Dołączył: 1 Lut 2017r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Szukam sobie pracy. Wysyłam CV przez e-mail i już drugi raz dostałam dziwną odpowiedź.
Treść e-maila była za bardzo pochlebna co do mojej osoby. Aby nawiązać kontakt trzeba TYLKO pobrać ANKIETĘ z jakieś stronki i odesłać. Aby pobrać trzeba podać numer komórki i zaakceptować regulamin. Co o ile dostrzegam wiąże się z opłatami ![]() Wiecie o co chodzi? ![]() Ktoś szuka "jeleni" ? ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Tak. To zwykłe naciąganie ludzi.
Są różne metody. Kiedyś, było coś takiego, że po złożeniu CV dostawało się informację, że praca jest, tylko trzeba zapłacić za szkolenie.... ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Cześć.
Pamiętam swego czasu było popularne ściąganie kwestionariuszy aby wypełnić i odesłać ale na początku trzeba było wysłać kod sms aby go pobrać. Wszystko co budzi choć cień wątpliwości powinno być traktowane sceptycznie. Wykorzystywanie osób w taki sposób to najgorsza forma grabieży bo dotyka niewinnych ludzi którzy w PL nie mogą znaleźć pracy. W Pl jest duży popyt na pracę .Dlatego iż pracy jest mało,nie powstaje miejsc pracy. Szukających jest wiele więc to potencjalnie dobry biznes. Ubolewam nad tym a równocześnie wystrzelałbym tych ludzi. Dualizm człowieka ha! "You fuckin' idiots turn jewellery store into Wild West and you wondering why the cops show up?" - Nice Guy Eddie. |
|