Warsztaty dla restauratorów
Dwudniowe warsztaty dla restauratorów w ramach projektu „Zasmakuj się w Powiecie Stalowowolskim” za nami.
Kucharze z restauracji poznali receptury wykonania: bojanowskiej kaczki na miodzie, piernika bojanowskiego, kwasu z zielonych gąsek, szczodraków, barszczu chwałowskiego z kiełbasą i wędzonką, kotletów z płatków owsianych. A wszystko odbyło się w nowych pracowniach gastronomicznych Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 im. Króla Jana III Sobieskiego.
Mamy nadzieję, że któraś z projektowych potraw trafi na stałe do menu lokalnych restauracji. Czeka nas jeszcze wydanie albumu i czerwcowa wystawa produktów lokalnych w Zbydniowie.
Komentarze
http://stalowowolski.pl/index.php/aktualnoci/1289-kulinarne-skarby-powiatu-stalowowolskiego
ciekawi mnie przepis na kotlety z płatków owsianych-prosze o info-tu i teraz...