NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »
Gdzie najlepsza benzyna 95 w stalowej ?,
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 21 Sty 2026r. 23:32  
Jak w temacie pozdro hej

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Sty 2026r. 23:32  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 22 Sty 2026r. 07:12  
Kiedyś kiedyś za czasów Statoila uważałem, że to właśnie na Statoilu mają najlepsze paliwa (zimowy ON Golf to było naprawdę złoto ).
Statoil znikł i trzeba było się gdzieś przenieść.
Ja przeniosłem się na MOLa i w większości przypadków tankuje benzynę właśnie tam + bardzo sporadycznie olej napędowy.
Nie mam żadnych zastrzeżeń co do paliw z MOLa ale zdarza się też tankować na Luckowej miejskiej stacji i tu również nie mam prawa mieć złego zadania na temat paliw. Ogólnie w Stalowej Woli raczej nie ma stacji ze złym paliwem. Dużo ludzi tankuje na RiA i też nic złego nie słyszałem o tych paliwach.
Prawda jest taka, że gdzie by człowiek nie tankował to wszystkie paliwa pochodzą niestety od monopolisty krajowego czyli Orlenu..

:)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2026r. 07:29  
Wszystko w PL idzie i tak z jednego gara - więc bez znaczenia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2026r. 11:33  
CYTAT

Prawda jest taka, że gdzie by człowiek nie tankował to wszystkie paliwa pochodzą niestety od monopolisty krajowego czyli Orlenu..

A dlaczego niestety? Śmierdzi polskie paliwo? W dojczlandzie jest dojczlandzkie w Rosji rosyjskie w Czechach czeskie itd ...

W Statoilu paliwo szczególnie benzyna 95 wcale nie była najwyższej jakości. Jak przeniosłem się na Orlen to problem zniknął

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2026r. 14:02  
CYTAT
A dlaczego niestety? Śmierdzi polskie paliwo? W dojczlandzie jest dojczlandzkie w Rosji rosyjskie w Czechach czeskie itd ...

Widać, że wiesz o czym piszesz podając Niemcy jako przykład, a które to Niemcy są najbardziej konkurencyjnym rynkiem na rynku paliw w UE i Czechy gdzie 65% rynku ma Orlen.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »