Miasto zajmie się zagospodarowaniem kolejnego terenu przyblokowego

Image

W tym roku zostanie przebudowany teren przyblokowy przy ul. Polskiego Czerwonego Krzyża 6 w Stalowej Woli.

Obecnie na terenie, który przejdzie przebudowę znajduje się parking z płyt betonowych, ażurowych i trylinki. Parking jest zdeformowany, a dodatkowo po opadach deszczu zalega na nim woda. Ponadto rośnie tam trawa, drzewa oraz żywopłot. Po sąsiedzku znajdują się budynki mieszkalne wielorodzinne oraz droga gminna.

Na terenie przyblokowym przy ul. PCK 6 zostaną rozbudowane parkingi. Pojawi się 13 nowych miejsc postojowych, w tym jedno dla osób niepełnosprawnych. Droga manewrowa prowadząca do parkingów będzie miała nawierzchnie ułożoną z kostki brukowej. Zostanie rozwiązany problem związany z odprowadzaniem wód opadowych. Przebudowę przejdzie chodnik dla pieszych, obok niego zostaną zamontowane elementy małej architektury (ławki, kosze na śmieci, stojaki rowerowe, piaskownica). Zadanie obejmie także renowację zieleni.

Wszystkie prace potrwają około 3 miesięcy. Ruszą po tym jak miasto wyłoni wykonawcę i podpisze z nim umowę.

Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 1 =
~Zeromskiego 8

Już maniana i fuszera jest w trakcie odwalania na Żeromksiego 8. Teraz czas na kolejną wycinkę drzew....

~Jsjs

A może by tak pasjami się jeszcze zajęło żeby człowiek co zarobił

~Suweren

Jejciu tylo siem w mieście dzieje, wreście

Wiktor

13 miejsc postojowych i o 10 mniej drzew.

~Metal

,,Renowacja zieleni" ten zwrot w przypadku Stalowej budzi strach:(

~mieszkaniec

Odprowadzenie wód opadowych będzie kończyło się przy budynku dawnej Dyrekcji HSW (obecnie siedziby tzw. władz miejskich).

~www

Kolejna zamiana zieleni na beton. A wogole nikt nic nie pisze, że nasz wesoły drwal zawitał dzisiaj na teren gdzie ma być budowane żłobko przedszkole?

~sw. J

To że płyty ażurowe to źle?
Lepiej kostka, asfalt i beton?
Aż dziw, że redakcja w takim stylu pisze.