Wielkie otwarcie KFC
W piątek 25.11.2016 r. w Stalowej Woli, o godz. 12:00 miało miejsce wielkie otwarcie KFC. Nie brakowało chętnych by zakosztować popularnych produktów oferowanych przez restaurację.
Otwarcie KFC przyciągnęło wiele osób ze Stalowej Woli i okolic. Dla tych, którzy pierwsi ustawili się w kolejce czekały różne atrakcje m.in. słynny kubełek pełen kurczakowych skrzydełek dla 100 osób w promocyjnej cenie za 1 zł. Goście mogli spróbować kawałka powitalnego tortu, inaugurującego obecność KFC na restauracyjnej mapie Stalowej Woli. Nie zabrakło także kuponów rabatowych. Oczekiwanie na otwarcie rozpoczęli mieszkańcy już o godz. 9:00 rano.
Nieoficjalne otwarcie lokalu odbyło się dzień wcześniej. Wśród zaproszonych gości znaleźli się otzyvycasino prezydent Lucjusz Nadbereżny i starosta powiatowy Janusz Zarzeczny. Włodarz miasta podkreślił, że w miejscu, które nazywane było kraterem dziś znajduje się nowy, piękny obiekt. Stalowa Wola wzbogaciła się o nowego inwestora, który zatrudnia wiele osób. Podobnie uważa starosta.
- To jest, myślę, strzał w 10-tkę dla Stalowej Woli, bo nie tylko to jest łady obiekt, który prezentuje się pięknie, upiększa nasze miasto, ale też służy dobrze mieszkańcom- mówił Janusz Zarzeczny.
Uruchomienie lokalu w Stalowej Woli jest ważnym w tym roku wydarzeniem dla marki. W czwartek odbyło się symboliczne przecięcie wstęgi, jak również poświęcenie lokalu.
- Jest to nasze szóste otwarcie, jeśli chodzi o Podkarpacie. Liczymy, że na pewno nie ostatnie. AmRest bardzo prężnie rozwija się, w tym roku planujemy 50 otwarć w Polsce, z czego 19 restauracji KFC. Stalowa Wola jest restauracją nr 15, jeśli chodzi o KFC. W tym roku- powiem szczerze- chyba jesteśmy najbardziej z niej dumni. Otwarcie jej stanowiło jedno z największych do tej pory podjętych wyzwań, szczególnie jeśli chodzi o kwestie techniczne i inwestorskie- mówi Michał Różycki.
W KFC zatrudnienie znalazło 40 osób. Pracownicy mają szansę na awans, bo w firmie AmRest ponad 80% wszystkich menagerów to ludzie, którzy przeszli przez różne szczeble rozwoju w firmie.
- To, co nas wyróżnia na rynku, to jakość naszych produktów z kurczaka, z którego przyrządzamy nasze produkty. Dostajemy go od lokalnych dostawców, tylko polskich dostawców. Ten kurczak przyjeżdża do restauracji świeży 3 razy w tygodniu. On niczym nie różni się od kurczaka, który spożywamy na co dzień. Cała obróbka odbywa się tutaj, na miejscu, w restauracji- mówi Piotr Wójtowicz z KFC.
KFC będzie czynne w od niedzieli do czwartku w godzinach od 8:00 do 24:00, natomiast w od piątku do soboty w godzinach od 8:00 do 1:00. Od przyszłego tygodnia zostanie uruchomiona usługa dostawy pod wskazany adres.
Restauracje KFC działają w ponad 100 krajach. Każdego dnia odwiedza je kilkanaście milionów klientów. Pierwsza restauracja KFC założona została w 1930 roku przez Harlanda Sandersa w stanie Kentucky w USA. Dziś na całym świecie jest ponad 18 000 restauracji tej marki. Specjalnością KFC jest kurczak w chrupiącej panierce. Delikatne mięso kurczaka oraz 11 ziół i przypraw ukrytych w sekretnej panierce są gwarancją niepowtarzalnego smaku. W Polsce pierwsza restauracja KFC powstała w 1993 r. w Szczecinie. Obecnie w naszym kraju jest już ich ponad 200.
Komentarze
Przypomina się, że w piątek jest post i obowiązuje wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych.