Zaloguj się !
NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »
Nowy Temat Odpowiedz
Smaczne, świeże bułki - gdzie?,
Posty: 221
Dołączył: 7 Marz 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Kwie 2017r. 19:31  
Cytuj
No właśnie.
Gdzie w Stalowej Woli można kupić dobre, smaczne bułki.
Na przedbiegach odpadają markety bo tam smaczne pieczywo jest tylko kilka godzin po odgrzaniu mrożonego.
Ze swojej strony polecam Społem bułka wieloziarnista, taka podłużna, kosztuje 80gr w stokrotce lub 70gr we fracu.
Obok lotosu była w tamtym roku budka, nie wiem co dodali do bułek, ale raz mi tak smakowały że zjadłem trzy duże grahamki same. Później już nie były takie dobre.
Dzięki za opinie.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 942
Dołączył: 3 Gru 2010r.
Skąd: stalowa wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Kwie 2017r. 19:48  
Cytuj
może Dziubek?kiedyś mail 1 klasa tylko to duże bułki,większe niż kajzerkiok

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 126
Dołączył: 20 Cze 2014r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Kwie 2017r. 19:49  
Cytuj
Dołączę się do tematu. Gdzie można kupić pieczywo orkiszowe - bez drożdży?

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 367
Dołączył: 30 Lis 2015r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Kwie 2017r. 19:58  
Cytuj
Chleb bez drozdzy jest we fracu umiech a najlepsze bulki to bulki ze spolemu z dynia takie trojkatne umiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 81
Dołączył: 21 Wrz 2014r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Kwie 2017r. 23:08  
Cytuj
Przepis jest na 10 bułek
Zaczątek
1,5 szklanki mąki typ 500
1 szklanka ciepłej wody.
Kulkę drożdży wielkości 2 gr
Wykonanie :
Drożdże rozpuścić w letniej przegotowanej wodzie wlać do miski mąki dodać mąkę i wyrobić na jednolitą masę. Odstawić na ok 10 - 12 h - Temperatura pokojowa.
Ciasto właściwe :
Zaczątek
10 g drożdży
2,5 szk maki typ 750 można użyć typ 500
1 szk mąki żytniej ( lub pszennej )
1 szk ciepłej wody
1 łyżka soli
1 - 2 szk mąki do podsypki
Wykonanie :
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. wlewamy do miski i dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
Wyrabiamy na jednolite ciasto, wykładamy na stół lub stolnicę posypaną mąka i wyrabiamy aby ciasto było pulchne i nie kleiło się do ręki. Przekładamy do miski posypanej mąką przykrywamy ścierką i kładziemy w ciepłe miejsce na ok 1 h powinno podwoić swoją objętość.
Ciasto wyjmujemy warzymy powinno mieć ok 1 kg i dzielimy na 10 równych części czyli ok 100 g. Robimy kuli tak jak na pączki i dzielimy je na pół. Z każdej połówki robimy wałeczki, które zlepiamy końcami po dwa i układamy na blasze posypanej mąką na której będziemy piec na ok 30 min. Przed pieczeniem smarujemy wodą.
Pieczemy w temp. 220 C ok 20 - 30 min aż się ładnie zrumienią.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 22
Dołączył: 21 Wrz 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Kwie 2017r. 08:53  
Cytuj
Sklepik osiedlowy obok psp3.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 82
Dołączył: 22 Marz 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Kwie 2017r. 11:23  
Cytuj
Tylko Dziubek. Zawsze jak jestem w Stalowej to kupuję całą siatę uśmiech

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
RRJ
RRJ
RRJ
Posty: 379
Dołączył: 12 Lut 2009r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Kwie 2017r. 11:38  
Cytuj
Potwierdzam. Pieczywo od Dziubka jest I klasa!

