„Piłkarze” przedwcześnie zakończyli sezon?! Kolejna porażka Stali.

Image

W sobotnie popołudnie „Stalówka” rozgrywała wyjazdowe spotkanie w Połańcu z miejscowym zespołem Czarnych. Gospodarze w dotychczasowych 29 kolejkach zgromadzili 31 punktów. Dzięki takiemu dorobkowi beniaminek z Połańca zajmował przed meczem 13 miejsce w ligowej tabeli i był na najlepszej drodze do utrzymania się w 3 lidze. Podopieczni trenera Surmy, którzy grają już tylko po to, by sezon zakończyć w górnej połówce ligowej tabeli, byli faworytami tego spotkania. Stal z dorobkiem 41 punktów zajmowała 10 miejsce.

Pierwsze minuty spotkania to prawdziwy pokaz niedokładności, zarówno z jednej, jak i z drugiej strony. Częściowo winę za to można było zrzucić na bardzo silnie wiejący wiatr, który „nosił” jak chciał każdą górną piłkę. Potem gra nie wyglądała dużo lepiej przez co żadna z drużyn nie była w stanie uzyskać znaczącej przewagi. W 36 minucie niespodziewanie na prowadzenie wyszli gospodarze, którzy po rzucie wolnym wykorzystali bierną postawę zawodników Stali i z najbliższej odległości piłkę do siatki „wpakował” Filip Bakowski. Stal nie była w stanie odpowiedzieć w żaden sposób i na przerwę schodziła przegrywając 1:0.

Trzeba powiedzieć, że zielono- czarni pierwsze 45 minut zagrali beznadziejnie. Proste, wręcz trampkarskie błędy, przez które sami pozbawiali się szansy na stworzenie zagrożenia pod bramką gospodarzy, nie napawały optymizmem przed drugą częścią spotkania. W przerwie trener Surma dokonał dwóch zmian, które miały odmienić oblicze meczu. Z boiska zeszli Przemysław Stelmach oraz Daniel Świderski. Za nich do gry zostali desygnowani Vlodymyr Khorolskyi oraz powracający po kontuzji Michał Biskup. Pewien efekt został osiągnięty, ponieważ Stal w 51 minucie oddała pierwszy celny strzał na bramkę gospodarzy. Piłkę jednak przy próbie Kacprzyckiego pewnie wyłapał bramkarz gospodarzy. I na dobrą sprawę tylko na tyle było stać zielono- czarnych w „drugich” 45 minutach.

Sobotnie spotkanie w Połańcu było niesamowicie słabe w wykonaniu zespołu ze Stalowej Woli. Nie można było nie odnieść wrażenia, że zawodnikom, którzy mają już pewne utrzymanie w 3 lidze, po prostu nie chciało się już wysilić, by powalczyć o dodatkowe punkty. Większość zawodników reprezentujących zielono- czarne barwy „obeszło” to spotkanie obok, chcąc by mecz zakończył się jak najszybciej. Pozostaje mieć nadzieję, że nowe władze, wraz z trenerem Surmą, odpowiednio „docenią” wkład tych piłkarzy planując kadrę na przyszły sezon.

Po spotkaniu kibice Stali w dosadny sposób wyrazili swoje niezadowolenie. Kazali zawodnikom zdjąć koszulki, ponieważ ich zdaniem nie zasłużyli na zielono- czarne barwy.

21.05.2022r. Połaniec godz. 17:00

Czarni Połaniec 1:0 Stal Stalowa Wola

Bramki: 36’Bakowski

Stal: Smyłek, Skrzyniak, Hudzik, Wojtysiak, Zięba, Drobot, Stelmach, Jopek©, Lebioda, Kacprzycki, Świderski

Rez: Wietecha, Khorolskyi, Biskup, Olszewski, Kiełbasa, Hladik, Duda

Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =
~Tru

Jest Ok.

~Tru

Jest Ok.

~Hgw

Stal stalowa Wola jest okej.

~Xxc

Cała prawda o klubie, Rządzą i grają Ci co się klepią po plecach. Układy.

~Logiczny

Postawcie teraz na koszykówkę, będzie tańsza, mniej przekrętów, bardziej widowiskowa a piłkarze ( w większości wychowankowie ) niech przy całkowicie nowych działaczach (starych, aktualnych po prostu wy.......szyć w 100% ) spokojnie wynikami, dochodzą do łask sponsorów.

~Logiczny

Postawcie teraz na koszykówkę, będzie tańsza, mniej przekrętów, bardziej widowiskowa a piłkarze ( w większości wychowankowie ) niech przy całkowicie nowych działaczach (starych, aktualnych po prostu wy.......szyć w 100% ) spokojnie wynikami, dochodzą do łask sponsorów.

