Kotlety ryżowo - tuńczykowe

Image

Takie kotleciki z powodzeniem można podać zarówno na obiad, jak i kolację. Można nimi „zabłysnąć” zapraszają przyjaciół na pogawędkę. Lubią je dzieci i dorośli. Warto więc urozmaicić swój jadłospis czymś innym niż zwykle. Gotowi na nowe wyzwanie?

Składniki:

- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- 100 g ryżu (waga przed ugotowaniem) najlepiej kleistego jak na risotto,
- 1 marchewka,
- 1 jedno jajko,
- natka i szczypiorek,
- olej,
- 2 łyżki tartej bułki do obtaczania,
- sól, pieprz.

Wykonanie:

Ryż ugotować (może być rozgotowany), marchewkę zetrzeć na tarce, tuńczyka odsączyć, natkę i szczypiorek posiekać. Całość połączyć w misce wraz z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać kilka kropel soku z cytryny. Formować kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na złoto na oleju. Podawać z ulubionym dip- em.


Zobacz również

Obrazek

Przewiń do komentarzy






Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =
W tym artykule komentarze ukażą się po akceptacji moderatora.