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 15
Dołączył: 26 Wrz 2016r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Kwie 2017r. 12:26  
Cytuj
Sprawdzone i rzeczywiście, jedne z lepszych.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 42
Dołączył: 1 Kwie 2017r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2017r. 13:39  
Cytuj
a co myślicie o tych marketowych? Np. z Biedry, w sensie zdrowego pieczywa, bo podobno lepiej właśnie z piekarni, ale smakowo mi osobiście smakują i są chrupiące. Nie wiem czy to chodzi o to, że oni je mrożą, czy chemię jakąś dają, czy co?

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 82
Dołączył: 22 Marz 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2017r. 14:08  
Cytuj
CYTAT
a co myślicie o tych marketowych? Np. z Biedry, w sensie zdrowego pieczywa, bo podobno lepiej właśnie z piekarni, ale smakowo mi osobiście smakują i są chrupiące. Nie wiem czy to chodzi o to, że oni je mrożą, czy chemię jakąś dają, czy co?

Wypiek z ciasta głęboko mrożonego + chemia umiech a chupiące są tylko chwilę po upieczeniu, potem totalny gniot placze

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 799
Dołączył: 26 Paź 2009r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2017r. 15:00  
Cytuj
CYTAT
CYTAT
a co myślicie o tych marketowych? Np. z Biedry, w sensie zdrowego pieczywa, bo podobno lepiej właśnie z piekarni, ale smakowo mi osobiście smakują i są chrupiące. Nie wiem czy to chodzi o to, że oni je mrożą, czy chemię jakąś dają, czy co?

Wypiek z ciasta głęboko mrożonego + chemia umiech a chupiące są tylko chwilę po upieczeniu, potem totalny gniot placze


A wiesz to badałeś ich skład, czy po prostu bo "tak internet powiedział"?

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 82
Dołączył: 22 Marz 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2017r. 15:29  
Cytuj
CYTAT
CYTAT
CYTAT
a co myślicie o tych marketowych? Np. z Biedry, w sensie zdrowego pieczywa, bo podobno lepiej właśnie z piekarni, ale smakowo mi osobiście smakują i są chrupiące. Nie wiem czy to chodzi o to, że oni je mrożą, czy chemię jakąś dają, czy co?

Wypiek z ciasta głęboko mrożonego + chemia umiech a chupiące są tylko chwilę po upieczeniu, potem totalny gniot placze


A wiesz to badałeś ich skład, czy po prostu bo "tak internet powiedział"?


Przy każdym świeżym pieczywie tego typu, nie ważne czy to Lidl, czy Biedra, widnieje lub powinna widnieć informacja na temat tego, iż jest to pieczywo głęboko mrożone, zawsze zwracam na to uwagę. A skład jest dostępny na prośbę klienta.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 26
Dołączył: 24 Marz 2017r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2017r. 15:35  
Cytuj
Po co jesc produkty mrożone? A te dostaniesz w Lidlu i Biedronce. Ja polecam społem dobre , świeże pieczywo robione tu na miejscu. Polecam bułki kornelki umiech kajzerki zwykle też dobre i nie drogie.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 142
Dołączył: 1 Cze 2012r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2017r. 15:48  
Cytuj
Ani słowa o rostek? Ma pełno budek na mieście

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 86
Dołączył: 10 Sty 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2017r. 17:59  
Cytuj
Rostek i bułka szntka. Bezapelacyjnie najlepsze bulki jakie mozna dostac w Stalowej.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 77
Dołączył: 26 Paź 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2017r. 18:38  
Cytuj
chleb bez drozdzy mozna dostac w cytrusie z piekarni klos pol polecam,
bulki z biedry zobaczcie sobie rano jak ich nie zjecie takie twarde sa ze masakra, kajzerki najlepiej podgrzac- smierdza smiech2

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 872
Dołączył: 6 Gru 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Kwie 2017r. 19:51  
Cytuj
CYTAT
Rostek i bułka szntka. Bezapelacyjnie najlepsze bulki jakie mozna dostac w Stalowej.

Potwierdzam, sznytki są doskonałe do serów pleśniowych. Ze smacznych bułek mogę polecić jeszcze małe cięte bułeczki od Pyzary.

Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Nowy Temat Odpowiedz

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »