Najlepsze krówki ze Stalowej Woli

Image

Każdy smakosz krówek wie, że liczy się jakość, dobre składniki, odpowiednia receptura. Najlepsze są te kruchutkie z zewnątrz, a lekko ciągnące w środku. Do grona najsmaczniejszych dołączyły niedawno krówki ze Spółdzielni Mleczarskiej ze Stalowej Woli…

Przysmak idealnie skomponowany

Nie jest tajemnicą, że Polacy uwielbiają krówki. W sklepach ich nie brakuje, bowiem to jeden z najczęściej wybieranych przez konsumentów słodyczy. Krówka jednak krówce nierówna. Nie smakują nam twarde i suche, nie lubimy też tzw. mordoklejek. Prawdziwy smakosz wie, że idealny produkt ma być kruchutki z zewnątrz, a w środku lekko ciągnący. Do tego odpowiedni zapach, smak i składniki dobrze dopasowane.

Wielu producentów walczy o konsumenta. Ten jednak nie w ciemię bity i nie wybierze towaru, który mu nie pasuje. Za ceną podąża na ogół jakość. Nie kupujemy więc krówek najtańszych, robionych maszynowo, nafaszerowanych chemikaliami i konserwantami, bo to nie o to chodzi, żeby towar przeleżał w magazynie wiele miesięcy, a cukierki zrobiły się twarde jak głaz. Krówek nie je się tylko dlatego, że są słodkie, krówki je się dla przyjemności.

Receptura z Opatowa

Wśród najlepszych na rynku wymienia się te opatowskie. Teraz nie musimy już daleko szukać, bowiem nasza rodzima Spółdzielnia Mleczarska rozpoczęła produkcję krówek. Sprawdziliśmy jak wygląda wyrób, co dodaje się do słodyczy, a przede wszystkim jak smakuje nasza stalowowolska krówka…

Kolorowe opakowanie przyciąga wzrok. Już na pierwszy rzut oka nasze krówki wyglądają dobrze, ale nie o wygląd tu chodzi. Co jest w środku? Zapach słodki, mleczny, twardość idealna. Wszystko jak być powinno. Krówka pod naciskiem palców delikatnie się ugina. Krucha z zewnątrz, lekko ciągnąca w środku. W smaku pyszna, po prostu idealna. Mamy pewność, że będzie ulubionym przysmakiem i przyjmie się na rynku. Wybieramy kilka osób do testów. Po konsumpcji okazuje się, że każdy chce więcej…

Receptura i technologia stalowowolskich krówek to ta sama co opatowskich. Nic więc dziwnego, że są tak doskonałe.

Miesięcznie powstaje 5 ton krówek, a to dopiero początek

W Spółdzielni Mleczarskiej w Stalowej Woli na razie powstaje 5 ton krówek miesięcznie. W czasie 8 godzin jeden pracownik zawija około 40 kg cukierków. Ci, którzy mają duże doświadczenie, wyrabiają normę około 50 kg dziennie. Rekordziści polscy zawijają aż 80 kg, jednak jest to efekt wielu lat pracy, wprawy i zręczności.

Odwiedziliśmy stalowowolską mleczarnię, gdzie wyrabiane są słodycze. Masa krówkowa przygotowywana jest w kotle. Następnie wylewa się ją na specjalne stoły do formowania krówek, po wykonaniu pasków cukierki kroi się na odpowiednią długość. Później już pracownicy mleczarni ręcznie zawijają cukierki w opakowania. Gramatura krówek nie jest identyczna, gdyż są one formowane przez ludzi, są po prostu cięte w taki sposób, by zmieściły się w papierki. Identyczne cukierki o tej samej wadze wychodzą tylko z linii taśmowej. Jednak do klientów przemawiają te ręcznie formowane i pakowane.

