Soczewica w sosie pomidorowym z kiełbasą i fetą

Image

To szybkie danie, ale też smaczne i w sam raz na zimowe popołudnia i wieczory. Chcecie spróbować? Oto przepis dla każdego, kto lubi smaczne i proste potrawy i niekoniecznie ma ochotę spędzać w kuchni całe godziny.

Składniki:

- 500 gramów ugotowanej soczewicy z zalewy,

- 500 ml passaty pomidorowej,

- 350 gramów kiełbasy,

- 200 gramów fety,

- 1 lub 2 cebule,

- 1 ząbek czosnku,

- sól, pieprz, papryka słodka, chili,

- olej do smażenia,

- natka pietruszki do posypania.

Wykonanie:

Na oleju zeszklić cebulkę i ząbek czosnku, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Całość smażyć mieszając przez około 5 minut. Dodać passatę pomidorową oraz odlaną z zalewy soczewicę. Dusić przez około 5 minut. Posypać pokuszoną fetą oraz natką pietruszki. Podawać z ziemniakami, kaszą np. jaglaną lub bagietką. Smacznego!

Przewiń do komentarzy










Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 1 =