Leniwe Tortellini

Image

Dziś przepis, a w zasadzie podpowiedź dla osób, które nie potrafią gotować, a chciałyby zjeść coś ciepłego, smacznego, a przede wszystkim, łatwego w przygotowaniu.

Składniki:

• paczkę tortellini albo ravioli np., ze szpinakiem i ricotta,

• kubek śmietany kremówki,

• garść zielonej pietruszki,

• garść tartego parmezanu lub grana padano,

• kilka pokrojonych w plasterki pieczarek,

• łyżka masła,

• sól, pieprz, zioła prowansalskie.

Wykonanie

Na odrobinie masła rumienimy pieczarki przyprawione solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Kiedy pieczarki się zrumienią, zalewamy je śmietaną, dodajemy posiekaną pietruszkę i ser. Zmniejszamy ogień i gotujemy aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje. Przyprawiamy. Gotujemy pierożki według przepisu na opakowaniu. Wrzucamy do sosu, mieszamy i podajemy.

Danie szybki, sycące i naprawdę smaczne! Poleca je pan Andrzej, nasz Czytelnik.



Zobacz również

Obrazek

Przewiń do komentarzy






Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =
W tym artykule komentarze ukażą się po akceptacji moderatora.