NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Rowerzyści »
Wymuszanie pierwszeństwa na rowerzystach,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Kwie 2025r. 12:19  
Sezon na jazdę rowerem zaraz się zacznie i zaczną się wypadki. jeżdząć po Stalowej Woli zauważyłem że kierowcy samochodów wyjeżdzając z bocznych drug mają jakiś dziwny zwyczaj stawania na przejazdach rowerowych zamiast zaczymać się przed. Szczególnie takie sytuacje widać na ulicach: Poniatowskiego , Czarnieckiego i Popiełuszki. Natomiast już normą jest wyścig z ul. Wolności do Popiełuszki. Są dwa pasy w jednym kierunku i kierowcy beztrosko zatrzymują się na pasach lub przejeżdze dla rowerów tamując całkowicie ruch.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2025r. 12:19  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2025r. 20:29  
Problem nie dotyczy tylko Stalowej Woli, w większości miast przy dużym ruchu tak jest.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2025r. 20:47  
CYTAT
Sezon na jazdę rowerem zaraz się zacznie i zaczną się wypadki. jeżdząć po Stalowej Woli zauważyłem że kierowcy samochodów wyjeżdzając z bocznych drug mają jakiś dziwny zwyczaj stawania na przejazdach rowerowych zamiast zaczymać się przed. Szczególnie takie sytuacje widać na ulicach: Poniatowskiego , Czarnieckiego i Popiełuszki.

Tak ja jeżdżę z peryskopem i zatrzymuję się przed przejazdem dla rowerów ale uważaj żebyś nie zahaczył o niego swoją mądrą głową.

Ty wiesz co napisałeś? A tak na marginesie to poducz się ojczystego języka.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Kwie 2025r. 21:46  
Ile w naszym mieście jest drug?jezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Kwie 2025r. 09:14  
A o wymuszaniu przez rowerzystów pierwszeństwa nikt nie wspomni ? To dopiero temat rzeka...

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Rowerzyści »