Pasztet z brokułów

Image

Sezon na letnie smakołyki w pełni. Trzeba korzystać więc z uroków lata i gromadzić w sobie witaminy, ciesząc się z tego, co daje nam natura. Warzywa wprost same pchają się nam do kuchni. Gotowi na nowe wyzwanie kulinarne?

SKŁADNIKI:

• średniej wielkości brokuł
• marchewka
• cebula
• szklanka płatków jaglanych lub owsianych
• 3 łyżki oleju
• 2 jajka
• ząbek czosnku
• 150 gramów fety
• przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, curry.

WYKONANIE:

Brokuł ugotować, wystudzić i zblendowac. Cebule pokroić w kostkę, czosnek przepuścić przez praskę, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę, czosnek i marchewkę przesmażyć na oleju. Fetę zetrzeć na tarce. W misce wymieszać brokuł, marchewkę, cebulę, fetę, suche płatki owsiane, jajka. Doprawić solą, pieprzem, papryką i curry. Jednolitą masę przełożyć do foremki. Piec 50 minut w 180 stopniach (opcja: góra – dół).

Smacznego!


Zobacz również

Obrazek

Przewiń do komentarzy







Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =
W tym artykule komentarze ukażą się po akceptacji moderatora.