Najważniejsze zalety pojemników gastronomicznych z PP. Dlaczego będą dobrym wyborem?

Materiał zewnętrzny Image

Dobra firma cateringowa ma nie tylko pyszne i świeże jedzenie, ale również solidne opakowania, dzięki którym klienci otrzymują dobrze zapakowane potrawy. Jak wybrać pojemniki, aby mieć pewność, że będą wartością dodaną w prowadzonym biznesie gastronomicznym? Podpowiadamy!

Solidny materiał – wytrzymałe pojemniki z PP

Wśród pojemników cateringowych na żywność można znaleźć rozwiązania wykonane z różnych materiałów. Wybór jest więc duży. Jeśli stawiasz na jakość, trwałość i bezproblemowe użytkowanie, warto zdecydować się na pojemniki wykonane z PP. Polipropylen to tworzywo, które ma szereg zalet, a pojemniki z niego są chętnie wybierane przez właścicieli firm gastronomicznych. Opakowania są bardzo lekkie, a przy tym trwałe i odporne nawet na duże obciążenia i uszkodzenia. Dlatego można mieć pewność, że zapakowane w nie dania dotrą do klientów w niezmienionym stanie. Dużą zaletą pojemników z PP jest również odporność na niskie i wysokie temperatury – zapakowane w nie potrawy można zarówno mrozić, jak i podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Z pewnością nie stracą ani na wyglądzie, ani na swoich właściwościach.

Duży wybór kształtów i rozmiarów

W firmie cateringowej ważne jest, by przygotowywane dania pakować do odpowiednio dopasowanych pojemników. Nie ma jednego, uniwersalnego pudełka, do którego można umieścić rozbudowane danie, produkty płynne czy kawałki ciasta. W przypadku pojemników wykonanych z polipropylenu, nie trzeba obawiać się problemu z wyborem. Dostępne są pudełka w kształcie miseczek, które idealnie sprawdzą się na zupy, sosy i potrawy płynne. Można też wybrać prostokątne pojemniki z jedną lub kilkoma komorami – ta ostatnia opcja świetnie sprawdzi się do pakowania dań obiadowych złożonych z kilku potraw. Co więcej, pojemniki z PP można stosować z foliami do zgrzewu, dzięki czemu zapakowane w nie dania pozostaną na swoim miejscu i nie wyleją się w trakcie transportu.

Bezpieczne w kontakcie z żywnością

W pakowaniu jedzenia ważna jest nie tylko funkcjonalność pojemników, ale również ich bezpieczeństwo w kontakcie z żywnością. Przy wyborze opakowań zawsze należy zwracać uwagę, czy posiadają wszystkie atesty i certyfikaty niezbędne w branży gastronomicznej. Pojemniki PP są pod tym względem idealnym rozwiązaniem – nie chłoną zapachów, nie wydzielają również żadnych substancji, które przedostawałyby się do przechowywanej żywności.

Najlepsza jakość sprzyja biznesowi cateringowemu

Jeśli dopiero rozpoczynasz działalność firmy cateringowej i planujesz wszystkie aspekty przyszłej działalności, warto stawiać na rozwiązania najwyższej jakości - zarówno jeśli chodzi o produkty żywnościowe, jak i opakowania. Zły wybór pojemników cateringowych to niemal pewność, że już na starcie część klientów będzie niezadowolona z dostarczonych potraw. Wśród pojemników, które z pewnością poradzą sobie w gastronomicznym biznesie, warto postawić na rozwiązania od marki Bittner. Szeroki wybór kształtów i rozmiarów opakowań, najwyższa jakość wykonania i stuprocentowe bezpieczeństwo dla żywności to gwarancja, że Twoi klienci otrzymają swoje zamówienia w idealnym stanie i chętnie wrócą po kolejne dania.

Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =