Philipiak - garnki do zadań specjalnych

Image

O tym, że „jesteś tym co jesz” wiemy doskonale. Warto do tej słusznej sentencji dopisać kolejną mądrość – jak sobie ugotujesz tak zjesz, a właściwie w czym sobie ugotujesz… Eksperci w dziedzinie szeroko rozumianych kulinariów wiedzą o tym od dawna, a coraz więcej amatorów dobrej, zdrowej kuchni przekonuje się do tego, że jakość naczyń ma ogromne znaczenie. Najlepszym dowodem może być powodzenie i zaufanie jaka obdarzono firmę Philipiak - garnki, szybkowary, patelnie tej marki nie należą do tanich. Mimo to gotują, smażą, pieką w wielu kuchniach.

Przyjemne (dla wzroku) z pożytecznym

Sukces garnków Philipiak to efekt połączenia tego, co w każdej kuchni najważniejsze - smaku, jakości, wartości odżywczych oraz… wzornictwa. Tak, tak - nie od dziś wiadomo, że lubimy mieć w kuchni ładnie. A włoski design naczyń z logo Philipiak sprawia, że nie są to „zwykłe garnki”. Gotowanie w nich to przyjemność dla oczu, zanim jeszcze na stole pojawią się równie estetyczne i atrakcyjne efekty, kulinarne dzieła. Niemniej jednak nikt nie kupuje naczyń kuchennych dla ich pięknej linii, dlatego warto przyjrzeć się bliżej marce Philipiak oraz garnkom i patelniom, które zjednują jej coraz szersze grono zadowolonych klientów.

Nowoczesne i praktyczne naczynia Philipiak

Można oczywiście wypunktować zalety naczyń z logo Philipiak:
• nie zmieniają jakości składników i potraw,
• nie wchodzą w reakcje chemiczne,
• mają grube dno,
• praktyczne pokrywy z termometrami,
• satynowane wnętrza,
• i wisienka na torcie – efektowne wzornictwo.

Dlaczego można mówić o niezmienionym smaku potraw? Przede wszystkim dlatego, że w tych naczyniach można przyrządzać potrawy bez użycia soli, tłuszczu, a nawet wody. Dzięki temu obróbka termiczna nie pozbawia ich charakterystycznego smaku i aromatu. Co ważne, tak przygotowywane warzywa, kasze czy mięsa nie tracą również wartości odżywczych – witamin, mikroelementów itp. Marka Philipiak to garnki i patelnie wykonane ze stali nierdzewnej, są antyalergiczne, antybakteryjne, nie ma mowy o szkodliwych substancjach w przyrządzanych potrawach. Warto również docenić, że efektywnie kumulują ciepło, dzięki czemu przygotowanie potraw trwa krócej, jest ekonomiczne i zdrowe. Satynowane wnętrza garnków to nie tylko estetyka na wysokim poziomie, ale przede wszystkim odporność na zarysowania i odpryski. Solidne garnki z akutermicznym dnem zapewniają równomierne i szybkie nagrzanie składników potraw, a podczas gotowania możemy stale kontrolować temperaturę dzięki termometrom w pokrywach.

