Leniwe Tortellini
Dziś przepis, a w zasadzie podpowiedź dla osób, które nie potrafią gotować, a chciałyby zjeść coś ciepłego, smacznego, a przede wszystkim, łatwego w przygotowaniu.
Składniki:
• paczkę tortellini albo ravioli np., ze szpinakiem i ricotta,• kubek śmietany kremówki,
• garść zielonej pietruszki,
• garść tartego parmezanu lub grana padano,
• kilka pokrojonych w plasterki pieczarek,
• łyżka masła,
• sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Wykonanie
Na odrobinie masła rumienimy pieczarki przyprawione solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Kiedy pieczarki się zrumienią, zalewamy je śmietaną, dodajemy posiekaną pietruszkę i ser. Zmniejszamy ogień i gotujemy aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje. Przyprawiamy. Gotujemy pierożki według przepisu na opakowaniu. Wrzucamy do sosu, mieszamy i podajemy.
Danie szybki, sycące i naprawdę smaczne! Poleca je pan Andrzej, nasz Czytelnik.
Zobacz również
Komentarze