~głodny

PO czymś takim mija ochota na pitolenie jak niżej ..chłopy jest niedziela zróbcie coś POżytecznego

~głodny

Akademia Dobrego Steka. Jak przyrządzić wołowinę?
Nic lepszego nad wołowinę... tylko jak ją przyrządzić? Prosta z pozoru potrawa, stek, wymaga zastosowania kilku trików, by wyszła naprawdę dobrze. Oto one.
Przede wszystkim patrzeć co się kupuje, a więc:
– powinna mieć jasno-wiśniowy kolor – w żadnym wypadku ciemnokrwisty!
– zwarta w dotyku, ale mimo to miękka
– marmurkowa – poprzecinana „żyłkami” tłuszczu
– pachnąca mięsem, nie mlekiem – ta pachnąca mlekiem jest od krowy, która karmiła!
Ok, mamy mięso. I co dalej?
Jeśli chcemy zrobić porządny stek:
– wyjmijmy ją z lodówki przynajmniej 30 minut przed planowanym smażeniem. Mięso musi być w temperaturze pokojowej.
– kiedy już się odstoi, osuszmy je papierowym ręcznikiem – chcemy dobrze zrobiony stek, nie zaś kawałek duszonego mięsa.
– delikatnie, wierzchem pięści ostukajmy mięso. Robi się to, aby zmienić lekko strukturę włókien mięśniowych.
– korzystając z pędzelka silikonowego przesmarujmy kawałki mięsa oliwą dobrej jakości. W żadnym wypadku nie lejmy tłuszczu na patelnię!
– można posolić i popieprzyć, najlepiej świeżo utłuczonym pieprzem. Z mojego doświadczenia wynika, że nie ma to znaczenia czy posolimy teraz czy po usmażeniu – naprawdę!
Rozgrzewamy patelnię. Patelnię nie byle jaką – najlepiej stalową, bez żadnego teflonu. Ja używam patelni grillowej. Patelnia musi być naprawdę gorąca. Pamiętajmy, że nie lejemy tłuszczu! Chcemy ładnie skarmelizowany stek.
Za wczasu przygotujmy sobie szczypce – drewniane, plastikowe, silikonowe – nie ma znaczenia. Wszystko co będziemy robili ze stekiem, róbmy szczypcami nie widelcem. W innym przypadku soki wypłyną ze steka i będzie po balu.
Jak długo?
W końcu! Na rozgrzaną patelnię kładziemy stek/steki. Steka o wadze ok. 250 g smażymy:
– 1 minutę z każdej strony na bleu (surowy, niebieski)
– 1,5 minuty z każdej strony na rare (surowy, bardziej ścięty)
– 2,5 minuty z każdej strony na medium (w zasadzie wychodzi taki medium rare)
– 3,5 minut z każdej strony na medium well done
– dłużej – na podeszwę.
Przy okazji zaznaczę, że są to orientacyjne czasy smażenia. Za każdym razem mogą się różnić w zależności od jakości i temperatury mięsa. Najlepiej sprawdzać poprzez dotknięcie palcem środkowej części steka i odnieść to do twardości:
– podbródka (lekko obok) – rare
– czubka nosa – medium
– czoła – well done.
Jeśli używamy patelni grillowej to ok. 15 sekund przed zmianą strony warto obrócić steka o 45 stopni, aby uzyskać ładną kratkę.
Pamiętajmy – steka przewracamy tylko raz!!??????????

~kop

***** *** i pistalowke

~DobreMizimu

Klucze do kanciapy, dopłata do autokaru i klękać do fletów smiech2

TylkoZKS

Bez ambicji, bez honoru, gracie tylko dla pozorów!
Piłkarzyki pajacyki, klub zarządzany przez idiotów - taka to dobra zmiana.
***** pis.

~Kop 2

Wietecha, miej trochę ambicji i nie udawaj stalowowolskiego Bufona, ustąp miejsca młodym, przed nimi przyszłość, możesz jeszcze grać ale na niższym poziomie ( klasa A)

~Pinokio

Pamiętam czasy kiedy druga drużyny Stalówki grała z Czarnymi na jednym poziomie rozgrywek bądź w sparingach a od kiedy jedna i tylko słuszna partia rządzi klubem taki niesamowity,, progres" naszej Stalówki. Brawo Nuncjusz i cała twoja banda!!! Jeszcze trochę i sukcesem będzie zwycięstwo nad drużyną z okręgówki.

~Jcjkb

Najgorsze jest to, ze teraz młodzi z regionu dostaną jak zwykle jakieś grosze, a gwiazdorzy zarabiali grubo za zerowy efekt…

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Hahahahah

Hahahahaha hahahah hahahaha hahabaha hababaha habahaha hahahahah hahahaha hahahahaha hahaha hahaah hahahah hahaha haahahah hahahaha hahahaha hahahaah hahahaha hahahaah hahahahahah hahahaahahaha hahahahahahahahaha

~Erikson

Surma chłopino też pakuj walizki po sezonie. Żaden z ciebie trener.

~olo

Może by coś zaślepieni fanatycy napisali. Dobrze jest?

~rex

dno i wodorosty

~Huj

Stalowe miasto dla jee

~ctyr

Podobno II drużyna też przegrała z jakimś lzsem. Czy ktoś za to odpowiada?

~do ~kop

Kasa misiu kasa, musi się zgadzać no i ten łatwy chleb.No bo gdzie pójdzie do Superiora czy Aluteca?Tam by nie dał rady przecież.A ponoć taki honorowy jest a zajmuje miejsce koledze rozwojowemu i młodszemu o 23 lata.