NawigacjaStart » Forum » Rozrywka, Kultura, Sztuka » Po godzinach - Restauracje, Kawiarnie, Dyskoteki »
Nowy Temat Odpowiedz
Sosy do pizzy,
Posty: 485
Dołączył: 17 Gru 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 26 Lut 2018r. 15:50  
Cytuj
Witam, jakie opinie sa wasze na temat sosów w pizzeriach ?

Dla mnie numer jeden sos w rustice good

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Lut 2018r. 15:50  
Cytuj

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
WHO
WHO
Posty: 297
Dołączył: 2 Gru 2016r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 26 Lut 2018r. 16:03  
Cytuj
CYTAT
Witam, jakie opinie sa wasze na temat sosów w pizzeriach ?

Dla mnie numer jeden sos w rustice good


To fajnie.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 390
Dołączył: 18 Wrz 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Lut 2018r. 16:06  
Cytuj
Dla mnie też ... ale nie wiem po co taki temat umiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 216
Dołączył: 10 Sty 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 26 Lut 2018r. 19:11  
Cytuj
Żadnych sosów na pizzy, jak coś to oliwa, oliwa czosnkowa, oliwa pikantna.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 28
Dołączył: 22 Maja 2015r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Lut 2018r. 19:56  
Cytuj
sos to może być do pieczeni do pizzy tylko oliwa koniec i kropka

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1156
Dołączył: 6 Lut 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 27 Lut 2018r. 07:21  
Cytuj
dla mnie najlepszy sos do pizzy jest: w biały w capri lub w biesiadowo ten mieszany

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 45
Dołączył: 17 Wrz 2008r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Lut 2018r. 14:54  
Cytuj
NO CIEKAwe ktory jeszcze szefuńcio sie przypałowo chce zareklamowac smiech2 no słucham ktory sos jeszcze ci "miszczu" smakuje, ktora pizzeria jest taka w pyte smiech2

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 288
Dołączył: 1 Gru 2010r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Lut 2018r. 17:50  
Cytuj
A ja bardzo lubię pizzę jak i sosy w RESECIE! umiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 12
Dołączył: 27 Lut 2018r.
Skąd:
Konto zawieszone
ff
Wysłany: 27 Lut 2018r. 18:15  
Cytuj
ja preferuje sos wlasnej roboty

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 322
Dołączył: 8 Wrz 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Lut 2018r. 22:54  
Cytuj
Pomidorowy:
-przecier Dawtona (karton),
- 5 łyżek oliwy,
- sól do smaku,
- zioła.
Wszystko mieszać aż do rozbicia oliwy.

Czosnkowy:
- duży jogurt naturalny Zott (bez dodatków zagęszczaczy),
- dwa ząbki czosnku,
- sól do smaku.
Czosnek miażdżymy z odrobiną soli na papkę. Laczymy z jogurtem i dosalamy do smaku.

Ja sam je robię już lata i rodzina nie chce innych. Córka czosnkowy praktycznie sam pucuje umiech

P.S. Przy pomidorowym szukałem różnych proporcji i składników, celem było osiągnięcie smaku sosu z Rustiki sprzed 15 lat. Teraz to juz nie ten smak.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 683
Dołączył: 30 Sie 2015r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 1 Marz 2018r. 12:12  
Cytuj
Drobny, nie powinno się jeść pomidorów, ani przecierów z puszek bądz kartonów,bo maja one wówczas kontakt z aluminium(karton też jest od środka tym wyścielony), a aluminium reaguje z kwaśnym!!!!, wszelakie przeciery tylko ze szkła!!!!!!, sa różne passaty itp. w szkle własnie

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 683
Dołączył: 30 Sie 2015r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 1 Marz 2018r. 12:14  
Cytuj
a co do czosnkowego warto dodać jeszcze troszke cukru i majonezu(tak z łyzeczke,(tylko kielecki uznaje za jadalnyumiech,ale jogurt i czosnek w roli glównej oczywiścieumiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 4
Dołączył: 2 Marz 2018r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 2 Marz 2018r. 15:40  
Cytuj
Lokalne pizze to biszkoptowe fantazje nie mające nic wspólnego z prawdziwą pizzą. Fakt że tego bez sosu nie dałoby się zjeść.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 136
Dołączył: 13 Marz 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 5 Marz 2018r. 12:32  
Cytuj
A ja ostatnio przerzuciłem się na włocha ITALIANA i sos też mają najlepszy.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 4
Dołączył: 5 Marz 2018r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Marz 2018r. 16:08  
Cytuj
CYTAT
sos to może być do pieczeni do pizzy tylko oliwa koniec i kropka




Zgadzam sie umiech z tym, ze wiekszosc ludzi nie wie, jak powinna wygladac prawdziwa wloska pizza jezyk

SOSOM MOWIE NIE :!

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Nowy Temat Odpowiedz

NawigacjaStart » Forum » Rozrywka, Kultura, Sztuka » Po godzinach - Restauracje, Kawiarnie, Dyskoteki »