Zabawa w gotowanie

Image

Latem na stole powinny królować przede wszystkim warzywa i owoce. Tych w tym roku na szczęście nie brakuje. Można więc ładować witaminowe akumulatory, a w kuchni tworzyć przepyszne dania. W sobotę odbył się kolejny „Warsztat kulinarny”, dzięki któremu można było od fachowców nauczyć się co nieco o przyrządzaniu letnich dań.

„Warsztat kulinarny” miał miejsce w hali owocowo- warzywnej „Zieleniak”. O tej porze hala jest szczególnie pusta, ponieważ sprzedawcy warzyw i owoców lokują się na zewnątrz, pod chmurką. Miejsce to więc doskonale nadaje się na tego typu spotkania.

Nasi lokalni edukatorzy kulinarni, blogerzy z „Zabawy w gotowanie” stworzyli w sobotę, jak zwykle zresztą, wykwintne, a zarazem nieskomplikowane menu, które będzie można zastosować w każdej domowej kuchni. Dania można było degustować na miejscu. Można też było spytać o przepis i poprosić o porady. Nie zapomniano o najmłodszych. Dzieciaki miały okazję popróbować swoich sił w przygotowaniu warzywnych tortilli.

Przewiń do komentarzy



























Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =
~rolniczka

Nie tylko w lecie sprzedajemy na zewnątrz, ale w zimie - choć mróz także, Żeby robić takie "przykrywki " co tydzień - jak te warsztaty nikt nie uwierzy, że ten przybytek to celny wydatek.