Krówki dla ciebie i twojej firmy- wesela, imprezy, numer KRS …

W Stalowej Woli krówki OSM dostępne są już we wszystkich sklepach PSS Społem oraz w sklepach takich jak: Carrefour, Kaufland, Tesco. Spółdzielnia chce się rozwijać i robić o tonę więcej cukierków miesięcznie. Produkty OSM są obecnie dostępne pomiędzy Biłgorajem, Rzeszowem a Kraśnikiem. W planach jest także zdobycie rynków w Kolbuszowej i Nowej Dębie.

Oferta handlowa dotycząca krówek kierowana jest także do firm. Cukierki - krówki w ostatnim czasie są jednym z najczęściej wybieranych gadżetów reklamowych. Takie gifty jak breloczki czy smycze przestały być atrakcyjne. Na krówki decyduje się w ostatnich latach coraz więcej firm. Słodycze z logo firmy to świetny sposób promocji i reklamy. Z oferty OSM korzystają już lokalni przedsiębiorcy m.in.: Bank Spółdzielczy, Dresta, Wodex, jak również Urząd Miasta w Tarnobrzegu.

To co znajdzie się na etykiecie zależy od nas, może być to logo firmy, ale również coś innego. Ciekawym zastosowaniem etykietek krówek jest umieszczanie na nich zdjęcia pary młodej. Takie krówki stają się ozdobą stołów weselnych i królują wśród łakoci. Opakowania i same krówki wywołują wśród weselników wiele radości. Na takie i inne okazje cukierki są świetnym pomysłem. Na opakowaniu może znaleźć się wszystko, może to być reklama uczelni, biura turystycznego, handlowego, czy chociażby numer KRS organizacji pożytku publicznego.

Zachęcamy do spróbowania krówek OSM, których smak na pewno każdego mile zaskoczy...

Przewiń do komentarzy









Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =
~taaaaaa

pracownik p...sz jak potłuczony, nie przestrzega się zasad higieny? To podaj przykłady zatrucia wyrobami mleczarni.

~pracownik

dlaczego maseczki nie zachodzą na nos?? ano dlatego że założone były tylko z powodu wizyty kogoś z zewnątrz. podobnie zresztą z czapkami, nikt w nich zazwyczaj nie chodzi, nawet jeśli są jakiekolwiek wymogi sanitarne to w osm stw się ich nie przestrzega, poprostu Brak jakiejkolwiek dyscypliny i już. Stary zakład pamięta czasy PRL i mentalność też została z czasów PRL "nic sie nie przejmujmy ludzie i tak zjedzą"

~g.o.s.c.

Miki,

gratuluję lotnego umysłu,

rozumiem, że w myśl Twojej teorii jak ktoś cos robi źle, to Ty też możesz

a po drugie jak są bez konserwantów to tym bardziej należy stosować higienę i to wzmożoną

pozdrawiam

~Miki

Dla higienicznych co przeszkadza zawijanie ręczne
http://ecost(...)kow.html

i teraz czepiajcie się osób które zawijają krówki które są zrobione 100% bez konserwantów
Ps. Nie pasuje idź wpierniczaj jogurt z robakami a nie komentujesz;P

~amba

"Nie przeszkadza ręczne pakowanie tylko brak zabezpieczenia.
Nie wiem jak od nas ale brak higieny czuć przez monitor...

Czytając wypowiedzi zastanawiam się czy chcielibyście leżąc w szpitalu aby personel tam pracujący szedł od pacjenta do pacjenta bez zmiany rękawic, lub umycia rąk... bo ja nie
I na szczęście tak się nie dzieje"
Janek wez mnie nie wkur.... nie slyszales idioto o tym jak wielu ludzi bylo zakazonych w szpitalach, jak ludziom robili dializy a pozniej sie okazywalo ze byli pozakazani WZB! WEZ CZLOWIEKU TROCHE WIECEJ INFORMACJI O ŚWIECIE A NIE PISZESZ BZDURY!!!

