~~hate eternal | |
|
|
CYTAT Wszystko zostalo juz napisane, takze dalsze rozprawy sa dla mnie bezcelowe. Zgadza sie |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~Smokie | |
|
|
Tak , gdy jest mróz to czuć
|
|
|
|
|
|
Wygląda to tak, jakby ktoś albo miał przytkaną instalację kominową, albo palił w piecu - a bo ja wiem: starymi butami? odpadami z tworzywa sztucznego? To by się pewno dało ocenić po zapachu.
Niestety, takie są uroki mieszkania w domkach, dodatkowo, w takie dni jak dziś, na prawde jest trudno rozpalić w kotle lub piecu. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Smród nie do wytrzymania oraz ogromne zadymienie. Nie widac na tych zdjęciach az tak orgomnego zadymienia - jak masz filmik to go wrzuć - będzie mozna wtedy ocenić - bo to wygląda jak normalny dym z komina - przynajmniej na tych fotkach - w guma raczej w domu sie pali - więc może coś jarał na ogródku |
|
|
|
|
CYTAT jak masz filmik to go wrzuć Już idzie na youtube. |
|
|
|
|
Tak czy owak - nie za bardzo jest z czego zrobić aferę. Wybierz się teraz na dowolną wieś. W taki dzień jak dziś, cały ten dym z kominów opada na dół, w piecach nie ma "cugu". Nic na to nie poradzisz - chyba że jesteś w stanie udowodnić że ktoś spala śmieci.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT jak masz filmik to go wrzuć Już idzie na youtube. Berzrobotny to wrzuc w ten temat link do filmuku który zamieśćiłes na YouTubie - lub napisz jak go zatytułowałeś - to sobie sam go odszukam w wyszukiwarce |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mi to wygląda na po prostu rozpalanie w piecu lub kotle C.O. Przy takiej parszywej pogodzie normalna rzecz. Sądzę, że jak się już udało rozpalić to przynajmniej trochę mniej dymiło z tego komina.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Bezrobotny no i na filmiku widac ,że dymu jest co niemiara - jak dochodzi do tego jeszce rażący smród gumy to też bym sie tym zainteresował - i on tak pali codziennie ?
|
|
|
|
|
Ciężko mi stwierdzić czy codziennie, nie pilnuję śmierdziela dzień w dzień, ale dosyć często. Zapraszam na Ofiar Katynia gdy zapada zmrok to się sam przekonasz. W dzień nic nie zobaczysz. Noc jest najlepszym kamuflarzem.
|
|
|
|
|
No ale skoro to jest na Ofiar Katynia, to wielu ludzi powinno to widzieć. W którym miejscu stoi ten dom? Jak boisz się podac adres, to określ jakieś punkty odniesienia - bo to ciekawa sprawa. Rozumiem dymiący Rozwadów - ale tu????
|
|
|
|
CYTAT Ciężko mi stwierdzić czy codziennie, nie pilnuję śmierdziela dzień w dzień, ale dosyć często. Zapraszam na Ofiar Katynia gdy zapada zmrok to się sam przekonasz. W dzień nic nie zobaczysz. Noc jest najlepszym kamuflarzem. Bezrobotny - ale Twój filmik jest wykonany w dzień i wszystko widac dokładnie - jeżeli robi to o 15 to wtedy jeszcze jest widno i widzą to ludzie - inni mieszkańcy np przeciwległego bloku po stronie ulicy nie skarżą się ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeśli ten koleś tak czadzi to powinien zostać ukarany.
tylko do kogo zgłosić to jego postępowanie; sanepid?, policja?, rdoś?, onz? "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
bezrobotny ja wiem gdzie jego dom się znajduje - tylko pytałem czy ludziom z bloków po przeciwnej stronie ulicy tez to nie odpowiada - bo dym leci na ich osiedle - wszyscy co maja rozszczelnione okna to ten smród wlatuje im do mieszkań - i jeszcze nikt nic z tym nie zrobił ?
|
|
|
|
|
Stalowej Woli gratulujemy społeczniaków.
|
|
|
|
|
CYTAT Stalowej Woli gratulujemy społeczniaków. (L)ucuś gratulacje przyjęte o ile do mnie pijesz. Mam podobny problem jak i bezrobonty poniewaz mieszkam blisko ulicy solidarności i u nas jest podobna sytuacja z wyczuwalnym "gnojownikiem" w powietrzu - i też się podnoszą głosy sprzeciwu |
|
|
|
|
Sprawy tzw domowych palenisk nie da sie tak łatwo rozwiazać. Na ulicy Krokusowe - ludzie bogatsi - podłączyli sie do PECu. Ale pojedyncze domki, czy Rozwadów, musi sobie radzić. Jest bieda - czasami po prostu traeba palic czym się da.
|