|
|
|
CYTAT mała czy duża, kolor czy szara, chodnikowa czy drogowa???? Z grubsza by się zgadzało , z doświadczenia mogę dodać, że poza wyżej wymienionymi na cenę mają wpływ: przeznaczenie nawierzchni (chodnik dla ruchu pieszych nie wymaga tak solidnej podbudowy jak podjazd dla samochodów),przewidywane obciążenie (ciężarówka z węglem raz w roku czy parking dla TIR-ów), sposób ułożenia (prostokątny plac czy podjazd przypominający kształtem wijącego węża, rodzaj podłoża gruntowego i jego nośność (piaski gliniaste, pylaste czy gliny piaszczyste) poziom zwierciadła wody gruntowej (bagno czy pustynia), pomysłów inwestora na wzór ułożenia kostki, wielkość planowanej inwestycji (przy większych łatwiej o obniżenie ceny). Mając te dane można wycenić i dobrze zaplanować otoczenie posesji pod względem technicznym, praktycznym i estetycznym . Posiadając odpowiednią wiedzę oraz doświadczenie przu układaniu kostki polecam swoje usługi. Bezpłatnie doradzę, wycenię i zaproponuję optymalne rozwiązania. Telefon: 795578025, mail: rafal8204(małpa)onet.pl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Witam. Chciałabym sie zapytac ile kosztuje ułożenie kostki brukowej za metr kwadratowy i czy znac porzadna i tania firme ? Czekam na porady. Z gory dziekuje. Wiesz, po paru latach uzytkowania kostki brukowej, dziś wolę granitową. Jest wytrzymalsza i bardziej elegancka. Żałuję, że mam brukową |
|
|
|
|
CYTAT Wiesz, po paru latach uzytkowania kostki brukowej, dziś wolę granitową. Jest wytrzymalsza i bardziej elegancka. Żałuję, że mam brukową Granit jest trwalszy, łatwiej go umyć, nie łapie plam itp ale ...dziecko upadek odczuwa boleśniej na takim chodniku i w zimie troche trudniej sie odsnieża. Tomik jak się cenisz przy prostych pracach. Samo ułożenie kostki nieregularnej, na prostym odcinku. |
|
|
|
|
CYTAT Granit jest trwalszy, łatwiej go umyć, nie łapie plam itp ale ...dziecko upadek odczuwa boleśniej na takim chodniku i w zimie troche trudniej sie odsnieża. Tomik jak się cenisz przy prostych pracach. Samo ułożenie kostki nieregularnej, na prostym odcinku. tanio z tego co wiem na pw wysle ci cene Awwf |
|
|
|
|
Szukam wykonawcy do ułożenie kostki granitowej ok 170 m2.
Czy możecie kogoś polecić? Orientujecie się ile obecnie kosztuje ułożenie m2 bez materiału w postaci granitu? |
|
|
|
|
jeżeli kostka granitowa to tylko firma REBRUK tel 693-619-398
ceny w zależności od kostki |
|
|
|
|
Ja układałam kostkę rok temu, ponad 300 metrów i z pewnością mogę powiedzieć jakiej firmy proszę nie brać.
Nie dość że ekipa pomyliła się w obliczeniach o 15 tys zł (a zajmują się nie tylko układaniem ale i projektowaniem, a także kosztorysem) to do tego kostka za ponad 45 tys złoty po roku się zapadła. Ekipa przyszła "poprawiła" kostka dalej zapadnięta,a do tego została zagęszczarka źle dobita (za mocno) w efekcie czego kostka obkruszyła się na rogach, a wzorek (ściągali kostkę jak poprawiali) jest zniekształcony. Tragedia!!!!! I dużo by jeszcze opowiadać! Miałam oddawać sprawę do sądu, bo radził mi mój adwokat i rzeczoznawca, który przyszedł wyceniać szkody (bo już myślałam ze może się czepiam) ale w rezultacie dałam sobie spokój. Więc ostrzegam przed firmą z ul. Jaśminowej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
tomik moge też prosić tel na priv
|
|
|
|
|
odświeżam temat Może coś się zmieniło przez ostatnie pół roku
Macie kogoś godnego polecenia ? |
|
|
|
|
CYTAT a do tego została zagęszczarka źle dobita (za mocno) Oj ... koleżanko ... zastanów się co piszesz :( CYTAT a wzorek (ściągali kostkę jak poprawiali) jest zniekształcony. Ale jak to zniekształcony? Wyjaśnij proszę. A ile byków w Twojej wypowiedzi. - kosztorysowaniem a nie kosztorysem - złotych a nie złoty - adwokat i rzeczoznawca przyszli - a nie przyszedł |
|