~g.o.s.c.

błagam,
czy w tej firmie jest ktoś odpowiedzialny za higienę ??? (marketingowiec nie musi wszystkiego wiedzieć)

po pierwsze rękawiczki !!!!!!!

a po drugie maski na nosy, przeciez gardło jest połączone z nosem, a więc wszystkie zarazki dmuchane sa nosem na te "pyszne" krówki !!!

maska jest tak skonstruowana, aby wyprofilować ją na nosie


smacznego,

~Norman

Rękawiczki! Maski to duży postęp w porównaniu z wcześniejszymi publikacjami i galerią zdjęć na ten sam temat. Chcecie uratować skutecznie wizerunek, załóżcie rękawiczki. Przynajmniej do zdjęcia ;) Lubie produkty nasze mleczarni, chciałbym polubić też Krówki.

~Sebastian

Krowki ok ..ale cała mleczarnia to kicha-wyzyskiwacze

~Stalowiak

A dlaczego komunie rozdaje się bez rękawiczek ??? Czy sanepid sprawdza książeczkę zdrowia księdza ??? Czy rada kościelna sprawdza gdzie on sobie dłubie przed, a gdzie po ??? ha ha ha !!! Amen.

~hehehe

Ludzie ogarnijcie się, gdyby tego wymagały przepisy, to mieliby założone rękawiczki, myślicie że podkładaliby się i pozwolili zrobić zdjęcia, gdyby coś było nie tak? Ktoś pisał że palcem w nosie podłubie a później zawija krówki, a jakby miał rękawiczki to nie podłubie? Nawet w d... podłubie. Od tego są służby w zakładzie żeby pilnowały i dzięki Bogu nigdy, a troche lat żyje na świecie nie słyszałem żeby ktokolwiek zatruł się produktami ze stalowowolskiej mleczarni. Nie srajcie we własne gniazdo. Ciekawe co byście powiedzieli jakbyście zobaczyli jak się robi kiełbase i wędliny. A krówki są z....e i tańsze niż konkurencji.

Hunter31

Może receptura ta sama ale opatowskie i tak sa lepsze ;)

~ekre

otóż z sanitarnego punktu widzenia-rękawiczki Ci państwo mieć powinni,i jak tu ktoś pisze-zakłada się je i zmienia,a nie całe 8 h w jednych-bo to wychodzi tak jak bez rękawiczek by pracować-generalnie rękawiczki czy to w piekarni czy pizzerii,czy tu powinny być,gdyż kontakt jest z produktem mlecznym, czy innym produktem żywnościowym.

~janek

[cytat~do rekawiczek
PROPONUJE zalozyc foliowe lub gumowe REKAWICZKI na DLONIE na OKOLO 8H przez 5 dni w tyg i wybrac sie do pracyi zobaczymy co ponziej napisza [/cytat]
Nikt nikogo się nie pyta jak się pracuje w rękawiczkach...
Podługie w nosie, poskrobie po głowie lub czymś innym a potem zapakuje krówkę tą samą ręką.Fuj....
Czy poskrobie się gdzieś, wstanie i pójdzie umyć ręce? Wątpie....
W przedsiębiorstwach spożywczych przy takich stanowiskach higiena wymaga aby założyć rękawiczki.
Ile cudzych bakteri,wirusów itp. połykamy?
To tak jak w szpitalu dla bezpieczeństwa pacjenta czynności higieniczne wykonuje się w rękawiczkach.
Smak to może i przypominają krówek opatówek - ale są bardziej słodzone...

CYTAT
~mmm
a gastronomia w rekąwiczkach robi np pizze?

robi bez rękawiczek,
ale później wkłada do pieca na conajmniej 2000
I gołą ręką z pieca nie wyciąga...
CYTAT
~rafi
ci którym przeszkadza że pakowane są ręcznie to same brudasy,śmierdzi od was na odległość kocmołuchy

Nie przeszkadza ręczne pakowanie tylko brak zabezpieczenia.
Nie wiem jak od nas ale brak higieny czuć przez monitor...

