Sałatka z marynowanych pieczarek
Ta sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu, a warta jest realizacji, gdyż smakuje każdemu kto lubi marynowane grzybki. Przepis może być modyfikowany i dostosowany do wielkości słoiczka z pieczarkami (u mnie akurat słoik litrowy, więc zwiększona została ilość pozostałych składników). Można też użyć grzybków leśnych. W tym roku był wysyp, więc w wielu spiżarkach nie brakuje słoików z darami lasu.
SKŁAD:
• słoik marynowanych pieczarek• 1 mała cebula
• 1 papryka
• 2 plastry sera żółtego
• 5 jajek
• 3 - 4 ogórki konserwowe
• 1 puszka kukurydzy
• majonez
• jogurt naturalny
• sól
• pieprz
• szczypta suszonego koperku
WYKONANIE:
Jak to bywa z sałatkami, wszystko pokroić, cebulkę posiekać, a drobne składniku po prostu wrzucić do pojemnika. Całość wymieszać z jogurtem naturalnym i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. I gotowe!
Smacznego
Zobacz również
Komentarze