Sałatka z marynowanych pieczarek

Image

Ta sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu, a warta jest realizacji, gdyż smakuje każdemu kto lubi marynowane grzybki. Przepis może być modyfikowany i dostosowany do wielkości słoiczka z pieczarkami (u mnie akurat słoik litrowy, więc zwiększona została ilość pozostałych składników). Można też użyć grzybków leśnych. W tym roku był wysyp, więc w wielu spiżarkach nie brakuje słoików z darami lasu.

SKŁAD:

• słoik marynowanych pieczarek

• 1 mała cebula

• 1 papryka

• 2 plastry sera żółtego

• 5 jajek

• 3 - 4 ogórki konserwowe

• 1 puszka kukurydzy

• majonez

• jogurt naturalny

• sól

• pieprz

• szczypta suszonego koperku

WYKONANIE:

Jak to bywa z sałatkami, wszystko pokroić, cebulkę posiekać, a drobne składniku po prostu wrzucić do pojemnika. Całość wymieszać z jogurtem naturalnym i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. I gotowe!

Smacznego



Zobacz również

Obrazek

Przewiń do komentarzy










Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =
W tym artykule komentarze ukażą się po akceptacji moderatora.