Czytając wypowiedzi zastanawiam się czy chcielibyście leżąc w szpitalu aby personel tam pracujący szedł od pacjenta do pacjenta bez zmiany rękawic, lub umycia rąk... bo ja nie
I na szczęście tak się nie dzieje

~do rekawiczek

WSZYSTKIM tym CO przeszkadza ZE pakuja BEZ rekawiczek PROPONUJE zalozyc foliowe lub gumowe REKAWICZKI na DLONIE na OKOLO 8H przez 5 dni w tyg i wybrac sie do pracyi zobaczymy co ponziej napisza umiech)

~Adam

tylko tyle powiem, ze wiekszosc krowek w polsce robiona jest recznie, bo maszyny do ich wyrobu kosztuja straszne miliony. Te ze stalowej owszem, szamałem, sa dobre, maja taka krucha powloczke, jak sie ugryzie to peka, a w srodku lekka ciagutka, smak odpowiedni, zapach i kolor, sa smaczne i nie ztreba kupowac obcych, bo asze sa dobre. Jak kupowalem na wage i kolory byly papierkow rozne, ale smak taki sam, tardycyjny, marzy mi sie krowka tak jak w dziecinstwie czekoladowa, chetnie takich bym pojadł

~Sagittarius

Krówki są bardzo dobre. Szczerze polecam. A te wszystkie marudy narzekające, że na brak rękawiczek nich sobie kupią namiot tlenowy jak kiedyś Jackson zrobił, zamkną się tam nie wychodzą, bo świat sterylny nie jest i jeszcze się czymś zarażą przez dotyk.

~kiełbasa

Co z tego,że bez rękawiczek ale mięso jest mięsem a nie zlepkiem produktów z domieszką ulepszaczy.

~mmm

a gastronomia w rekąwiczkach robi np pizze? zlitujcie się błagam ;) Są zajebiste my w firmie chętnie zamówimy ologowane dla klientów. Dobrze wiedzieć.

~Lilith

~~kiełbasa, wątpię przecież oni też bez rękawic robią....

Mariusz77

Wszystkie maja ten sam smak ? Bo widze ze kolory opakowan sa rozne wiec moze sa i rozne smaki ..

~kiełbasa

Co tam pizza, jak by zobaczyli prawdziwy skład produktów mięsnych, wędliny itd. oraz sposob ich wyrobu to w każdej rodzinie był by wegetarian albo wiejscy gospodarze mieli by pełne ręce roboty...od zamówień.

~Lilith

...... a smakuje wam pizza? Ptysie eklerki itp. Bo jakoś nie widziałam żeby ktoś zakładał rękawiczki do ich produkcji.

~Iskra

do hehe ; Znasz mnie , że wydajesz taką opinię o mnie? Popatrz może na siebie... A ja zdania nie zmienię: krówki może i dobre, lecz uważam że rękawiczki powinny być..

~rafi

ci którym przeszkadza że pakowane są ręcznie to same brudasy,śmierdzi od was na odległość kocmołuchy

~elom

bez rękawiczek??sanepid chyba jeszcze nie był,takich to nie zjem

~Judytkacz26

Krówki smaczne że hej umiech nawet w Tomaszowie Lubelskim mogę je kupić, co prawda nie w każdym sklepie ale jak już je dorwę to pochłaniam w większych ilościach

dd...

krówki- wspomnienia z dzieciństwa, jak wcinało się i mordka się cieszyła, pychota

~Jeść!

ale mi sie zachcialo krówek!!! smakowicie mi zapachnialo po tym opisie: kruchutkie z zewnatrz, ciganace w srodku, Ludzie, dajcie mi krówke!!!!!

~hehe

Iskra, to że Ty masz brudne łapska, pazury i ogólnie się nie myjesz, nie znaczy, że jest to normą wśród społeczeństwa umiech

~pakowacz

do Boss: niestety ale krówek nie da się zapakować gołymi rękoma.Taka już specyfika tego produktu. Dodam,że wszędzie gdzie krówki są pakowane ręcznie odbywa się to bez rękawiczek. Nie jest to jednak tak ,że " hulaj dusza piekła nie ma", krówki muszą być zapakowane czysto, czytość rąk jest sprawdzana, a to ,że " pod publiczkę " nie założono rękawic świadzy,że nie ma się czego wstydzić i czego zatajać umiech