W garnkach Phlipiak przygotujesz zdrowo i… wszystko

W przypadku marki Philipiak garnki i patelnie to również szerokie spektrum możliwości, jeśli chodzi o metody obróbki termicznej, ze szczególnym naciskiem na zdrową kuchnię. Możemy zatem szybko i smacznie gotować na parze – konstrukcja garnków pozwala efektywnie wykorzystać gorącą parę, dzięki czemu składniki dań zachowują to, co najcenniejsze – wartości odżywcze, smak i aromat. Nie ma mowy o wygotowanych warzywach czy mięsach. Podobne walory ma gotowanie w małej ilości wody - tak przyrządzane warzywa to esencja smaku, a także samo zdrowie – witaminy i mikroelementy. Smażenie bez tłuszczu to kolejna technika przygotowywania dań, którą warto wprowadzić do domowych kulinariów. Cały sekret polega na tym, że wykorzystuje się naturalne tłuszcze zawarte w produktach. Jak się okazuje naczynia Philipiak to również możliwość pieczenia bez… piekarnika. Mięso przeznaczone do upieczenia można wcześniej delikatnie usmażyć, a następnie należy umieścić w dobrze nagrzanym naczyniu. Kolejny ciekawy patent to gotowanie w systemie wieżowym. Garnki Philipiak można ustawić w wieżę, a na każdym „piętrze” przyrządzać konkretne danie (zupa, ziemniaki, mięso, warzywa itp.). Marka Philipiak to nie tylko znakomite garnki, ale również nowoczesne patelnie groszkowe do smażenia bez tłuszczu, WOK, a także szybkowar, w którym przygotujemy pyszne dania nawet w ciągu 10 minut. Warto zainteresować się specjalnymi naczyniami, takimi jak lasagnery do przyrządzania słynnego włoskiego dania, gęsiarki na solidne porcje pieczystego czy też naczynie do towarzyskiego hitu, jakim jest foundue. Amatorzy włoskich specjałów docenią też garnek do gotowania makaronu. Atutem naczyń jest też fakt, że nadają się zarówno na tradycyjne kuchenki, jak i na nowoczesne płyty indukcyjne.

Poza tak oczywistymi walorami na uwagę zasługuje również społeczna postawa marki. Philipiak to promocja zdrowego trybu życia (obiady czwartkowe, warsztaty kulinarne), zaangażowanie znanych i cenionych osób oraz działalność charytatywna. Więcej informacji tutaj – http://www.najwyzszajakosczycia.pl/o-marce-philipiak.

Artykuł sponsorowany

Komentarze

Dodaj swój komentarz

By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 1 =
~ALA

Ja mam kilkanaście lat Zeptera i też nie narzekam. Garnki nie do zdarcia. Nie wykluczam, że te reklamowane są nowszej generacji ale czy lepsze nie wiem.

~Niobe

Bardzo dobre gary, daje w nich żryć psom na wsi. Ze "zwykłych" nie chcą nawet powąchać jedzenia, a garów Philipiak wpie...ją aż im się dupy trzęsą. smiech2

~Hehe

Fajne takie bajery w przyrzadach kuchennych smiech2 ułatwiaja zycie smiech2 no i dobrze stawiac na takie marki jak polecacie smiech2

~odelka

Philipiak to włoska marka, która stawia na jakość. Od 5 lat posiadam ich naczynia - 2 garnki oraz 2 patelnie. Po dziś dzień prezentują się one świetnie. Nie to co zwykłe naczynia i patelnie.

balbina

Zastanawia mnie po co termometr w pokrywie ?

~Mira

Moim zdaniem garnki philipiaka to naprawdę służą dożywotnio. Są zrobione z dobrego materiału.

~Sylwia

Włoski producent, świetny design i super jakość wykonania to główne cechy które przekonały mnie do używania naczyń Milano Classic. W momencie ich kupna dostałam ćwierć wieczną gwarancję więc żartuje trochę że mam już z nimi dożywotkę.

~olcia

Stenia witaj w klubie! Kupiłam u nich patelnię stalową oraz ceramiczną. Bardzo dobrze wykonane patelnie ze stali nierdzewnej. Do tego mają długą gwarancję.

~Marlena

Mam zestaw do gotowania wieżowego- nie narzekam, wręcz mogę powiedzieć że jestem zadowolona. Gotuję obiad na jednym palniku , czyli to spora oszczędność .

~Stenia

Mam patelnie Philipiaka z dnem groszkowym która pozwala smażyć bez tłuszczu. Dla mnie to o tyle istotne z uwagi na wysoki lipidogram więc wskazane by jeść zdrowo i nisko kalorycznie a ta patelnia ułatwia mi przygotowanie takich posiłków.

~Bob

Pierdu pierdu będzie wiosna

~kuchcik

a w ktorych naczyniach nie mozna gotowac bez przyprawiania

~Ft DDR

Patelnia grilowa jest zbyt płytka, i niestety jest problem z jej dokładnym domyciem.