NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »
Nowy Temat Odpowiedz
Jajka faszerowane ,
Posty: 1156
Dołączył: 6 Lut 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 29 Marz 2018r. 10:46  
Cytuj
macie jakies sprawdzone przepisy na jajka faszerowane? podzieli sie ktos? umiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 29 Marz 2018r. 10:46  
Cytuj

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 95
Dołączył: 26 Marz 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 29 Marz 2018r. 14:23  
Cytuj
Jajka faszerowane łososiem – składniki:

– 10 jajek
– 100 g wędzonego łososia
– duży ogórek konserwowy
– pęczek koperku
– dwie łyżki majonezu
– dwie łyżki jogurtu (opcjonalnie)
– sól, pieprz, ostra papryka (opcjonalnie)

Jajka ugotować na twardo, wyjąć żółtka, rozgnieść widelcem. Łososia, ogórek i koperek drobno pokroić. Dodać do żółtek, wymieszać wszystko z jogurtem, majonezem i przyprawami. Wypełnić białka farszem.

ps. Idealny jest do tego łosoś sałatkowy z TESCO za ok 6 zł.

Pychotka smiech2smiech2

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 820
Dołączył: 20 Sie 2008r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 29 Marz 2018r. 14:34  
Cytuj
Ja robię z pieczarkami.
Na patelni roztopić trochę masła i podsmażyć cebulkę. Dodać starte na tarce pieczarki. Smażyć aż do całkowitego odparowania wody. Dodać żółtka jaj ugotowanych na twardo, odrobinę majonezu, dokładnie wymieszać. Napełnić łódeczki z białek, udekorować szczypiorkiem, koperkiem... Co kto lubi.

Nie podaję proporcji, ja to robię "na oko".

Robię to, co lubię. Lubię to, co robię.
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 490
Dołączył: 25 Lut 2016r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 29 Marz 2018r. 14:59  
Cytuj
Przepis Ziuty jest bardzo dobryumiech też tak robię z tym że na koniec posypuję posiekaną pietruszką. Bardzo dobra przystawka.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 216
Dołączył: 10 Sty 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 29 Marz 2018r. 16:38  
Cytuj
Jajka ugotowane na twardo, przekrajamy (w skorupkach) wyciągamy żółtko, mieszamy z tartym serem szczypiorkiem i odrobina majonezu, wypełniamy takowym farszem lodeczki (wciąż w skorupkach). Drobno siekamy dobrej jakości szynkę i posypujemy nią nasze lodeczki (na grubo) na patelni roztapiamy masło i układamy na nim lodeczki (farszem do masła, aż szynka będzie lekko chrupiaca, po podsmazeniu, daje jeszcze ma czubek odrobinę chrzanu.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 683
Dołączył: 30 Sie 2015r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 30 Marz 2018r. 09:33  
Cytuj
te skorupki...jakoś mało apetyczne, nigdy mi się to nie podobało, jaja muszą być obrane!

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 216
Dołączył: 10 Sty 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 30 Marz 2018r. 14:18  
Cytuj
O gustach się nie rozmawia 😉 jedni wola słodkie, drudzy gorzkie, brunetki czy blondynki... Itp 😊 możesz zrobić i bez skorupki, w sumie najbardziej chodzi o smak.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Nowy Temat Odpowiedz

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »