to już w lutym ale przeszło po kuracji magicznym lekiem Myolastan. Niestety wróciło, gdzie mogę zrobić RTG od reki, oczywiście liczę się z kosztami.. Witam Do zrobienia zdjecia RTG nie jest Ci potrzebne skierowanie wystarczy ze udasz się na ulice Wojska Polskiego tam gdzie jest basen u Goli. Tam właśnie możesz sobie zrobić prywatnie RTG odcinka szyjnego, bo w szpitalu w st woli to nie polecam, tam tylko się naświetlisz a i tak dokłądne foto nie wyjdzie. Jesli chodzi o Twój przypadek to lepiej polecam zrobić sobie rezonans magnetyczny też można zrobić go u Goli. Najlepiej będzie jak się do niego wybierzesz i się wszystkiego dowiesz na miejscu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Aby wykonać zdjęcie rentgenowskie potrzebne jest skierowanie, gdyż takie są przepisy: Prawo Atomowe oraz Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 2005r.. Jeżeli u Goli można zrobić badanie rentgenowskie bez skierowania tzn. tam jest łamane prawo, a skoro jest łamane prawo to skąd wiadomo na jakim sprzęcie robione są tam badania i kto je robi skoro nie zna przepisów. Ja bym się nie narażał.
|
|
|
|
|
CYTAT Aby wykonać zdjęcie rentgenowskie potrzebne jest skierowanie, gdyż takie są przepisy: Prawo Atomowe oraz Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 2005r.. Jeżeli u Goli można zrobić badanie rentgenowskie bez skierowania tzn. tam jest łamane prawo, a skoro jest łamane prawo to skąd wiadomo na jakim sprzęcie robione są tam badania i kto je robi skoro nie zna przepisów. Ja bym się nie narażał. Witam Nie pisz tu o łamaniu prawa bo jak się chce zrobić rtg prywatnie to wystarczy iść do Goli i on Ci wystawi skierowanie. Jak idziesz robić prywatne foto RTG lub rezonans to zawsze jest to konsultowane z lekarzem który jest w tej instytucji. A jeśłi chodzi o sprzęt Goli to nie pisz że nie wiadomo co ma bo nic nie wiesz jeśli tak napisałeś. Ma dobry i najnowszy sprzęt do RTG nasz szpital w st woli działa na starym sprzecie gdzie na wywołanych fotach ciężko cokolwiek zobaczyć. |
|
|
|
|
jedno jest pewne
Prywatnie czy nie skierowanie MUSI byc! |
|
|
|
|
Czy obecnie można zrobić gdzieś prywatnie prześwietlenie prywatnie bez koniecznego skierowania na prześwietlenie? Czy w tej kwestii dalej nic się nie zmieniło?
|
|
|
|
|
W takich zadupiach jak stalowowolskie albo nizanskie trzeba miec wszystko papiery skierowania i czekac 5lat.
A w takich jak ten http://www.szpital.mielec.pl/ jedziesz mowisz co i jak, wszystko Ci w ten sam dzien zrobia. Potem dostajesz fakturke do domu, albo oplacasz na miejscu od pon do piatku 14.00 Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
W "Ambulatorium" na ul. Kwiatkowskiego 2 zrobisz prześwietlenie "od ręki" pon. - pt 7-15.30 ale musisz mieć skierowanie, koszty nie są duże, chyba max. 20 zł, a wynik max. na 2-gi dzień.
|
|
|
|
|
Orientuje się ktoś może ile kosztuje RTG kregosłupa na odcinku szyjnym u Goli?
Czy może zrobić rezonans przy cholernie drętwiejącej ręce i przy okazji bólu który aż budzi w nocy. Jest w stanie ktoś coś powiedzieć? chodziłem po lekarzach i nikt nic konkretnego nie powiedział :) |
|
|
|
|
O właśnie ja też się podepnę pod temat -czyli bez skierowania nici ...
|
|
|
|
|
Rezonans lepszy niż RTG. Ale najważniejsze jest żebyś miał RTG albo rezonans dobrze odczytany. Ja nie miałam takiego szczęścia, moja mama też nie, radzę wybrać inne miasto.
|
|
|
|
|
W Tarnobrzegu bez skierowania można zrobić prześwietlenie wszystkiego co się chce.
|
|
|
|
|
heej wiecie może gdzie zrobie rtg całej szczęki i jaki koszt wyniesie?
|
|
|
|
|
hej. chodzi ci chyba o pantomogram, ja robiłam takie zdjęcie u Goli. i zapłaciłam 50zł
|
|
|
|
|
Nie chcę tworzyć nowego tematu więc zapytam tutaj.
Czy robił ktoś z Was niedawno pantomogram? Nie chcę robić na Staszica bo jakość jest tragiczna. Czy możecie polecić inny punkt? |
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
W szpitalu za prześwietlenie zaplacisz. Jest czynne całą dobe.
|
|
|
|
|
Jak to jest w ambulatorium z rtg? Czy np gdy jutro zrobie zdj to dostane je i opis jeszcze tego samego dnia?
Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard) |
|
|
|
|
Napewno zrobisz w Dilabie w Rozwadowie /od poniedz. do czwartku w godz.15 - 17 30/ bez skierowania , wynik na następny dzień. Robiłam i wiem
|
|