Zaloguj się !

Philipiak - garnki do zadań specjalnych

Opublikowano: 30  Października  2017

O tym, że „jesteś tym co jesz” wiemy doskonale. Warto do tej słusznej sentencji dopisać kolejną mądrość – jak sobie ugotujesz tak zjesz, a właściwie w czym sobie ugotujesz… Eksperci w dziedzinie szeroko rozumianych kulinariów wiedzą o tym od dawna, a coraz więcej amatorów dobrej, zdrowej kuchni przekonuje się do tego, że jakość naczyń ma ogromne znaczenie. Najlepszym dowodem może być powodzenie i zaufanie jaka obdarzono firmę Philipiak - garnki, szybkowary, patelnie tej marki nie należą do tanich. Mimo to gotują, smażą, pieką w wielu kuchniach.

Przyjemne (dla wzroku) z pożytecznym

Sukces garnków Philipiak to efekt połączenia tego, co w każdej kuchni najważniejsze - smaku, jakości, wartości odżywczych oraz… wzornictwa. Tak, tak - nie od dziś wiadomo, że lubimy mieć w kuchni ładnie. A włoski design naczyń z logo Philipiak sprawia, że nie są to „zwykłe garnki”. Gotowanie w nich to przyjemność dla oczu, zanim jeszcze na stole pojawią się równie estetyczne i atrakcyjne efekty, kulinarne dzieła. Niemniej jednak nikt nie kupuje naczyń kuchennych dla ich pięknej linii, dlatego warto przyjrzeć się bliżej marce Philipiak oraz garnkom i patelniom, które zjednują jej coraz szersze grono zadowolonych klientów.

Nowoczesne i praktyczne naczynia Philipiak

Można oczywiście wypunktować zalety naczyń z logo Philipiak:
• nie zmieniają jakości składników i potraw,
• nie wchodzą w reakcje chemiczne,
• mają grube dno,
• praktyczne pokrywy z termometrami,
• satynowane wnętrza,
• i wisienka na torcie – efektowne wzornictwo.

Dlaczego można mówić o niezmienionym smaku potraw? Przede wszystkim dlatego, że w tych naczyniach można przyrządzać potrawy bez użycia soli, tłuszczu, a nawet wody. Dzięki temu obróbka termiczna nie pozbawia ich charakterystycznego smaku i aromatu. Co ważne, tak przygotowywane warzywa, kasze czy mięsa nie tracą również wartości odżywczych – witamin, mikroelementów itp. Marka Philipiak to garnki i patelnie wykonane ze stali nierdzewnej, są antyalergiczne, antybakteryjne, nie ma mowy o szkodliwych substancjach w przyrządzanych potrawach. Warto również docenić, że efektywnie kumulują ciepło, dzięki czemu przygotowanie potraw trwa krócej, jest ekonomiczne i zdrowe. Satynowane wnętrza garnków to nie tylko estetyka na wysokim poziomie, ale przede wszystkim odporność na zarysowania i odpryski. Solidne garnki z akutermicznym dnem zapewniają równomierne i szybkie nagrzanie składników potraw, a podczas gotowania możemy stale kontrolować temperaturę dzięki termometrom w pokrywach.

W garnkach Phlipiak przygotujesz zdrowo i… wszystko

W przypadku marki Philipiak garnki i patelnie to również szerokie spektrum możliwości, jeśli chodzi o metody obróbki termicznej, ze szczególnym naciskiem na zdrową kuchnię. Możemy zatem szybko i smacznie gotować na parze – konstrukcja garnków pozwala efektywnie wykorzystać gorącą parę, dzięki czemu składniki dań zachowują to, co najcenniejsze – wartości odżywcze, smak i aromat. Nie ma mowy o wygotowanych warzywach czy mięsach. Podobne walory ma gotowanie w małej ilości wody - tak przyrządzane warzywa to esencja smaku, a także samo zdrowie – witaminy i mikroelementy. Smażenie bez tłuszczu to kolejna technika przygotowywania dań, którą warto wprowadzić do domowych kulinariów. Cały sekret polega na tym, że wykorzystuje się naturalne tłuszcze zawarte w produktach. Jak się okazuje naczynia Philipiak to również możliwość pieczenia bez… piekarnika. Mięso przeznaczone do upieczenia można wcześniej delikatnie usmażyć, a następnie należy umieścić w dobrze nagrzanym naczyniu. Kolejny ciekawy patent to gotowanie w systemie wieżowym. Garnki Philipiak można ustawić w wieżę, a na każdym „piętrze” przyrządzać konkretne danie (zupa, ziemniaki, mięso, warzywa itp.). Marka Philipiak to nie tylko znakomite garnki, ale również nowoczesne patelnie groszkowe do smażenia bez tłuszczu, WOK, a także szybkowar, w którym przygotujemy pyszne dania nawet w ciągu 10 minut. Warto zainteresować się specjalnymi naczyniami, takimi jak lasagnery do przyrządzania słynnego włoskiego dania, gęsiarki na solidne porcje pieczystego czy też naczynie do towarzyskiego hitu, jakim jest foundue. Amatorzy włoskich specjałów docenią też garnek do gotowania makaronu. Atutem naczyń jest też fakt, że nadają się zarówno na tradycyjne kuchenki, jak i na nowoczesne płyty indukcyjne.

Poza tak oczywistymi walorami na uwagę zasługuje również społeczna postawa marki. Philipiak to promocja zdrowego trybu życia (obiady czwartkowe, warsztaty kulinarne), zaangażowanie znanych i cenionych osób oraz działalność charytatywna. Więcej informacji tutaj – http://www.najwyzszajakosczycia.pl/o-marce-philipiak.

Artykuł sponsorowany
 


Komentarze

Strona: 1/1 Wyświetlaj po:

~Bob
Pierdu pierdu będzie wiosna
Dodano: 4  Listopada  2017  17:14:58
~kuchcik
a w ktorych naczyniach nie mozna gotowac bez przyprawiania
Dodano: 3  Listopada  2017  08:24:53
~Ft DDR
Patelnia grilowa jest zbyt płytka, i niestety jest problem z jej dokładnym domyciem.
Dodano: 2  Listopada  2017  22:01:29
 

Pogoda:
Stalowa Wola
Sport
Edukacja
Pozostałe